Ziua Logo
  Nr. 3373 de miercuri, 13 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Cred ca trebuie sa revenim la rostitul poeziei"
-- Dialog cu Alexandru Dabija
Asa cum am anuntat saptamana trecuta, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane a avut loc joi 7 iulie o premiera teatrala mai putin obisnuita: aceea a unui spectacol realizat de regizorul Alexandru Dabija pe texte ale poetului Ioan Flora, extrase din ultimul sau volum antum de versuri, "Dejun sub iarba". Cartea a aparut catre sfarsitul anului trecut la Editura Paralela 45. In distributia spectacolului de la MNLR...   (2 afisari)
Artisti romani in Italia
-- Ana Blandiana la Bienala de la Venetia * Spectacol regizat de Ion Caramitru la Santa Severina
Poeta romanca Ana Blandiana va participa saptamana viitoare la un proiect multiartistic in cadrul Bienalei de la Venetia. Proiectul, intitulat "Isola de la poesia" ("Insula de poezie") ii apartine sculptorului italian Marco Nereo Rotelli si consta in construirea unei "instalatii luminoase" din versurile a 13 poeti din intreaga lume. Autorii alesi sunt: Ana Blandiana (Romania),...   (9 afisari)      1 comentariu
Revista presei culturale
"Film, muzica si urban" reprezinta subtitlul revistei "Re:publik" (an I, nr. 2, iunie 2005), unde ne atrag atentia un interviu cu Nicole Kidman si un reportaj despre viata de noapte si viata de zi a Clujului ("Clujing", de Cosmin Costinas). Topul "celor mai hot festivaluri muzicale ale verii" (de Anca Gradinariu), "Che" (Carmen Mezincescu) vs. "Papa" (de Ana Maria Sandu), Oana Igrisan aflata "in cautarea amandinei perfecte" (un tur al cofetariilor de Bucuresti) - sunt doar...   (39 afisari)
Sase ani fara Mircea Nedelciu
Editura Compania a repus de curand in circulatie romanul lui Mircea Nedelciu "Zmeura de campie" si a anuntat ca va retipari si "Zodia scafandrului". Editura Paralela 45, care a publicat prima "integrala" a prozei scurte a lui Nedelciu, in primavara lui 1999, pe cand autorul se afla pe patul de suferinta, face si ea planuri pentru noi aparitii cu texte ale sale. Cam din anul 2000 incoace, opera lui se studiaza in scoala, conform tuturor manualele alternative, Nedelciu...   (117 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Incursiune in inchisoarea Galata
-- DRAMA LUI VIORICA (I)
Astazi va voi povesti despre vestitul bataus de prin cartierul Socola, detinutul Viorica.
El se plange de cei 5 ani inchisoare cu care a fost gratificat de catre Curtea cu juri, pentru o crima, cand unul pentru doua omoruri similare, unul inainte de primul razboi, iar celalalt dupa razboi, a fost achitat, cred ca mai mult pentru abilitatea avocatului sau d-l Petrea. Viorica tot se vaita de "nedreptatea" ce...   (8 afisari)
Stiri pe scurt
Ministrul de Vabres la Bucuresti
Joi 14 si vineri 15 iulie, cu ocazia Zilei nationale a Frantei, se va afla la Bucuresti ministrul francez al Culturii si Comunicatiilor, Donnedieu de Vabres, la invitatia omoloagei sale Mona Musca. Joi seara, oaspetele va participa la vernisajul expozitiei "Ombres et Lumieres"/ "Lumini si umbre" de la Muzeul National de Arta al Romaniei. De asemenea, vineri 15 iulie, Donnedieu de Vabres va participa, la Muzeul Cotroceni, la semnarea Acordului administrativ...   (1 afisare)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Reteaua "Torino" ramane dupa gratii (130 afisari)
 Caderea Bastiliei (122 afisari)
 Sase ani fara Mircea Nedelciu (117 afisari)
 Studenti bucuresteni, traficanti de droguri pe litoral (71 afisari)
 Michael Jackson, incoltit din nou (53 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01102 sec.