Ziua Logo
  Nr. 3558 de vineri, 24 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Corespondenta din Serbia - Muntenegru
Cand Shakespeare se da contemporan
Imaginati-va ca intrati intr-un multiplex abia deschis, dinamic, viu, cu o cafenea micuta si simpatica la etaj, langa o mini-scenuta de concert, dotata cu ecran pentru proiectii, la o adica. In sala, scaunele sunt comode, cu destul spatiu intre randuri ca sa nu-ti tii genunchii la gura, cu foarte buna perspectiva de oriunde te-ai uita. Multiplexul are trei sali de felul asta, biletul costa in jur de cinci euro, iar lumea (chiar...   (10 afisari)
Studio italian
Avand drept deviza "Noi tendinte in cinematografia italiana. O privire critica si patimasa asupra realitatii", "Zilele filmului italian", organizate de Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Uniunea Cineastilor din Romania, Delegatia Comisiei Europene si Independenta Film in perioada 24 februarie-2 martie, vor debuta gala din aceasta seara, la cinema Studio din Bucuresti. Seara inaugurala a fost rezervata filmului "Buna dimineata, noapte", in regia lui Marco Bellocchio (2003),...   (6 afisari)
   (34 afisari)
Ce citeau românii acum 68 de ani?
-- Rutenii cehoslovaci vor sa devina români
Sighet 23 febr. O stire care a facut mare senzatie in randurile cercurilor politice si a guvernului roman, a fost cererea rutenilor cehoslovaci de a deveni cetateni romani.
Astfel, rutenii din Bacin (Cehoslovacia) au cerut printr'un memoriu ca regiunea lor sa fie alipita de Romania, si pusa sub administratia judetului Maramures.
Acestia motiveaza cererea lor prin faptul ca se inteleg bine cu romanii din satele...   (7 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Filme la ICR
Dupa prezenta, in sectiunea "Forum" a Berlinalei, filmele "Tertium non datur" de Lucian Pintilie si "Visul lui Liviu" de Corneliu Porumboiu au fost proiectate ieri seara (23 februarie) la Institutul Cultural Roman din Bucuresti. Coproductia romano-franceza "Tertium non datur" (distributie: Victor Rebengiuc, Tudor Aaron Istodor, Sorin Leoveanu, Cornel Scripcaru si Bogdan Stanoevici; imaginea: Silviu Stavila; coloana sonora: Ada Milea), care a fost prezentata in premiera...   (13 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stat politienesc (11283 afisari)
 Hugh Grant a batut un fotograf (1485 afisari)
 Discursul secret al lui Hrusciov si sfarsitul comunismului (618 afisari)
 Cristina Popa se ascunde de toata lumea (611 afisari)
 Copii vanduti la bucata (459 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.