Ziua Logo
  Nr. 3311 de sambata, 30 aprilie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Religie
»  
"Manca-v-ar Raiul sa va manance!"
-- "Hristos a inviat din morti, fiind incepatura (a invierii) celor adormiti" (I Cor. 15, 20)
Hristos a inviat!
Iubiti credinciosi,
Astazi praznuim praznicul praznicelor si sarbatoarea sarbatorilor. Astazi este bucurie duhovniceasca pretutindeni in lumea crestina. Astazi Domnul si Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin Invierea Sa. Cerul si pamantul dupa cuviinta sa se veseleasca, caci lumina invierii Domnului a umplut de lumina cerul si...   (165 afisari)
     35 comentarii
Ca un "pui de leu" Hristos se ridica stralucitor
-- "Fiul Omului va fi prins si dat pe mana batranilor, care-L vor judeca si-L vor condamna, si va fi dat la moarte, dar a treia zi va invia"
"Cine ti L-a furat pe Dumnezeu? Care gradinar L-a ascuns de tine, ca sa fii acum singur si sa plangi?
Intoarce-te la adevarul simplu al credintei si la textul Invierii lui Hristos. Alearga ca Petru si Ioan spre mormantul Domnului, apleaca-te, intra, si vei vedea si vei crede, cunoscand Scriptura, ca Iisus trebuia...   (139 afisari)
     3 comentarii
Invierea Mantuitorului Iisus Hristos
Sfanta Scriptura a Noului Testament ne spune ca Domnul Iisus Hristos, inainte de a patimi, a prezis de mai multe ori ca va fi rastignit, dar a treia zi va invia. De teama aceasta iudeii au pus de paza la mormantul Lui soldati. Totusi minunea S-a intamplat. A treia zi dupa ingropare, ingerul a rasturnat piatra, mormantul a fost aflat gol si vestea Invierii s-a raspandit ca fulgerul, desi iudeii au platit pe soldati sa minta, adica sa spuna ca Iisus Hristos Domnul...   (187 afisari)      4 comentarii
Istoria datei pascale de la Niceea pana azi
Daca Pastile a fost praznuit inca de la inceput de toata lumea crestina, au existat, totusi, in Biserica veche mari diferente regionale in ceea ce priveste data sarbatoririi. Aceste diferente cu privire la data serbarii Pastilor au dat nastere la serioase discutii si controverse. Din aceasta cauza, o prima uniformizare a datei serbarii Pastilor s-a incercat sa se introduca in toata lumea crestina la Sinodul I ecumenic (Niceea, 325 d. Hr.). Parintii acestui...   (264 afisari)      3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Robert Schuman, "parintele Europei" (1907 afisari)
 Conflict de proportii intre China si Japonia (911 afisari)
 Proprietarii - de un leu speranta (558 afisari)
 Istoria datei pascale de la Niceea pana azi (264 afisari)
 Lumea secretelor (230 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00981 sec.