Ziua Logo
  Nr. 3400 de sambata, 13 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Muzica si dans in aer liber
Pe aranjamente pentru orchestra de suflatori din muzica de film si musical se construieste spectacolul extraordinar al Bucharest Wind Orchestra si al grupului de dans Rosa Olympia Estrella, programat pentru duminica 14 august, de la orele 20.00, la Teatrul de Vara din Parcul National al Capitalei. Grupul de dans Rosa Olympia Estrella, a carui conducatoare activeaza in principal in Statele Unite si in Spania, este compus din solistii Simona M. Popa, Ovidiu Matei Iancu,...   (26 afisari)
"Sa nu scrii decat despre ceea ce stii"
-- Interviu cu Bogdan Suceava
Bogdan Suceava e cunoscut presei culturale romanesti prea mult ca protagonist al unor mici scandaluri de nisa care adunau la un loc, de o parte sau de alta a baricadei, universitari romani din strainatate si lideri de opinie locali, ultimii reactionand impotriva amestecului critic al celor dintai in chestiuni interne de etica si politica locala. Dar Suceava (profesor de matematici la Fullerton, in California) este, inainte de toate,...   (8 afisari)      1 comentariu
   (20 afisari)      3 comentarii
"Umbre si lumini. 400 de ani de pictura franceza"
-- Niele Toroni (n. 1937)
Nascut in Elvetia, Toroni traieste si lucreaza din 1959 la Paris. Intre decembrie 1966 si septembrie 1967, Toroni si alti trei pictori (Daniel Buren, Olivier Mosset si Michel Parmentier) s-au asociat pentru a-si sustine impreuna mesajul conceptual despre pictura. Desi au negat ca sunt o grupare, de atunci incolo au fost cunoscuti ca o miscare desemnata cu numele PMBT (acronim al initialelor lor).
Din 1966, metoda artistica...   (6 afisari)
     4 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Sport - Din lumea sahului
Congresul Federatiei Internationale de Sah se va tine la Zurich intre 27 si 29 august a.c. Din partea Romaniei va asista la dezbaterile congresului d-l Cristian Leu, presedintele Federatiei Romane de Sah. D-sa va aduce in discutie cateva proiecte interesante care vor da un alt aspect intregii miscari sahiste mondiale. In ziarul "Universul" Federatia Romana de Sah, sub semnatura secretarului general, d-l avocat Eraclide Gudju, preconizeaza...   (3 afisari)
Stiri pe scurt
Zilele Culturale Vietnameze
Ieri, vineri, 12 august, s-au deschis in Capitala Zilele Culturale Vietnameze in Romania, manifestare organizata de ministerele Culturii din cele doua tari si de ambasada Republicii Socialiste Vietnam la Bucuresti. Locul de desfasurare: Casa Studentilor (in spatele Operei Nationale, Calea Plevnei nr. 61). Pana luni 15 august sunt programate spectacole diverse, cu muzica, dansuri si "parada costumelor traditionale vietnameze" (luni, de la orele 19.00),...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bomba Hadareni (807 afisari)
 Statele Unite sustin India, drept contrapondere la ascensiunea Chinei (415 afisari)
 "Calatoriile lui Gulliver", roman pornografic (74 afisari)
 Vama la concurs (68 afisari)
 "Glasnosti si perestroika" au fost create de KGB (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01047 sec.