Ziua Logo
  Nr. 3558 de vineri, 24 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Euro in papornita
-- Romanii care lucreaza peste granita au trimis in tara 4,14 miliarde de euro anul trecut * 40% din banii intrati din strainatate au ajuns in tara in buzunare sau torpedou
Valoarea transferurilor curente de valuta din strainatate a atins anul trecut 4,14 miliarde de euro, din care sumele aduse in tara prin alte canale decat cele financiar-bancare reprezinta aproximativ 40%, potrivit estimarilor BNR. "Metodologia de calcul include inca din 2003 si unele estimari, pornind de la sondaje...   (29 afisari)      1 comentariu
Scutire pentru ortaci
Datoriile catre stat acumulate in cursul anului trecut de principalele unitati miniere au fost anulate printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, in limita unui plafon total de 3114 miliarde lei (echivalent a aproape 90 milioane euro), in schimbul subventiilor insuficiente alocate in 2005. Pe lista unitatilor care beneficiaza de aceasta masura au fost incluse Minvest Deva (cu obligatii neachitate de 120 miliarde lei), Remin Baia Mare (300 miliarde lei), SN Carbunelui Ploiesti...   (13 afisari)
Subventii pentru locuinte
Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT) vrea sa introduca in acest an o subventie de pana la 20% la constructia primei locuinte, pentru anumite categorii de beneficiari, in special tineri, a declarat ieri, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. "Lucram la un proiect de lege, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, pentru o subventie de pana la 20% la prima locuinta construita de catre anumite categorii...   (273 afisari)
Transfer rapid prin CEC
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si compania americana Transfer Rapid LLC au lansat recent un serviciu destinat cetatenilor romani care doresc sa transfere rapid bani in tara. Banii vor putea fi ridicati de la aproximativ 550 de unitati CEC, din cele peste 1400 existente, in 24 de ore. "Ne adresam in special sutelor de mii de romani care lucreza in strainatate si doresc sa transfere bani in tara in conditii de siguranta si la costuri cu aproximativ 50% mai reduse decat...   (60 afisari)
Stiri pe scurt
AVAS vinde Antibiotice Iasi
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la privatizare in perioada urmatoare cinci societati, printre care si producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi, se arata intr-un comunicat al AVAS. Antibiotice Iasi este unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania. La sfarsitul anului 2005, directorul general al Antibiotice, Ioan Nani declara ca pachetul majoritar de actiuni al producatorului va fi scos la vanzare...   (97 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stat politienesc (11283 afisari)
 Hugh Grant a batut un fotograf (1485 afisari)
 Discursul secret al lui Hrusciov si sfarsitul comunismului (618 afisari)
 Cristina Popa se ascunde de toata lumea (611 afisari)
 Copii vanduti la bucata (459 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03085 sec.