Ziua Logo
  Nr. 3354 de marti, 21 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Pacea pentru medicamentele compensate
-- Guvernul si producatorii si distribuitorii de medicamente au semnat ieri un memorandum pentru rezolvarea crizei medicamentelor * Platile catre furninzori incep in iulie
Reprezentantii Guvernului si cei ai producatorilor si distribuitorilor de medicamente au semnat ieri un memorandum privind solutionarea crizei din domeniu, dupa mai multe saptamani in care cele doua parti au negociat modalitatile de achitare a datoriilor din sistem. Documentul a fost semnat...   (3 afisari)      1 comentariu
280.000 de candidati la liceu
-- Eminescu, subiectul numarul unu
Cei aproximativ 280.000 de absolventi ai claselor a VIII-a care au participat, ieri, la prima proba a celui mai important examen din viata lor au avut de raspuns unor cerinte pornind de la un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu, precum si de elaborat o cerere de inscriere si o compunere despre comedie. In prima parte a subiectului (notata cu 48 de puncte), elevilor li s-a dat un text din poezia "Peisaj" de Mihai Eminescu si li...   (6 afisari)
Taxa pe Centrul Istoric
Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat o Hotarare privind instituirea si plata unei taxe locale de utilizare a Centrului Istoric al Municipiului Bucuresti, ce va fi perceputa pentru activitati de productie, mesaje comerciale, filme si spectacole. Astfel, pentru utilizarea temporara a domeniului public din zona orasului vechi - asa cum este delimitata de PUZ-ul aprobat prin HCGMB nr. 252/2004 -, consilierii locali au introdus, in ultima sedinta, taxa de 100.000 lei/mp/zi...   (4 afisari)
Capitala ostila celor in scaune cu rotile
Numai doua din cele 45 de statii de metrou din Capitala si doar noua din cele 1535 de autobuze, troleibuze si tramvaie care circula in Bucuresti sunt accesibile, in prezent, persoanelor cu handicap locomotor, dar conducerile regiilor de resort promit ca vor remedia aceasta situatie. Liviu Soava, directorul Metrorex, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca persoanele imobilizate in carucioare cu rotile nu pot intra decat in statiile Gara de Nord 2...   (2 afisari)      2 comentarii
CNAS independenta in 2007
-- Suntem prea saraci pentru a supravietui fara stat, considera ministrul Cinteza
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va fi independenta financiar abia in 2007, pentru ca organismele internationale nu permit unei tari sarace precum Romania autonomizarea totala si foarte rapida a bugetului, insa CNAS va fi obligata sa dovedeasca transparenta in utilizarea fondurilor. Declaratia a fost facuta de Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii, intr-un interviu acordat Mediafax....   (6 afisari)
Reparatii in vacanta
Vacanta de vara aduce majoritatea scolilor bucurestene la stadiul de santier. O data cu finalizarea examenelor de testare nationala si bacalaureat urmeaza sa inceapa lucrarile majore de reparatii si modernizare a salilor de curs, instalatiilor sanitare, acoperisurilor si teraselor, operatiuni care nu au putut fi executate in timpul anului scolar. "Lucrari de modernizare s-au derulat permanent de la inceputul anului, dar vom profita de vacanta de vara pentru a accelera ritmul...   (2 afisari)
Stiri pe scurt
-- Noi criterii ANL
Ministerul Transporturilor, Constructiei si Turismului va definitiva, pana la sfarsitul saptamanii, un set de criterii obligatorii privind stabilirea punctajului persoanelor care doresc sa beneficieze de programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "Printre criteriile avute in vedere se regasesc numarul de copii, starea civila si situatia locativa, care vor contribui la stabilirea punctajului", a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tradarea Basarabiei de la Bucuresti (1259 afisari)
 Mersul Autobuzelor la www.autogari.ro (896 afisari)
 Dan Ciachir: "Si episcopul Husilor e raspunzator" (497 afisari)
 Stiri pe scurt (383 afisari)
 Campania antiuniforma (345 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.33381 sec.