Ziua Logo
  Nr. 3372 de marti, 12 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Radio Vacanta - "L-ati auzit si nu-i!"
La un deceniu de la ultima prezenta pe litoralul romanesc a postului Radio Vacanta, revista programelor de radio "Universul radio" (serie noua, nr. 35, cu programe pentru saptamana 11-17 iulie a.c.), face, pentru prima oara, lumina in mica-marea familie care, de-a lungul a 28 de ani (1967-1995), a insemnat o adevarata scoala de jurnalism de tip european. Asta in conditiile deschiderii socio-politice a deceniului al saptelea, cand pe litoralul romanesc al Marii...   (206 afisari)
O carte pe zi
Curajul de a scrie despre sfarsitul lumii
"Sfarsitul lumii" in cartea lui Tudor Calin Zarojanu (Editura Polirom, 2005) nu este o metafora pentru cine stie ce fineturi metafizice, ci este chiar sfarsitul lumii, Apocalipsa, stingerea, dezintegrarea lumii surprinsa in toate aspectele ei posibile, imaginate vreodata de mintea umana. O trecere in revista numai cu numele a acestor sfarsituri posibile ar ocupa spatiul intregului articol, dar in cartea lui Zarojanu chiar asta se intampla:...   (7 afisari)      2 comentarii
Pizzicato
Ecouri distorsionate
Articolul meu din 21 iunie a.c., intitulat "Romania metafizica", a trezit unele ecouri la curtile "boierilor mintii", judecand dupa cateva reactii orientate sistematic alaturi de subiect si care, din aceasta pricina, ar necesita unele lamuriri. Astfel, dupa ce un argat-doi au explicat pentru galerie, aparent fara legatura, ce a insemnat cu adevarat Evul Mediu (fiindca, in articolul meu, vorbisem de "scene medievale" si "orori gotice"), un vechil ma executa in "Cotidianul"...   (8 afisari)      1 comentariu
Catalog on-line al bibliotecilor din Romania
-- Proiectul este finantat de guvernul Statelor Unite ale Americii
Informatii despre sute de mii de titluri din colectiile a trei biblioteci din Romania - cea Nationala si cele judetene din Braila si Salaj - au devenit disponibile pe Internet datorita unui proiect finantat de guvernul american, prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Pana in octombrie, alte 20 de biblioteci vor fi integrate in proiect. Acesta a fost demarat...   (30 afisari)
Pavimentul Coloanei fara sfarsit, maturat de ploaie
-- Salariatii Primariei din Targu Jiu au strans dalele in saci
Ploile torentiale cazute in municipiul Targu Jiu in noaptea de 9 spre 10 iulie si in dimineata zilei de luni 11 iulie au spalat pur si simplu pavimentul din Parcul Coloanei fara Sfarsit care, antrenat de torenti, a ajuns in "Calea Eroilor", de unde salariatii primariei l-au strans in saci pentru a-l prezenta atat firmei constructoare S.C. Consmin Petrosani, cat si comisiei Ministerului...   (3 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Tribuna proletara
-- CE FACEM CU CONCEDIILE?
O masura buna si de real folos social este aceia luata de curand de Camera de Munca, prin aplicarea art. 49 din legea contractelor de munca, care obliga patronii a acorda salariatilor un concediu de odihna.
Pentru buna regula, institutiile comerciale trebuie sa intocmeasca tablouri cu functionarii ce au dreptul la un concediu de odihna, iar acestia trebuie sa semneze in listele ce sunt inaintate Camerei de Munca ca dovada...   (1 afisare)
Stiri pe scurt
Bani pentru arheologie
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a prezentat ieri Programul national de cercetari arheologice pe anul 2005. Secretarul de stat Virgil Nitulescu a anuntat ca in acest an se vor aloca 675.500 de lei (6,75 miliarde lei vechi) pentru 185 de santiere de cercetare arheologica din diverse zone ale tarii. Cu toate ca suma pare mare, de fapt MCC finanteaza "mult mai putine santiere decat in anii trecuti", a mai declarat Nitulescu, explicand ca bugetul MCC n-a...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita SELGROS (920 afisari)
 Adrian Otoiu: "Intelectualii romani au o oroare sacra fata de emotie" (346 afisari)
 Radio Vacanta - "L-ati auzit si nu-i!" (206 afisari)
 Lifting facial pentru Muntele Rushmore (128 afisari)
 Cold Mountain Town transformat in stana (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.20872 sec.