Ziua Logo
  Nr. 3563 de joi, 2 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Ilicitul ramane ilegal
-- Liderul PD Adriean Videanu afirma ca proiectul legii pentru controlul averilor, initiat de ANAF, nu "legalizeaza averile ilicite" * Documentul, care urmeaza sa fie facut public de Ministerul Justitiei, prevede impozitarea cu 16% a averilor nejustificate * Caracterul licit sau ilicit al acestora urmeaza sa fie stabilit de Justitie
Liderul executiv al PD Adriean Videanu a explicat ieri ca proiectul de lege privind noi masuri de control al averilor, care ar urma sa fie publicat...   (5 afisari)
Castiguri pe proprie raspundere la Bursa
-- Brokerii vor ca investitorii sa declare data dobandirii actiunilor si pretul de cumparare, pentru a le putea stabili mai usor impozitul datorat * Registrele actionarilor nu pot furniza datele necesare, de aceea se va apela la declaratii pe propria raspundere
Reprezentantii companiilor de brokeraj sustin modificarea procedurilor privind impozitarea castigurilor bursiere obtinute de persoanele fizice, astfel incat acestea sa prezinte o declaratie pe propria...   (2 afisari)
BCR majoreaza dobanzile la depozitele in lei
Banca Comerciala Romana (BCR) a majorat ieri, cu pana la un punct procentual, dobanzile la depozitele in lei, se arata intr-un comunicat al bancii. "Dorim sa atragem cat mai multe resurse de pe piata locala, intrucat nu ne este indiferenta evolutia economisirii in Romania", a declarat vicepresedintele executiv al BCR, Dan Bunea. BCR va acorda o dobanda de 7,5% pe an pentru depozitele in lei cu termen de un an si plata dobanzii la scadenta constituite...   (35 afisari)
Peste 11.000 de mineri vor fi disponibilizati in 2006
Aproape 11.500 de salariati din societatile subordonate Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi concediati in acest an, numar apropiat de cel al persoanelor disponibilizate in 2005, cele mai multe posturi urmand sa fie reduse in unitatile miniere, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. MEC a pregatit deja o lista cu 18 societati si companii care vor efectua concedieri colective in 2006 si care urmeaza sa fie prezentata Guvernului...   (9 afisari)
Petrom investeste 42 de milioane de euro la Arpechim
Petrom va investi 42 de milioane de euro intr-o instalatie destinata Arpechim Pitesti, prin care vor fi reduse cantitatile de sulf din produsele petroliere obtinute in rafinarie, se arata intr-un comunicat al companiei. Instalatia este proiectata si construita de consortiul sud-coreean SK&EC - LG International. Cu o capacitate de 1,2 milioane de tone pe an, aceasta va reduce continutul de sulf, facilitand astfel producerea de carburanti in conformitate...   (51 afisari)      1 comentariu
Romanii prefera sa se imprumute pentru casa
-- Potrivit unui sondaj, 54% dintre respondenti au optat pentru un credit ipotecar/imobiliar * 16% dintre respondenti au ales imprumutul pentru nevoi personale, iar 15% prefera creditul auto
Romanii sunt dispusi sa apeleze la un credit bancar in principal pentru achizitionarea sau construirea unei locuinte. Potrivit unui sondaj realizat de publicatia electronica BankingNews, 54% dintre repondenti au optat pentru un credit ipotecar/imobiliar, in timp ce 16%...   (1 afisare)
Stiri pe scurt
Pana de curent la BVB
Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a fost reluata pentru o jumatate de ora, in intervalul 15:05 -15:35, peste programul normal, dupa ce a fost intrerupta din cauza opririi alimentarii cu electricitate, se arata intr-un anunt al Bursei. O pana de curent a intrerupt tranzactiile la 14:06. Dupa reluarea tranzactiilor, preinchiderea a avut loc in perioada 15:20-15:35, iar sedinta s-a incheiat la 15:35. In mod normal, sedintele de tranzactionare...   (13 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De ce trebuie condamnat comunismul (97 afisari)
 "Secuiul ratacitor" Wass revolta Asociatiile evreiesti (97 afisari)
 CSM scoate basma curata procuroarele marioneta (91 afisari)
 Recursurile lui Joita ne costa inca 140.000 de euro (80 afisari)
 Petrom investeste 42 de milioane de euro la Arpechim (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01201 sec.