Ziua Logo
  Nr. 3354 de marti, 21 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Ultimele festivaluri de teatru ale stagiunii
-- Sfantu Gheorghe: "Trans.Form@"
Duminica seara, pe 19 iunie, s-a incheiat la Sfantu Gheorghe prima editie a Festivalului International de Teatru "Trans.Form@", deschis cu o saptamana in urma, pe 12 iunie. Organizat de Teatrul "Andrei Muresanu", cu sprijinul Ministerului Culturii, al Consiliului Local Sfantu Gheorghe, al Consiliului Judetean Covasna si al Centrului de Cultura Arcus, manifestarea continua - de fapt - Festivalul de teatru alternativ "Atelier",...   (6 afisari)
ZIUA si replica
-- Sensibilitati ranite de editia Steinhardt
Scrisoarea mea deschisa, de acum doua luni, catre ministrul Culturii si Cultelor a ramas fara raspuns din partea destinatarului, dar a primit, citesc pe Internet, doua raspunsuri din partea altor doua "instante" iritate: soborul de la Rohia si dl Roatis, de la Baia Mare. Nu doresc sa discut nici pertinenta, nici sensul acestor replici. Repet ideea textului meu: statul roman nu poate atribui drepturile de autor ale lui Steinhardt dupa bunul...   (2 afisari)
Doua albume de cultura si vacanta
Se apropie vacanta. Si cum e bine sa planuiesti din timp concediul, anul asta s-ar putea chiar sa va dea batai de cap. Tocmai de aceea va semnalam aparitia a doua albume care va pot ajuta in a va stabili un traseu de vacanta. Daca nu, atunci pot fi un frumos cadou, mai ales pentru prietenii din strainatate, dar nu numai.
"Manastiri si biserici din Romania - Muntenia si Oltenia" poate fi un bun material de documentare pentru cei care-si doresc o primenire sprirituala...   (3 afisari)
"Saptamana arhivelor"
Editia 2005 a "Saptamanii arhivelor", organizata anual de catre Arhivele Nationale, institutie aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, s-a deschis ieri in Bucuresti. Programata sa se desfasoare pana vineri 24 iunie (deci intr-o saptamana "scurta", fara week-end!), manifestarea include dezbateri (cea de ieri, din debutul "Saptamanii...", s-a intitulat "Arhivistica romaneasca ieri si azi. Dialog intre generatii"), expozitii de carte, documentare si foto-documentare...   (2 afisari)
O carte pe zi
Un debut intrat in folclor
Cautand pe Internet cuvantul "bagau", am aflat ca exista, printre altele, un obiect decorativ numit asa (o oglinda cu proprietati feng-shui), dar si o localitate in judetul Alba, unde s-a sfintit recent o biserica, "in parohia Bagau, din protopopiatul Aiud". Am ajuns, fireste, si la subiectul nostru, cu articole legate mai ales de faptul ca Ioana Bradea, autoarea romanului "Bagau" (Editura Est, 2004), a fost nominalizata la premiile AER, alaturi de Robert...   (107 afisari)      1 comentariu
Pizzicato
Romania metafizica
Putin dupa Paste, un post de televiziune este amendat de CNA (unde vegheaza cam de multisor un ins cu alura de catana proaspat demobilizata) fiindca "stiristii" sai vorbisera de nasterea Domnului in loc de invierea sa, confundand vasazica Pastele cu Craciunul. Pentru nivelul unor "vedete" al caror efort intelectual consta in a citi ceva pe un prompter, adesea cu o frazare ce denota completa neintelegere a textului, nu e de mirare; mai uimitoare sunt articolele...   (7 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
-- "Poetica actorului" la Ipotesti
Cea de a doua editie a Atelierului de creatie "Poetica actorului", organizat de catre Memorialul Ipotesti - Centrul national de studii "Mihai Eminescu" in parteneriat cu UNITER si Ministerul Culturii si Cultelor, este programata in perioada 20-27 iunie. Din cauza grevei feroviarilor, participantii ar putea avea dificultati in a ajunge la timp la Ipotesti, prin urmare e posibila o decalare fata de programul initial. Atelierul isi propune si urmareste...   (383 afisari)      2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tradarea Basarabiei de la Bucuresti (1259 afisari)
 Mersul Autobuzelor la www.autogari.ro (896 afisari)
 Dan Ciachir: "Si episcopul Husilor e raspunzator" (497 afisari)
 Stiri pe scurt (383 afisari)
 Campania antiuniforma (345 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.