Ziua Logo
  Nr. 3344 de joi, 9 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
CFR ramane in greva
-- Instanta a respins cererea administratiei, de suspendare a protestului
Mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR (Federatia Mecanicilor de Locomotiva, Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane si Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania) au declansat ieri dimineata, la ora 7.00, o greva pe termen nelimitat, solicitand cresterea salariilor cu 10,7%, tichete de masa si conditii mai bune de munca. Doua ore mai tarziu, administratia a cerut instantei...   (6 afisari)      1 comentariu
Parlamentarii "rablagii"
Parlamentarii nu stiu care sunt legile statului sau se folosesc de ele pentru a directiona anumite activitati in sensul dorit de ei. Astfel, prin modificarile aduse Ordonantei de Urgenta nr. 99/2004 privind stimularea innoirii Parcului national auto, parlamentarii au pus pe drumuri multi romani. In fapt, OUG nr. 99/2004 prevedea ca sa beneficieze de prima de 30 milioane de lei posesorii de autoturisme mai vechi de 12 ani, daca isi caseaza masinile vechi si cumpara altele...   (3 afisari)
Tariceanu se declara preocupat de sanatate
Importatorii si distribuitorii de medicamente sunt sfatuiti de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, daca vor sa vanda mai mult, sa se orienteze spre piata libera unde nu sunt constrangeri. El a precizat ca Guvernul este preocupat in principal de asigurarea starii de sanatate a populatiei, si nu de cifra de afaceri a importatorilor de medicamente. Premierul nu pare sa agreeze ideea unei noi runde de negocieri cu importatorii si distribuitorii de medicamente,...   (3 afisari)
Guvernul trebuie sa-si asume Codul Muncii
Guvernul ar trebui sa-si asume raspunderea pentru modificarea Codului Muncii daca partile aflate in negocieri, reprezentantii angajatilor si cei ai angajatorilor, nu se inteleg, a declarat, ieri, vicepremierul George Copos. "Am avut curajul sa ne asumam raspunderea si sa modificam Codul Fiscal si am introdus cota unica de impozitare. Ar trebui sa procedam la fel si in cazul Codului Muncii", a adaugat Copos. In opinia sa, din moment ce s-au identificat prevederile...   (2 afisari)
O premiera
Rascoala la CEC
Sindicalistii de la CEC cer o majorare de salariu de 20% si ar putea declansa prima greva generala din sistemul bancar, decizia urmand a fi luata intr-o saptamana, in functie de rezultatul medierii conflictului, asigurata de Ministerul Muncii. Ioana Onofrei, liderul Federatiei Sindicatelor din CEC, a afirmat ieri ca, in privinta salariilor, sindicatele au propus administratiei CEC doua variante: majorarea salariilor cu 15% de la 1 iunie, urmata apoi de o crestere de...   (5 afisari)
Stiri pe scurt
-- Batalia pentru liceu
Conform calendarului de desfasurare a testelor nationale, organizate in vederea realizarii selectiei si repartizarii absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a, vineri, 10 iunie a.c., este ultima zi de scoala pentru elevii de clasa a VIII-a. Peste doar o saptamana, ei vor intra in febra examenelor sustinand testele nationale. La examenul din acest an s-au inscris 279.332 elevi, care vor sustine probele scrise in 1158 centre de testare. Lucrarile vor fi corectate...   (6 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fiul ratacitor in cautarea lui Iosif Constantin Dragan (2076 afisari)
 Un portret: Sergiu Cunescu (306 afisari)
 Carol Dichiu: "M-am retras pentru ca sunt scarbit!" (156 afisari)
 Wandering son is looking for Iosif Constantin Dragan (155 afisari)
 Disputa presedintelui Basescu cu ziaristii (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01336 sec.