Ziua Logo
  Nr. 3344 de joi, 9 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Ziua_Rusiei
»  
Aleksandr A. Tolkaci, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Rusiei in Romania, pentru ziarul ZIUA
Pentru o Europa fara linii de demarcare
12 iunie - ziua cand in anul 1990 a fost adoptata Declaratia privind suveranitatea de stat a Rusiei, este punctul de referinta pentru o etapa cardinala, noua in istoria tarii si a poporului sau care numara multe milioane de locuitori, etapa legata de construirea statului democratic, de drept, de implementare a reformelor economiei de piata. Obiectivele...   (11 afisari)
Acord istoric intre Rusia si China
Rusia si China au semnat, pe 2 iunie, la Vladivostok, un acord definitiv cu privire la traseul partii orientale a frontierei lor, punand astfel capat celor 40 de ani de negocieri. Ministrul Afacerilor Externe ruse, Serghei Lavrov (foto), si omologul sau chinez, Li Zhaoxing, au semnat acordul care vizeaza doua procente din cei aproape 4300 de kilometri de frontiera ruso-chineza, care trece prin cateva insule din regiunea Habarovsk. "Suntem foarte multumiti ca am...   (13 afisari)
Ultimul tar
Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, Nikolai Alexandrovici Romanov, care s-a nascut la data de 18 mai 1868, a fost ultimul imparat al Rusiei. Domnia sa, care a inceput in 1894, s-a sfarsit odata cu Revolutia rusa, cand, impreuna cu familia sa, a fost executat.
Conform istoricilor, titulatura Tarului era "imparat si Autocrat al intregii Rusii, tar al Moscovei, Kievului, Vladimirului, Novgorodului, Astrahanului, Poloniei, Siberiei, Crimeii, Georgiei, Stapan al Pskovului, Mare Duce de Smolensk,...   (41 afisari)
Sankt Petersburg - fereastra spre Europa
Una dintre principalele atractii turistice ale Rusiei este Sankt-Petersburg, centru cultural, istoric si arhitectural al tarii. Poarta numele acesta in onoarea lui Petru cel Mare, care a pus bazele orasului acum mai bine de 300 de ani - dintre care 200 de ani orasul a fost capitala Rusiei. Petru cel Mare a modelat capitala dupa marile orase ale Europei, transformand-o intr-o "Fereastra spre Europa". St. Petersburg este impartit in numeroase insule de raurile...   (7 afisari)
Aniversare Puskin la Moscova
Intreaga Rusie a sarbatorit, pe 6 iunie, data nasterii marelui sau poet si scriitor Alexander Puskin (1799-1837). Timp de doua secole, proza si poemele lui Puskin au stapanit mintile rusilor. In prezent, Rusia continua sa dezvaluie misterele vietii private si pline de evenimente ale scriitorului. Din pacate, tinerii rusi din ziua de azi cunosc foarte putin despre opera poetului. De vina sunt televizorul, internetul, fiind foarte greu sa mai faci noile generatii sa citeasca....   (8 afisari)
Interviul cu domnul Mark V. Abarsalin, reprezentantul comercial al Federatiei Ruse in Romania
"Volumul schimburilor comerciale intre Romania si Rusia a crescut cu 40% in primele 4 luni ale acestui an"
Reporter: Care este situatia schimburilor comerciale bilaterale si a cooperarii economice in 2005? Se poate vorbi de o imbunatatire, a relatiilor economice dintre Romania si Rusia comparativ cu anul trecut?
Mark V. Abarsalin: Volumul schimburilor comerciale intre Romania si Rusia a crescut in primele...   (19 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fiul ratacitor in cautarea lui Iosif Constantin Dragan (2076 afisari)
 Un portret: Sergiu Cunescu (306 afisari)
 Carol Dichiu: "M-am retras pentru ca sunt scarbit!" (156 afisari)
 Wandering son is looking for Iosif Constantin Dragan (155 afisari)
 Disputa presedintelui Basescu cu ziaristii (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.