Ziua Logo
  Nr. 3326 de joi, 19 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Primii candidati la sefia Uniunii Scriitorilor
Pana ieri, miercuri 18 mai, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) isi depusesera candidaturile la presedintia institutiei doi autori: Victor Frunza si Cezar Ivanescu.
Victor Frunza si-a anuntat intentiile intr-o conferinta de presa. Autor cu o biografie complicata, care a trecut de la studiile de ziaristica la Universitatea "Lomonosov" din Moscova si de la profesoratul la Academia de partid "Stefan Gheorghiu" la exilul din Danemarca si la...   (5 afisari)
     3 comentarii
Corespondenta de la Cannes
Varianta americana a "cinematografului de autor"
Intr-o editie ca aceasta din 2005, preocupata sa releve doua teme esentiale, violenta si copilaria, ca doi poli ai lumii de azi, intrarea in competitie a unui cineast precum Jim Jarmusch este de natura sa ne reaminteasca o alta fata a Americii, mai apropiata de Europa prin sorgintea unui umor britanic, punctat de ironie amara, luciditate si exacta masura a lucrurilor. Pe de alta parte, sa nu uitam ca "Broken Flowers" poarta...   (1 afisare)
Despre Cristi Puiu in "Liberation"
"Moartea domnului Lazarescu" de Cristi Puiu, prezentat marti in sectiunea "Un certain regard" a Festivalului de la Cannes, nu are nimic pentru a seduce, dar tine spectatorul in alerta de la inceput pana la sfarsit, apreciaza cotidianul francez "Liberation". Filmul este nemilos cu sistemul de sanatate romanesc, scrie "Liberation", considerand ca medicii romani sunt si mai infumurati decat cei din Franta si trateaza pacientul ca pe unul care a venit sa-i deranjeze....   (1 afisare)
O carte pe zi
De la "tabletele" lui Paul Everac la "Big Brother", "Ciao Darwin" & Co...
Coordonat de sociologul Zoltan Rostas, autor - intre altele - al mai multor apreciate volume de istorie orala, si de Sorin Stoica - tanar prozator si antropolog, unul dintre cei mai valorosi scriitori ai noului val -, volumul "Televizorul in "micul infern"" aparut de curand in colectia "Media si comunicare" a Editurii Tritonic este, banal spus, o carte care se citeste pe nerasuflate. "Ideea observarii familiei...   (73 afisari)
"Marele jaf comunist" la Festivalul Filmului European
Documentarul "Marele jaf comunist", cunoscut mai mult in afara granitelor tarii noastre, va fi proiectat in aceasta seara (19 mai), incepand cu orele 20.00, la Cinema Studio din Bucuresti, marcand totodata inchiderea Festivalului de Film European. Filmul lui Alexandru Solomon are o durata de 75 de minute si a fost deja difuzat de BBC, in primavara anului trecut, de canalul TV "Arte" in ianuarie, iar de France 2 in aprilie. In Romania va fi distribuit...   (1 afisare)
In dezbatere
Doua simptome ale stagnarii
Schimbarile de regim politic din 1996 si din 2004 au reprezentat pentru multi dintre noi o premisa ca institutiile statului se vor elibera de tutela securistica sub care se sufocasera pana atunci. O premisa nutrita dintr-o speranta si garantata de o certitudine: "au venit ai nostri". Iar prin "ai nostri" inteleg politicieni necorupti, cu trecut nepatat si mai ales ne- si anti-securisti. Unul din criteriile acestei (foarte) asteptate schimbari de mentalitate...   (14 afisari)
Stiri pe scurt
-- Concert Enescu la Paris
Delegatia Permanenta a Romaniei de pe langa UNESCO a organizat ieri, miercuri 18 mai, la Thèatre des Champs Elysées, un concert simfonic integrat manifestarilor omagiale dedicate comemorarii a 50 de ani de la moartea lui George Enescu. Concertul a fost sustinut de Ansamblul Orchestral din Paris, sub bagheta dirijorului american de origine romana Lawrence Foster. In program: lucrari de Enescu si Mozart. Concertul s-a desfasurat sub patronajul...   (8 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De la "tabletele" lui Paul Everac la "Big Brother", "Ciao Darwin" & Co... (73 afisari)
 Impotriva Pactului Hitler-Stalin si pentru o noua Ialta (44 afisari)
 Mafiotii lui Iliescu (32 afisari)
 Abonamentul la gaze - scumpire sau reasezare? (28 afisari)
 Oul lui Iliescu in teapa Revolutiei (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.06801 sec.