Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Academice
»  
O lucrare fundamentala
Dictionarul General al Literaturii Romane
Au aparut primele trei volume din "Dictionarul General al Literaturii Romane" (DGLR), lucrare de a carei amploare ne putem da seama spunand doar ca in cele peste 2300 de pagini sunt cuprinse 2145 de articole si 865 de ilustratii. Cele trei volume - A/B, C/D, E/K - , impreuna cu celelalte trei care urmeaza sa apara in acest an, cum scrie acad. Eugen Simion in Cuvant sau inainte, "incearca sa cuprinda tot ceea ce poate defini specificul...   (372 afisari)      1 comentariu
eveniment
Pentru o Europa a demnitatii umane
In cadrul vizitei facute in tara noastra, membrii Grupului Partidului Popular European (Crestin Democrat) condus de Hans-Gert Poettering au fost oaspetii Academiei Romane. Cu acest prilej a avut loc o ceremonie in cadrul careia acad. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, a inmanat Diploma Honoris Causa d-lui Hans-Gert Poettering. In alocutiunea de deschidere, acad. Eugen Simion a subliniat ca Academia Romana, "institutie construita, inca de la...   (4 afisari)      2 comentarii
file de cronica
-- 1898
n 9/21 ian. Intr-o scrisoare a Societatii de lingvistica din Paris se anunta instituirea, din 1901, a unui premiu de 1000 de franci pentru cea mai buna lucrare tiparita in limbile franceza, italiana sau romana despre "gramatica, dictionarul, originile si istoria limbilor romanice in general si de preferinta a limbii romane".
n3/15 mart. Se inaugureaza noua cladire a Academiei Romane. In discursul inaugural, N. Kretzulescu subliniaza: "deschizand astazi sesiunea generala a anului...   (7 afisari)
info
In ziua de 15 iunie, ora 11.00, in Sala de Expozitii a Bibliotecii Academiei Romane va avea loc vernisajul expozitiei de carte bibliofila, organizata de Academia Romana, Regia Autonoma "Monitorul Oficial", Memorialul "Ipotesti" si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Cu acest prilej, va fi prezentat volumul "Mihai Eminescu - Sonete", ilustrat de 45 de artisti plastici contemporani: Mircea Spataru, Constantin Baciu, Vladimir Zamfirescu, Ioan Stendl, Teodora Stendl, Horia Flamand, Mircia...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01518 sec.