Ziua Logo
  Nr. 3344 de joi, 9 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
Scenarii la zi
Fiul ratacitor in cautarea lui Iosif Constantin Dragan de Sorin ROSCA STANESCU
Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
O istorie senzationala, incarcata de mister este pe cale de a-si arata chipul dramatic. Incepand din 1996, un tanar in varsta de aproape 30 de ani incearca fara succes sa-si intalneasca tatal, care de mai bine de doi ani a disparut cu desavarsire din viata publica. Iar tatal, Iosif Constantin...   (2076 afisari)
     4 comentarii
Disputa presedintelui Basescu cu ziaristii de Gabriel ANDREESCU
Luni seara, opinia publica a primit, dupa o elaborata strategie de asteptare, filmul retinerii si eliberarii jurnalistilor. Traian Basescu a descris un scenariu lung si amanuntit, pregatit ca o demonstratie, cu teze alaturi de detalii, cu mesaje pe langa explicatii. Presedintele si-a lucrat fara eforturi imaginea de conducator al unei operatii in care institutii speciale si actori misteriosi au urmat rolurile indicate de el. Traian Basescu...   (73 afisari)      14 comentarii
Sansele Romaniei cresc in cazul flexibilizarii Constitutiei Europene de Serban ORESCU
Desi votul negativ al francezilor, iar apoi al olandezilor fata de Constitutia Europeana nu au relevanta juridica directa pentru admiterea Romaniei si Bulgariei - din punct de vedere politic si psihologic, acest vot constituie un obstacol important in calea cresterii Uniunii Europene. Ca urmare, Romania urmareste cu atentie procesul care a inceput deja, de flexibilizare a proiectului de Constitutie. Acest proiect...   (13 afisari)      6 comentarii
Declaratia zilei
Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu
"Nu cred ca trebuie sa ne punem problema schimbarilor cu orice pret (n.r.- a sefilor serviciilor secrete). Eu cred ca institutiile statului, cum ar fi serviciile secrete, in primul rand trebuie sa lucreze complet in afara influentelor politice. Ele trebuie sa serveasca statul si nu interesele unor partide. In trecut, dupa aprecierea si a mea, si nu numai a mea, nu intotdeauna aceste servicii au lucrat, sa spunem, cu toata obiectivitatea,...   (14 afisari)      2 comentarii
Sistemul bancar si dreapta masura de Varujan VOSGANIAN
Orice dezbatere privind o cercetare in curs efectuata de Parchetul General sau de Parchetul National Anticoruptie devine foarte delicata cata vreme s-ar putea considera ca emiterea unei pareri pro sau contra de catre o persoana publica ar putea fi socotita o ingerinta in actul de justitie. Cu atat mai mult cu cat, in conditiile in care lupta impotriva coruptiei trebuie sa devina, daca se poate spune asa, politica de stat, orice atitudine de acest...   (23 afisari)
Un portret: Sergiu Cunescu de Ion Bogdan LEFTER
Nu de mult, la mijlocul lunii martie, s-a stins din viata unul dintre cei mai cunoscuti politicieni ai primului deceniu de postcomunism romanesc: Sergiu Cunescu. Iesise de cativa ani din viata publica, asa incat disparitia sa a fost discreta, cu ecouri mici in presa.
Pe potriva omului, de fapt. Fiindca Sergiu Cunescu n-a fost un politician "de scoala noua", in sensul caragialian pe care il evoca formularea (daca vedem legaturile dintre "Pedagogul..."...   (306 afisari)
     2 comentarii
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Trei tineri iresponsabili, ademeniti si trimisi intr-o actiune in care isi puteau pierde de-a binelea capetele au catalizat o incredibila mobilizare a unor teroristi islamici pentru interesele mafiei arabo-romane care a pus la cale un complot ce urmarea salvarea unui cap si a unei retele din lumea interlopa damboviteana si totodata compromiterea actualei puteri angajate in lupta impotriva coruptiei. Din fericire (ca intr-un film) lucrurile au iesit...   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fiul ratacitor in cautarea lui Iosif Constantin Dragan (2076 afisari)
 Un portret: Sergiu Cunescu (306 afisari)
 Carol Dichiu: "M-am retras pentru ca sunt scarbit!" (156 afisari)
 Wandering son is looking for Iosif Constantin Dragan (155 afisari)
 Disputa presedintelui Basescu cu ziaristii (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01039 sec.