Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Pregatiri intense pentru Festivalul "G. Enescu"
-- Zubin Mehta pentru ZIUA: "Ma bucur sa ma reintalnesc cu iubitorii de muzica romani si sa conlucrez cu muzicieni romani"
La editia precedenta a Festivalului "George Enescu", Ioan Hollender, directorul Operei din Viena, a ingenunchiat in fata celebrului dirijor Zubin Mehta si i-a oferit un urias buchet de trandafiri. Amandoi vor reveni la Bucuresti in septembrie, la editia din aceasta toamna a festivalului. Ioan Hollender va fi din nou presedinte de...   (6 afisari)
Cronicarii unor vremuri tulburi
"Masura pentru masura" nu e una din piesele preferate de curentul popular al iubitorilor de Shakespeare si nici nu se compara ca forta emotionala ori claritate a scriiturii cu lucrari ca "Romeo si Julieta", "Hamlet" sau "Regele Lear". Cu rasturnarile lui de situatie si finalul moralizator, in care cei drepti sunt rasplatiti, iar cei care-au gresit trebuie sa-si rascumpere erorile, textul (care nu s-a mai montat de ceva vreme in romaneste) e aproape unul de telenovela...   (17 afisari)
O carte pe zi
Publicistica lui Ion Vinea in 1925-1926
-- Despre jurnalisti imorali: "Te perinzi, cu stilul tau si cu vertebrele inmladiate, pe la tarabile toate"
A aparut volumul al saselea din seria de "Opere" Ion Vinea (Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, Bucuresti, 2005), in ingrijirea Elenei Zaharia-Filipas, care face in vremuri cam neprielnice o lucrare de restituire si de editare asa cum rar mai avem ocazia sa intalnim, deopotriva din lipsa de timp, de bani, dar si de specialisti in...   (31 afisari)
"Gaudeamus" la Cluj
Caravana Gaudeamus, prelungire in mai multe orase din tara a Targului international de carte "Gaudeamus" pe care Societatea Romana de Radiodifuziune il organizeaza in Bucuresti, a ajuns din nou la Cluj. Astazi se incheie editia a sasea a Targului "Gaudeamus" Cluj-Napoca, deschisa vineri 20 mai. De asta data, targul a fost mutat in Parcul Central al orasului, intr-un pavilion mobil special, cu o suprafata de 300 de metri patrati. Au expus 29 de edituri romanesti, 3 edituri specializate...   (1 afisare)
Pizzicato
"Sentimentul helvet al Fiintei"
Iesita brusc din tristul "lagar socialist", laolalta cu celelalte tari eliberate de hegemonia moscovita, Romania nu si-a menajat defel o perioada de reflectie prealabila orientarii sale in noua asezare a lumii, ci s-a grabit inspre polul opus, votand entuziast capitalismul si NATO; n-ar fi fost oare mai prudenta, de nu si mai sanatoasa, o atitudine, fie ea si pasagera, de indiferenta, care ar fi putut evolua, in mod ideal, catre neutralitate?...   (7 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
-- Andrei Serban la Chicago
La nici o luna dupa "extravaganta soficticata", cum insusi regizorul Andrei Serban isi califica montarea cu "Faust" de la Opera Metropolitana din New York, o noua punere a sa in scena a avut premiera. De aceasta data - "Visul unei nopti de vara", a carui prima iesire la rampa Operei din Chicago s-a produs pe 18 mai. A doua zi, cotidianul "Chicago Tribune" publica, sub semnatura lui John von Rhein, o cronica mai mult decat favorabila, din care citam: "Singurul...   (11 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01128 sec.