Ziua Logo
  Nr. 3540 de vineri, 3 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
Tandarica de la Cotroceni
Ceea ce miercuri parea un atac furibund al unui Traian Basescu incoltit de mafioti, de corupti, de guvernanti verosi, risca sa se transforme, de azi, in circ ieftin. Alaltaieri, presa nu detinea suficiente elemente sa depixeleze imaginea artagoasa de justitiar cuzist a presedintelui Romaniei. De ieri, insa, lucrurile s-au lamurit.
Aparent fara nici o legatura cu atacul lui Basescu, opinia publica a luat cunostinta ca trei publicatii din trusturi de presa diferite au fost...   (29 afisari)
     20 comentarii
Oameni si caini
Pe agitata noastra scena publica au reaparut subit cainii comunitari, carora li se face un nou proces in toata regula, cu procurori, avocati si martori. Zadarnic. Pana cand oamenii raspunzatori de soarta nefericitelor haite de maidanezi care bantuie inca "Bucurestii - capitala europeana" ( si nu numai, mergeti la Iasi sau la Giurgiu, ca tot veni vorba de caini, si va cuprinde o sfanta spaima) nu vor fi identificati si sanctionati cum se cuvine, n-are sens sa dam de-a azvarlita cu...   (22 afisari)      16 comentarii
Ucraina alimenteaza conflictele inghetate de la granita UE
Cooperarea Ucrainei cu provincia Transnistria din Republica Moldova risca sa ruineze strategia Uniunii Europene din aceasta republica, deoarece pana acum noua misiune UE la granita Ucraina-Republica Moldova a avut prea putin impact.
Kievul a fost de acord sa sprijine presiunile de la Bruxelles cu privire la reunificarea Republicii Moldova si astfel a refuzat sa importe din Transnistria otel, textile si produse alimentare dupa 25 ianuarie,...   (18 afisari)
     2 comentarii
Limitele puterii
"Am descoperit ca a fi presedinte seamana cu incercarea de a calari un tigru: fie reusesti sa-i stai in spate, fie te sfasie" (Harry S. Truman)
Din nefericire pentru detinatorii puterii, ea trebuie din cand in cand demonstrata, adica exercitata practic. Lucru cu mult mai dificil decat pare la prima vedere.
Presedintele Basescu se confrunta acum cu aceasta problema deloc simpla si cu implicatii foarte serioase pe plan intern, dar si in relatiile internationale. Detinator al celei...   (6 afisari)
     2 comentarii
La ce folosesc (unele) carti
Cica erau odata niste copywriter-i, altfel spus, niste oameni care se indeletniceau cu producerea de reclama, care-au drept misiune existentiala sa nascoceasca o fraza cu sex-appeal despre un ghid al firmelor. Si au gasit-o. Dovada ca, la putin timp dup-aia, mergand pe strada, puteai sa vezi, pe un panou urias, urmatoarea propozitie: "Arata ca o carte". Pe alt panou, alaturi, venea si completarea: "Doar ca si foloseste la ceva". "Volumul" promotionat era "Pagini Aurii"....   (3 afisari)      8 comentarii
La judecata zilei
Cainele a fost si este, din neolitic, cand a facut greseala sa se apropie de om, pana astazi, singurul animal care iubeste omul. L-a ajutat sa vaneze, l-a aparat, l-a tras cu sania, l-a distrat, il ajuta sa descopere sinistratii sub daramaturi, pazeste oile, conduce orbii etc. De aceea, comportarea barbara folosita in Bucuresti, impotriva maidanezilor, este nedemna pentru secolul al XXI-lea, deoarece cruzimea respectiva este si inutila, si salbatica. Are meritul sa ne arate nivelul...   (4 afisari)      9 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stefan Iordache implineste 65 de ani (166 afisari)
 Recomandarea otravita (127 afisari)
 Statul a spart "Cumintenia pamantului" (116 afisari)
 Replici la cutremurul Basescu (59 afisari)
 Basescu asteptat la Cernauti "cu durere si speranta" (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01838 sec.