Ziua Logo
  Nr. 3563 de joi, 2 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Vin americanii la Ateneu
Sunt in numar de doi - dirijorul Larry Livingstone si pianistul Shelly Berg - si vor fi invitatii speciali ai concertelor in memoriam Sergiu Comissiona pe care Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu" le va sustine azi (2 martie) si maine, de la orele 19.00, la Ateneu.
Pe 5 martie se implineste un an de la moartea maestrului Sergiu Comissiona. Nascut in 1929 la Bucuresti, intr-o familie de muzicieni, Comissiona a ramas puternic legat de tara natala, desi a avut...   (7 afisari)
Ion Caramitru - Hamlet
Conform unui comunicat al Teatrului National din Bucuresti, in numarul din 18-24 februarie al prestigiosului saptamanal londonez "The Times", Ion Caramitru apare ca unul dintre cei mai valorosi interpreti ai lui Hamlet de pretutindeni si din toate timpurile.
Publicatia britanica a invitat cinci dintre cei mai importanti cunoscatori ai fenomenului shakespearian, solicitandu-le sa voteze pentru un clasament al celor mai bune intrepretari ale marelui rol hamletian. In topul...   (29 afisari)
     2 comentarii
I.L. Caragiale on-line
Editia 2006 a Festivalului Caragiale a trezit deja interesul a numerosi artisti plastici din toata lumea, desi pana la data cand festivalul "isi va deschide portile" mai sunt cateva luni bune. Desfasurat, din cauza resurselor limitate ale organizatorilor, doar pe internet, editiile de pana acum au adunat cea mai mare colectie de portrete din lume ale unei personalitati ale culturii universale.
Cele peste 1200 de lucrari primite in decursul ultimelor editii, semnate de artisti...   (21 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Gangsterii romani opereaza in stil american
In ultimul timp autoritatile politienesti au primit numeroase reclamatii din partea cetatenilor din Iasi, in care arata ca le-au disparut copii, in varsta de 7-8 ani. Politia locala a primit ieri o reclamatie scrisa de d-l Ion Nistor str. Rozelor 84. In reclamatia sa petitionarul nostru arata ca, in ziua de 27 februarie a. c. a primit o scrisoare (pe care o redam mai jos, prin bunavointa politiei), in care i se aduce...   (2 afisari)
Stiri pe scurt
Mitropolia Clujului, aprobata
La Palatul Patriarhiei, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, au avut loc, ieri, lucrarile Adunarii Nationale Bisericesti a Bisericii Ortodoxe Romane. Forul central reprezentativ al BOR a analizat si a evaluat activitatea bisericeasca pe plan intern si extern in 2005 sub aspect pastoral-misionar, social-caritativ, organizatoric, administrativ, viata monahala, invatamant teologic si religios in scolile de stat, patrimoniu cultural...   (11 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De ce trebuie condamnat comunismul (97 afisari)
 "Secuiul ratacitor" Wass revolta Asociatiile evreiesti (97 afisari)
 CSM scoate basma curata procuroarele marioneta (91 afisari)
 Recursurile lui Joita ne costa inca 140.000 de euro (80 afisari)
 Petrom investeste 42 de milioane de euro la Arpechim (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01306 sec.