Ziua Logo
  Nr. 3538 de miercuri, 1 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Tineri artisti romani la Bologna
Luni 30 ianuarie s-a incheiat editia a 30-a a targului international de arta de la Bologna, "ArteFiera"/"ArtFirst" (27-30 ianuarie). Pintre numeroasele galerii participante s-au aflat in acest an si doua romanesti: Galeria Posibila si H'art, ambele particulare si bucurestene. Cele doua galerii, dirijate de curatorii Matei Caltia, respectiv Dan Popescu, s-au facut cunoscute in ultimii ani ca sustinatoare ale artei "noului val". In special Galeria Posibila, dar si...   (8 afisari)
Workshop la Event Club
Iata un club care se impune din ce in ce mai mult si mai bine printre "institutiile" de profil din Capitala care sprijina jazz-ul: Event. Aici, la Event Club, se organizeaza in cateva seri din saptamana concerte care ofera, pe de o parte, job-uri pentru artistii nostri de gen, stimulandu-le creatia si interpretarea, iar pe de alta parte, prilejuiesc seri de jazz incandescente, intr-un context social si muzical elevat.
La Event Club au fost aplaudati in ultimul timp nume sonore...   (15 afisari)
O carte pe zi
Un vitraliu epic
Boem (dar nu pana la autodistrugere!), placandu-i "sa epateze burghezul" cu vestimentatii nastrusnice, fie paramilitare, fie (precum altadata Traian T. Cosovei) in stil "dandy", retragandu-se cu saptamanile in cochilia lui din Piata Iancului sau, dimpotriva, adastand zile si nopti la "Laptaria lui Enache", poet, Don Juan moldav si - dupa spusa profesorului sau, marele Mirel Zamfirescu - "talent plastic ce se naste o data la un secol", Felix Lupu ne surprinde de fiecare...   (12 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Inaltii demnitari ai Iasului au fost ziaristi
Am relatat intr'un numar trecut al ziarului nostru ca mai toti inaltii demnitari ai orasului nostru au fost ziaristi, daca nu de profesie, cel putin de ocazie.
Aminteam in articolul trecut de numirea d-lui Emil Serghie la conducerea Teatrului National, dupa care intr'un alt articol bagam de seama ca si primarul Iasului d-l Vasiliu Voina, e si d-sa ziarist vechi si cu renume. Mai zilele trecute ziarele "Adevarul" si...   (7 afisari)
Stiri pe scurt
Din nou despre vizita Papei
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu a declarat ieri ca luni, la Palatul Cotroceni, s-a vorbit despre posiblitatea ca Papa Benedict al XVI-lea sa vina anul viitor in Romania, cu ocazia unei mari intalniri ecumenice organizate la Sibiu, in cadrul manifestarilor prilejuite de programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". Ministrul i-a citat pe Patriarhul Teoctist si alti mitropoliti, in primul rand Mitropolitul Daniel, revenit de la...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Romania baga vize pentru sase milioane de romani (399 afisari)
 Teologia cartii de rugaciuni (278 afisari)
 170 de demnitari isi tin averile la secret (140 afisari)
 Carlos Fernandes a cerut numarul 13 (126 afisari)
 Videanu liciteaza 17.000 de locuri de parcare (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.