Ziua Logo
  Nr. 3561 de marti, 28 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Aniversare Mizrahy la Ateneu
Pianistul, compozitorul si profesorul Dan Mizrahy s-a nascut in Bucuresti, pe 28 februarie 1928. Aniversarea celor 80 de ani se va petrece azi (28 februarie) la Ateneul Roman, de la orele 19.00, cand va fi lansat si volumul "Asa a fost..." ce contine comentarii ale Adei Brumaru si ale lui Petre Codreanu. Sarbatorirea include un "cuvant omagial" pe care-l vor rosti Theodor Grigoriu si Nicolae Licaret si un spectacol la care vor participa: Gabriel Croitoru (vioara), Simina...   (23 afisari)      2 comentarii
Muzicieni premiati la Palatul Cantacuzino
Cariera compozitorului Cornel Taranu (foto) a fost recompensata, pe 24 februarie la Palatul Cantacuzino, de catre Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), cu Marele Premiu pentru intreaga activitate. "Cornel Taranu este foarte cunoscut in breasla noastra, fiind si vicepresedinte al UCMR. El este prezent in viata muzicala inca din 1950, intampinandu-si publicului cu numeroase creatii", a spus Octavian Lazar Cosma, presedintele UCMR, la...   (22 afisari)
Piata de carte
Eminescu in editie scolara
Redactorii de la Humanitas Educational sunt foarte mandri ca prin mainile lor a trecut ceea ce ei numesc "cea mai elaborata editie scolara" din opera lui Eminescu. Editia de fata (ingrijita de A.Gh. Olteanu) are ca punct de plecare textele din "M. Eminescu, Opere alese, vol. I, II", editie ingrijita de Perpessicius (Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1964), dar are mereu in vedere editiile D. Murarasu ("M. Eminescu, Poezii, vol. I-III", Bucuresti, Editura...   (7 afisari)
Lansarea lui Nils la Green Hours
Maine, 1 martie, la ora 13.00, are loc la Teatrul LUNI de la Green Hours lansarea primului volum de autor al dramaturgului Peca Stefan. "Ziua fututa a lui Nils", care preia titlul celei mai controversate piese a lui Peca, nominalizata la editia din 2002 a concursului "dramAcum", contine trei texte de teatru scrise intre 2002-2003: "Ziua fututa a lui Nils", "Andreea/Andreea" si "I Hate Helen", si a fost publicata de Editura Teatrul Imposibil din Cluj, cu sprijinul...   (12 afisari)
De ce "Brokeback Mountain" nu e un film cu cowboy homosexuali
In general, oamenii au tendinta de a se incurca in amanunte - e si o vorba populara despre asta, cea cu "buturuga mica rastoarna carul mare". In ce priveste multi-premiatul film al lui Ang Lee, de saptamana trecuta ruland si in cinematografele romanesti, lucrurile stau foarte simplu: e o extraordinar de emotionanta (frumoasa, tragica) poveste de dragoste, care - si aici intervine micul detaliu - are ca protagonisti doi barbati (nu tocmai...   (13 afisari)      11 comentarii
"Scaunele" aplaudate
"Daca am povesti despre ovatiile spectatorilor atat din timpul reprezentatiilor, cat si de la sfarsitul acestora, sau daca am enunta faptul ca, in prima seara, ambasadorul Frantei la Canberra s-a ridicat si a strigat <<Bravo>>, ar fi considerata poate o lauda de sine. Nu putem insa sa nu fim mandri de succesul avut si sa nu va impartasim bucuria pe care am trait-o in urma acestei experiente culturale", afirma Adriana Trandafir, protagonista in spectacolul "Scaunele", jucat,...   (4 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Mizerii
-- Intrigi intre hoti
Zilele trecute am facut o vizita la inchisoarea Doftana. Am primit la redactie incuviintarea in scris din partea directiunii inchisorii, am luat-o in buzunar, m-am urcat in tren si am ajuns dupa cateva ore in Campina. Era o dimineata splendida si aerul de munte mi-a umplut pieptul la prima respiratie. Imi imaginam vederea cu detinutii, care stiau ca vine cineva de la un ziar sa le puna intrebari despre viata in inchisoare si pricina...   (4 afisari)
Stiri pe scurt
"Ingerii orasului"
Timp de o luna si jumatate, intre 22 februarie si 7 aprilie 2006, Galeria Allianz-Tiriac din Capitala gazduieste expozitia de pictura "Ingerii orasului" a artistei Barbara Hangan. "Eleganta, perfectiunea desenului si bogatia stilului revin ca semne puternice ale unui limbaj pe care Barbara Hangan l-a interiorizat, reelaborat si dus la o completa maturitate. Sunt picturi ale sufletului, abandonate extazului intre luxoase broderii, acolo unde dansul aurului este...   (14 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA (458 afisari)
 Sebastian Vladescu ne ia de prosti (242 afisari)
 Primaria Capitalei se scufunda (237 afisari)
 Jaf in stil mafiot la Constanta (132 afisari)
 Bomba Bastroe explodeaza din nou (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01349 sec.