Ziua Logo
  Nr. 3327 de vineri, 20 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Cinteza acuza PSD de criza Sanatatii
-- Ministrul afirma ca fosta guvernare a lasat arierate de 11.652 miliarde de lei in sistemul sanitar * In plus, exista angajamente de aproape 7000 de miliarde de lei pentru care nu exista acoperire in buget
Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii a acuzat ieri PSD de situatia dificila in care se afla astazi sistemul sanitar, afirmand, intr-un comunicat, ca "tocmai cei care au adus sistemul aici sunt cei care azi arata cu degetul".
Intr-un comunicat de presa, remis...   (2 afisari)
     1 comentariu
Pensionarii ar putea plati asigurari de sanatate
-- Premierul Tariceanu spune insa ca nivelul pensiilor nu va fi afectat
Autoritatile analizeaza posibilitatea suplimentarii numarului de persoane care contribuie la sistemul de asigurari sociale de sanatate prin includerea in aceasta categorie a unei parti din populatia exceptata, precum pensionarii sau beneficiarii Legii privind venitul minim garantat. Premierul Calin Popescu Tariceanu a aratat ca problemele inregistrate in sistemul de sanatate nu...   (2 afisari)      1 comentariu
Sanitas ameninta cu greva generala
Federatia Sanitas ameninta cu greva generala, daca Guvernul nu va semna, in prima zi a saptamanii viitoare, protocolul privind alocarea a 4000 de miliarde de lei pentru salarii si tichete de masa, a anuntat ieri, la iesirea de la discutiile cu ministrul Sanatatii, liderul sindical Marius Petcu. Cei aproximativ doua sute de sindicalisti, adunati ieri in fata sediului Ministerului Sanatatii (MS), au cerut plata integrala a salariilor si sporurilor specifice, precum...   (2 afisari)
Ace spinale cu stafilococi in Harghita
Specialistii Directiei de Sanatate Publica Harghita au depistat, la doua spitale din judet, ace spinale infestate cu stafilococi, provenite din stocul de materiale sanitare achizitionate de la furnizori, acele respective nefiind insa folosite in actul medical, transmite Mediafax. Potrivit directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Harghita, Rodica Biro, este vorba despre spitalele din municipiile Gheorgheni si Odorheiu Secuiesc. Aceasta a spus...   (1 afisare)      1 comentariu
CRP cere urgentarea amplasarii chioscurilor de ziare
Clubul Roman de Presa (CRP) a solicitat in sedinta de ieri a CGMB, prin reprezentantul sau, Sorin Rosca Stanescu, accelerarea instalarii chioscurilor de ziare, prin simplificarea procedurilor de autorizare. Potrivit hotararii CGMB 60/2005, au fost atribuite CRP 900 de amplasamente pentru chioscurile de ziare care le vor inlocui pe cele vechi pentru care nu exista licitatie. Din totalul celor 900 de chioscuri de ziare, pana in prezent, au fost...   (4 afisari)
Inimaroiu intra in Piata Sudului
Conducerea primarei Sectorului 4 a transmis societatii SC Comprest 3399 Import Export SA o notificare prin care ii cere sa procedeze la predarea bunurilor proprietate publica pe baza de proces verbal, din spatiul ocupat de aceasta in Piata Sudului. In caz contrar, se spune in notificare, se va proceda la excutare silita, urmand ca societatea amintita sa suporte contravaloarea cheltuielior de evacuare. Amintim faptul ca, prin sentinta penala nr. 1162/ din 28 noiembrie...   (4 afisari)
Consilierii municipali si-au votat insigne de aur
Consilierii generali ai Capitalei au aprobat ieri confectionarea a 55 de insigne cu insemnele distinctive ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Acestea vor fi din aur, inseriate, iar pe verso vor fi inscriptionate initialele fiecarui membru al CGMB. Cheltuielile de aproximativ 1 milion de lei/bucata, potrivit reprezentantului Comisiei de Cultura a CGMB, Romeo Pop, vor fi suportate de fiecare consilier in parte.
CGMB a mai aprobat...   (2 afisari)
     1 comentariu
Calamitate oficiala
-- Guvernul a declarat ieri stare de necesitate in agricultura pentru toate zonele afectate de inundatii * Statul va acoperi 70% din cheltuielile pentru culturile agricole, iar pentru animalele disparute, va fi suportat un procent de 80% din valoarea lor
Executivul a mai acordat ieri 10 miliarde de lei ajutoare de urgenta, pentru familiile afectate de inundatii produse in 10 judete, inclusiv Timis. Banii vor fi distribuiti in functie de pagubele suferite de familiile sinistrate,...   (7 afisari)
Stiri pe scurt
-- Proteste energetice
Salariatii din sectorul energetic, productie, transport, distributie, energie au organizat ieri actiuni de protest in fata sediilor Electrica si a filialelor sale, a Transelectrica si a Hidroelectrica. Potrivit secretarului general al Federatiei Energia Mileniului III, Gheorghe Capatana, sindicalistii cer scoaterea de sub monitorizarea FMI a unitatilor Electrica, Transelectrica, Hidroelectrica, Nuclearoelectrica, pentru a putea desfasura negocieri salariale libere...   (5 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sacalul lui Talpes a razbit prin santaj (470 afisari)
 Podurile nimanui (427 afisari)
 Basarabenii i-au scris lui Basescu (172 afisari)
 Spaga pe fata (150 afisari)
 Cutremure prognozate online (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01362 sec.