Ziua Logo
  Nr. 3314 de joi, 5 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
Scenarii la zi
Eclipsa de guvern. Si de Cotroceni de Sorin ROSCA STANESCU
Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
Dilema nu este daca Guvernul Tariceanu rezista sau nu un ciclu electoral, ci pur si simplu cine va avea initiativa daramarii lui. Alianta sau PSD? Din aceasta perspectiva, putem spune, fara teama de a gresi, ca acest Executiv a si intrat in eclipsa. Abia in raport cu raspunsul la intrebarea de mai sus vom sti daca...   (15 afisari)
     9 comentarii
Tema prostitutiei in Romania si Administratia Bush de Gabriel ANDREESCU
In domeniul securitatii, Administratia Bush a impus o noua politica internationala. Evenimentele din 11 septembrie 2001 nu au facut decat sa aduca la in lumina pericolul care crescuse pana la proportii alarmante. Capacitatea teoristilor de a lovi democratiile in inima lor, inclusiv cu arme nucleare sau biologice, a devenit in secolul XXI o componenta a lumii reale. Europenii isi permit atitudini populiste tocmai pentru ca America...   (76 afisari)      35 comentarii
Basescu descoperit de Radu TUDOR
Traian Basescu a ramas recent fara doua atu-uri importante pentru existenta sa: suvita si Andrei Plesu. Amandoua tin de capul presedintelui: unul de aspectul exterior, altul, de cel interior. Suvita ii garanta publicitatea fara ca posesorul ei sa deschida gura. Era suficienta o simpla adiere de vant. Daca nevasta l-a convins sa-si taie suvita aceea penibila, care incerca sa ascunda o chelie absolut evidenta, cine l-a convins pe Basescu sa accepte demisia lui Plesu?...   (95 afisari)      22 comentarii
Bani "grei" de Ion Bogdan LEFTER
De cativa ani incoace, romanii sunt multimilionari. Chiar si cele sase zerouri din coada salariului mediu au inceput sa fie prea putine: tendinta e catre sapte. In cazul angajatilor mai bine platiti, veniturile lunare urca spre zeci de milioane, iar "executivii" din firmele prospere, nu numai straine sau "multinationale", ci si autohtone, castiga si cu opt zerouri, adica peste o suta de milioane. Sa nu mai vorbim despre oamenii de afaceri care detin companii profitabile...   (28 afisari)
Modificari la Codul fiscal de Varujan VOSGANIAN
Principalele modificari la OUG nr. 24/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aduse in cadrul Comisiei de buget, finante, banci din Senat s-au referit la simplificarea modului de aplicare a legii si la respectarea principiului neretroactivitatii.
In ce priveste impozitarea castigurilor de pe piata de capital, varianta initiala, adoptata de Guvern, prevedea ca "impozitul se calculeaza prin aplicarea unei cote de...   (40 afisari)
     1 comentariu
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Cu prilejul Zilei presei, se cuvine sa ne amintim ca profesia de ziarist implica in zilele noastre riscuri mari si sa aducem omagiul nostru celor 53 de jurnalisti ucisi, 15 disparuti, 107 incarcerati, 907 anchetati si 156 agresati, numai in anul 2004. Faptul de a cauta, a descoperi si a face cunoscut adevarul continua, din pacate, sa genereze, pentru cei ce lucreaza pentru informarea noastra, primejdii de neconceput in secolul XXI.   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Politia scolii (639 afisari)
 Centre de Informare si Consiliere pentru Cetateni (499 afisari)
 Banditul din Banie (305 afisari)
 Napoleon a murit de cancer la stomac (241 afisari)
 S-a descoperit cea mai frumoasa mumie din Egipt (228 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01780 sec.