Ziua Logo
  Nr. 3461 de luni, 24 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Academice
»  
Riscul uniformizarii si necesitatea dialogului
-- Convorbire cu prof. Michael Metzeltin, membru al Academiei de Stiinte din Austria, membru de onoare al Academiei Romane
Domnule Profesor, va marturisesc ca titlul conferintei prezentate in aula Academiei Romane m-a surprins: "Devenirea identitatii romanesti. Domnitori si rasculati in tarile Romane din perspectiva unui politician roman". Mai precis, a lui Ion Ghica. Ati sustinut conferinta intr-o frumoasa limba romana. Dar, ma asteptam la o tema de...   (289 afisari)
Lansare de carte
Intrebari pentru totdeauna deschise
"Ne va fi relevat vreodata Universul in intreaga lui realitate? Vom ajunge vreodata sa cunoastem secretul adevaratei sale melodii? Cum s-a nascut infinitul mic din infinitul mare si cum a tasnit dintr-un vid cosmic intregul univers, cu sutele sale de miliarde de galaxii? Cum au aparut viata si constiinta datorita alchimiei creatoare a stelelor si existentei planetelor? Sunt intrebarile la care contureaza raspuns, din perspectiva istoriei ideilor...   (30 afisari)
Eveniment
Scoala de studii academice postuniversitare
Cu cateva zile in urma, in sala de conferinte a Institutului de Matematica al Academiei Romane (IMAR), a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2005-2006 al Scolii Normale Superioare Bucuresti (SNSB). Prima scoala de acest fel de la noi, infiintata in anul 2001 si acreditata in 2003, SNSB este conceputa dupa modelul Scolii Superioare din Paris si din Pisa si al colegiilor Universitatilor din Cambridge si Oxford, dupa selectarea...   (44 afisari)
File de cronica
-- 1915
* 20 febr./5 mart. N. Iorga prezinta comunicarea "Dreptul la viata a statelor mici".
* 14/27 apr. La deschiderea anului academic 1915/16, presedintele dr. C.I. Istrati afirma ca "Academia Romana, care a contribuit mult la ridicarea constiintei nationale ..., nu poate astazi, fara o emotie adanca, insufletita de o convingere si incredere si cu aleasa inaltare sufleteasca, sa nu-si ridice inima in credinta ca ziua de maine va aduce mult asteptata indeplinire a visului de aur...   (15 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Legea Anti-Oprescu (1012 afisari)
 Programe TV (595 afisari)
 Atanasiu - adio, racani! (578 afisari)
 Procesul Comunismului (498 afisari)
 Riscul uniformizarii si necesitatea dialogului (289 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.