Ziua Logo
  Nr. 3555 de marti, 21 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Chenzena culturala" franco-romana
Teatru pentru adulti si copii, expozitii de pictura si fotografie, conferinte pe diverse teme, lansari de carte, o saptamana de filme romanesti - prima de acest gen organizata la Strasbourg -, concerte de muzica traditionala si contemporana romaneasca, Balul martisorului. Cam asta ar fi, pe scurt, oferta "Chenzenei culturale" franco-romane pe care Association Culturelle et Amicale Roumaine (ACAR), in parteneriat cu Primaria din Strasbourg, o organizeaza in perioada...   (31 afisari)
CD-ROM dedicat lui Brancusi
Ministerul Culturii si Cultelor a sarbatorit luni 130 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, prin lansarea unui CD-ROM despre viata si opera celebrului sculptor roman, transmite Mediafax. CD-ROM-ul, realizat de Institutul de Tehnica de Calcul, este conceput bilingv, in sase parti, care insumeaza peste 80 de imagini cu operele lui Constantin Brancusi. Cele sase capitole prezentate pe CD sunt: "Viata" - o istorisire a vietii sculptorului realizata de brancusologul...   (8 afisari)      2 comentarii
Super jazz concert la "Tinerimea Romana"
In aceasta seara, (marti 21 februarie), intr-o superba sala de spectacole, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" (podul Izvor), se reia seria concertelor de jazz initiata in toamna trecuta, printr-un recital de exceptie ce va fi sustinut de Trio Ion Baciu jr., invitata fiind expresiva solista vocala Rudy Teianu.
Alaturi de cunoscutul pianist Ion Baciu jr. (copilul teribil al anilor '80 si "Muzicianul de jazz al anului 2004", emigrat inainte de 1989,...   (8 afisari)
Un basm cu "Preafrumoase"
"<<Preafrumoase>> - spune Maxim Belciug - este mai mult decat un CD, este o noua abordare si un nou proiect pe care doresc sa-l propun tuturor si mai ales tinerilor. Publicul, si mai ales cel tanar, este deschis spre orice, problema este ca i se ofera in general lucruri mizerabile. Daca tinerii nostri nu mai merg astazi la concerte, nu mai citesc carti si nu mai inteleg dragostea decat ca performanta sexuala, este vina noastra, pentru ca nu stim sa le deschidem ochii spre...   (9 afisari)
Revista presei culturale
Victor Burgin, activismul social si artele performative
"IDEA: arta + societate" (nr. 21, 2006). "Arhiva", rubrica rezervata marilor clasici, are un invitat de onoare in persoana lui Victor Burgin, autorul motto-ului traditional al publicatiei; mai intai, prin interviul semnat Ovidiu Tichindeleanu, apoi prin doua texte preluate din carti care au facut epoca ("Gandind fotografia", 1982 si "Sfarsitul teoriei artei", 1986). "Exista la ora actuala", spune Burgin in interviu,...   (27 afisari)
Actuale
Nu ocoliti Cinemateca romana!
Ani in sir Cinemateca bucuresteana (s-ar putea ca si prin alte orase ale tarii sa fi functionat asa ceva, vag ne aducem aminte de ceva similar la Cluj, cred ca Sandu Vlad si Ion Muresan ar putea aduce precizari corecte) a fost o sursa buna de cultura cinematografica. Ba chiar se mai ratacea si cate un film mai nou, care nu avusese sansa sa intre pe piata.
Descoperim astazi ca mai exista Cinemateca in Bucuresti, ca este activa si are o sumedenie de programe/filme...   (14 afisari)
     1 comentariu
Truveri "In cautarea Europei"
In numarul din 10 februarie, ZIUA relata despre pericolul care plana asupra turneului cu un proiect cultural unei trupe de tineri din cauza practicii finantarilor - exclusiv prin decont - dupa incheierea proiectului. Si totusi ceva pozitiv s-a intamplat si, iata, grupul de muzica veche Truverii si Compania de Arta "Studio 24" au pornit in turneul "In cautarea Europei - Italia - Carnavalul". Ei vor sustine, in perioada 19-25 februarie, spectacole-concert de muzica veche...   (22 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Un turc vrea in Europa
In fiecare zi, in lume, se intampla lucruri care de care mai ciudate si pline de haz. Astazi va prezentam un caz iesit din comun; un turc vrea sa viziteze Europa intr'o luntre. Cum s'au desfasurat faptele. Zilele trecute o luntre neagra arborand pavilionul turcesc, a acostat in portul algerian Bane. Un om coboara din ea si se indreapta spre capitania portului. Nu mica le fu surpriza celor de acolo, cand acesta, un vechiu elev diplomat a Scoalei...   (3 afisari)
Stiri pe scurt
Muzica japoneza
Duminica 19 februarie la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Targoviste si luni 20 februarie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti au putut fi audiate neobisnuite concerte de muzica instrumentala japoneza, la koto si shakuhachi, in interpretarea tinerilor Shin Ichikawa, Naoko Kikuchi (ambii la koto) si Akihisa Kominato (shakuhachi). E vorba despre instrumente vechi de sute de ani, asemanatoare sitarului (koto) si fluierului (shakuhachi). Cei trei muzicieni...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul redobandirii cetateniei romane (1575 afisari)
 Garajul lui Traian (753 afisari)
 Sticletii procurori (177 afisari)
 Tariceanu nu-i doreste pe romani (124 afisari)
 Demonul si ingerul sunt in noi, la fel ca in toata lumea (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.19364 sec.