Ziua Logo
  Nr. 3558 de vineri, 24 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
Purtatorii de stigmat
-- Motto: Nici un fel de santaj penal nu-mi pune pumnul in gura.
In Statele Unite s-a declansat un adevarat scandal pentru ca doi, trei salariati ai unei mari intreprinderi, care au acceptat acest lucru, au primit drept implanturi placute electronice, pentru a putea fi mai usor localizati. Pentru ca s-a apreciat ca este vorba de un atentat la libertatea lor. In Romania zilelor noastre, zeci de mii de oameni sunt stigmatizati de ani de zile, fara ca aceasta cutremuratoare realitate...   (170 afisari)      15 comentarii
Justitia si tomberonul
Decent educata sa nu lovesc in invinsi, ma gandeam sa nu scriu nimic despre dl. Nastase, si asa desfigurat de cascada de acte de lesmaiestate a caror victima se considera. Mi-era mai la indemana sa-l iau peste picior pe vremea cand, trufas, cerea,in batjocura institutiilor statului al carui demnitar era - si este inca - sa i se numere ouale. Acuma, cand refuza exact aceasta numaratoare, parca nu se mai face.
Mi-era mai la indemana sa-l infrunt cand isi indemna procurorii...   (35 afisari)
     10 comentarii
Discursul secret al lui Hrusciov si sfarsitul comunismului
Exista in istorie anumite evenimente care, initial, par nesemnificative sau a caror semnificatie este ascunsa, dar care, ulterior, se dovedesc a fi bulversante. Un astfel de moment a avut loc in urma cu 50 de ani, o data cu asa numitul "Discurs secret" rostit de Nikita Hrusciov la cel de al 20-lea Congres al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Cred ca acesta s-a plasat undeva sub Revolutia Bolsevica din 1917 si inceputul razboiului...   (618 afisari)      17 comentarii
Geoana cauta alibiuri straine
Grupul socialistilor din Parlamentul European se pregateste sa vina in Romania pentru a monitoriza partidul-frate, PSD-ul, despre ale carui probleme a aflat in sfarsit. Aceste probleme sunt legate mai ales de modul in care Adrian Nastase si-a faurit consistenta avere, dar ar putea sa se extinda si asupra altor membri notabili, cu averi fabuloase.
Din cauza acestei averi, dl. Nastate a cedat la presiunea partidului si a renuntat la functia de conducere. Dar se agata...   (16 afisari)
     4 comentarii
Factura la intretinere si securitatea nationala
"Energia trebuie privita ca un serviciu esential si vital in societatea noastra in care demnitatea umana trebuie sa primeze asupra productiei economice"
Raport EMCEF, februarie 2006
In dezbaterea privind securitatea nationala, in masura in care acceptam principiul mondializarii si al aparitiei neancetate de noi tipuri de riscuri si amenintari, problema securitatii energetice trebuie sa beneficieze de un capitol aparte, tratata ca o prioritate...   (82 afisari)
     5 comentarii
La judecata zilei de Constantin...
Agitatia din randul tarilor islamice a depasit cu mult protestul fata de o blasfemie care le-a ranit, si a devenit o reactie necontrolata, catalizata de fundamentalisti, a unor populatii profund religioase, impotriva Europei de Vest, care si-a renegat spiritualitatea in proiectul de constitutie al UE, ce ia in deradere simbolurile si paradigmele propriei ei religii, dar si a religiilor altor neamuri si in sanul careia se extinde, de la Revolutia franceza, pandemia secularizarii.   (6 afisari)      3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stat politienesc (11283 afisari)
 Hugh Grant a batut un fotograf (1485 afisari)
 Discursul secret al lui Hrusciov si sfarsitul comunismului (618 afisari)
 Cristina Popa se ascunde de toata lumea (611 afisari)
 Copii vanduti la bucata (459 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01075 sec.