Ziua Logo
  Nr. 3327 de vineri, 20 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
»  
Isarescu: Bancile vor inflatie peste 7%
-- Guvernatorul BNR sustine insa ca banca centrala se va bate pentru obiectivul de inflatie anuntat la inceputul anului * Pentru 2006, "tinta" de inflatie va fi stabilita la 5-5,5% * Isarescu recomanda Guvernului sa se mai imprumute pe pietele externe, "ca altfel ne uita lumea"
Banca Nationala a Romaniei (BNR) isi mentine tinta de inflatie de 7% pentru 2005, ca si pe cea de 5% pentru 2006, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei dezbateri...   (2 afisari)      1 comentariu
Achizitiile publice in "vizorul" UE
-- Romania risca sa piarda fonduri de sase miliarde de euro daca nu pune la punct un sistem eficient de achizitii pana la 1 ianuarie 2006
Directorul general la Comisia Europeana (CE) pentru piata interna si servicii Alexander Schaub a declarat, ieri, ca Romania trebuie sa faca eforturi importante pentru a avea un sistem eficient al achizitiilor publice pana la 1 ianuarie 2006, in caz contrar fiindu-i periclitat accesul la fonduri de peste 6 miliarde euro, transmite...   (3 afisari)
Incepe concesionarea plajelor
-- Tarifele de inchiriere vor fi cu pana la 40% mai mici decat anul trecut * Hotelierii trebuie sa asigure personalul care va curata plajele, puncte sanitare si puncte de vanzare pentru bauturi si suveniruri * Negocierile dintre Apele Romane si hotelieri se vor incheia in doua saptamani
Compania Nationala Apele Romane si hotelierii de pe Litoral au inceput, de ieri, discutiile pentru concesionarea plajelor, procesul urmand sa se finalizeze la inceputul lunii iunie, a...   (2 afisari)      1 comentariu
Secretar de stat nou la Finante
Dupa aproape sase luni, Ministerul Finantelor are, in sfarsit, secretar de stat pe probleme de fiscalitate. Este vorba despre reprezentanta Partidului Conservator (fostul Partid Umanist), Mara Ramniceanu, numita, recent, in functie de premierul Calin Popescu Tariceanu. Ramniceanu a fost inspector la Directia Finantelor Publice Bucuresti. Numirea secretarului de stat are loc in timpul vizitei la Bucuresti a unor experti ai Fondului Monetar International care colaboreaza...   (4 afisari)
Restructurare la RADET
Comisia de utilitati publice a CGMB lucreaza la un proiect de restructurare si privatizare a RADET, prin parteneriat public-privat, care va fi realizat potrivit prevederilor europene in domeniu, a declarat, ieri, Radu Dumitrescu, consilier in cadrul Comisiei. El a facut aceste afirmatii intr-o conferinta de presa organizata de reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT). Dumitrescu nu a oferit detalii. La sfarsitul anului trecut,...   (20 afisari)
Ionut Popescu prezinta cota unica la BERD
Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, va participa, in perioada 22-23 mai, la Belgrad, la Reuniunea anuala a Consiliului Guvernatorilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, in calitate de guvernator pentru Romania. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP), din delegatia romana mai fac parte Mugur Isarescu, guvernator supleant pentru Romania la BERD, si Dragos Neacsu, secretar de stat in MFP. In cadrul Reuniunii,...   (4 afisari)
ZIUA va invata
Schimbarea destinatiei unui teren agricolPiata imobiliara a cunoscut, in ultima perioada, o adevarata explozie, terenurile agricole din jurul oraselor fiind luate cu asalt, pentru a fi folosite la constructia de locuinte, in special. De retinut este faptul ca terenul pe care va fi amplasata o noua locuinta trebuie sa aiba destinatie de teren pentru constructii. Cum, de regula, mai toate terenurile au fost destinate agriculturii, ele trebuie scoase din circuitul agricol. In plus, Legea...   (8 afisari)
Stiri pe scurt
-- BCR vanduta inaintea CEC
Banca Comerciala Romana va fi scoasa la privatizare inaintea Casei de Economii si Consemnatiuni, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. "In urmatoarea saptamana va fi aprobata strategia de privatizare a BCR si va fi lansat anuntul de privatizare", a explicat Tariceanu. Referitor la CEC, primul-ministru a declarat ca si aceasta va fi scoasa la privatizare cat mai curand posibil. "Vor exista cateva etape de pregatire pentru privatizare, pentru ca...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sacalul lui Talpes a razbit prin santaj (470 afisari)
 Podurile nimanui (427 afisari)
 Basarabenii i-au scris lui Basescu (172 afisari)
 Spaga pe fata (150 afisari)
 Cutremure prognozate online (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01241 sec.