Ziua Logo
  Nr. 3429 de vineri, 16 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
CAS scade cu doua puncte procentuale in 2006
Reducerea se va aplica, insa, numai pentru angajatori
Contributiile pentru asigurarile sociale vor fi reduse, anul viitor, cu doua puncte procentuale, iar de aceasta diminuare vor beneficia numai angajatorii, a anuntat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. In prezent, cotele de CAS se ridica la 49,5%, procent distribuit astfel: 32,5% fondul de salarii in cazul firmelor si 17% pentru salariati. Ministrul Finantelor a afirmat, recent, ca...   (4 afisari)
10 companii interesate de Electrica Muntenia Sud
-- Cei mai multi pretendenti sunt din Germania: grupurile EnBW, E.ON si RWE
La termenul limita de depunere a scrisorilor de intentie pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud (EMS), si-au manifestat interesul de a prelua pachetul majoritar de actiuni un numar de 10 companii. Aceste companii sunt AES Corporation (SUA), CEZ a.s. (Cehia), EVN (Austria), Gaz de France, Enel (Italia), EnBW, E.ON si RWE (Germania), Iberdrola si Union Fenosa (Spania). EMS,...   (2 afisari)
Buget 2006 la Agricultura
Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, a prezentat, ieri, liniile generale ale bugetului ministerului pe anul 2006. "Ieri a avut loc o prima discutie cu reprezentantii Ministerului Finantelor privind bugetul pe anul viitor, urmand ca proiectul de buget sa fie prezentat Guvernului pana la sfarsitul lunii septembrie", a spus Flutur. El a declarat ca, in principiu, bugetul are nevoie de 1,1 miliarde de euro, pentru a raspunde angajamentelor interne si externe in domeniu....   (3 afisari)
S-a lansat HVB Banca pentru Locuinte
HVB Banca pentru Locuinte (HVBL) are ca obiectiv, pana la finele anului 2005, incheierea a 15.000 de contracte economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, a declarat, ieri, directorul general al HVBL, Edgar Pillath, cu ocazia lansarii oficiale a institutiei pe piata de profil. La sfarsitul anului 2009 portofoliul HVBL ar trebui sa ajunga la 250.000 de contracte, iar din 2010 obiectivul declarat este incheierea unui numar de 125.000 de...   (5 afisari)
Stiri pe scurt
Balamucul picheteaza ANPH
Autoritatea pentru Persoane cu Handicap (ANPH) analizeaza posibilitatile legale de a determina Consiliul Judetean (CJ) Dambovita sa accepte preluarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica (CRRN) de la Gura Ocnitei, conform legii, pe fondul unui protest al bolnavilor adusi in Capitala de angajatii damboviteni. Ieri, un grup format din zece bolnavi si 26 de angajati ai institutiei de la Gura Ocnitei a ajuns la Bucuresti si a pichetat, timp de...   (231 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (231 afisari)
 Tunul rusesc (71 afisari)
 Aplicatia "Demex 2005" (33 afisari)
 Guvernul a aprobat metodologia de despagubire a fostilor proprietari (31 afisari)
 Razboiul invizibil si "Pavel" Goma (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03034 sec.