Ziua Logo
  Nr. 3345 de vineri, 10 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Pentru o schimbare de atitudine la USR
-- Varujan Vosganian propune un viitor managerial la Uniunea Scriitorilor
Domnule Varujan Vosganian, ati fost propus, de curand, de catre Sectia de poezie a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, ca membru in Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania. Cu acest prilej, ati prezentat o viziune asupra viitorului USR pe care unii nu s-au sfiit sa o socoteasca prea indrazneata si dificil de realizat.
Orice dezbatere privind viitorul USR trebuie sa porneasca de la...   (5 afisari)
     1 comentariu
Noi competitori la sefia Uniunii Scriitorilor
Competitia pentru presedintia Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) se incinge, pe masura ce se apropie Conferinta nationala a organizatiei, programata pe 17 iunie. Ieri s-a inscris in cursa poetul Grisa Gherghei, dupa ce, cu doua zile inainte, isi depusese candidatura si poetul Mihail Galatanu. Numarul competitorilor urca astfel la sase, primii patru inscrisi fiind, in ordine, Victor Frunza, Cezar Ivanescu, George Gibescu si Nicolae Manolescu.
Grisa...   (2 afisari)
     2 comentarii
Actuale
Candidatura lui Manolescu
Nicolae Manolescu este nava amiral a criticii literare romanesti postbelice. Nu stim daca e si "cel mai bun" (in cultura nu e chiar ca in sport, unde invingatorii sunt oficial acceptati...) dintre congenerii si companionii sai de la "Romania literara" de altadata - Mircea Iorgulescu, Eugen Simion, Lucian Raicu, Gabriel Dimisianu sau regretatul Valeriu Cristea -, dar in mod cert, intr-un noian de incertitudini, este cel mai bine cotat la bursa...   (2 afisari)      1 comentariu
O carte pe zi
Jocul cu margelele altora
Glorioasa noastra tranzitie este, folosind termenul vizionarului Hermann Hesse, o epoca foiletonista numai buna pentru un studiu de caz. Cercetatorii de odinioara, care sistematizau si filtrau in lucrari ample materia aglutinanta a productiilor literare, s-au transformat in vedete si se tin de pamflete, cancanuri si comentarii sportive. Putini sunt criticii si universitarii consacrati care mai gasesc timpul sau rabdarea sa scrie o carte cu armatura teoretica,...   (14 afisari)
Premiul Booker pentru Ismail Kadare
Varianta internationala a prestigiosului Premiu Booker i-a fost atribuita celui mai cunoscut romancier si poet albanez, Ismail Kadare (foto). Instituit anul acesta in urma criticilor ca Booker este deschis numai autorilor britanici si din tarile Commonwealth-ului, premiul international se acorda o data la doi ani unui autor in viata, transmit agentiile de stiri. Prof. John Carey, presedintele juriului, l-a numit pe Kadare "un scriitor universal, in traditia povestitorilor...   (2 afisari)
Stiri pe scurt
-- Germania transnationala
In prezenta americancei Christine Hill (SUA), la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Bucuresti va fi vernisata azi (10 iunie), la orele 18.00 expozitia, organizata de Goethe-Institut Bucuresti, MNAC si Institutul pentru Relatii Externe, Berlin (Ifa), "Spatiul artistic - Germania". Aceasta expozitie transnationala reuneste atitudini artistice reprezentative din ultimii 30 de ani, care au influentat scena artei in si dinspre Germania. Este vorba...   (10 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mortii lui Iliescu (281 afisari)
 Declaratii ale victimelor din 1990 (145 afisari)
 Iliescu si cu Roman au ordonat mineriada (127 afisari)
 Capul lui Iliescu vrem! (68 afisari)
 60 de morti doar la Spitalul Municipal (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01415 sec.