Ziua Logo
  Nr. 3311 de sambata, 30 aprilie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Canalul Bastroe pe drumul cel rau
Conducerea ucraineana a Transporturilor se pronunta categoric pentru finalizarea proiectului de constructie a canalului ucrainean Bastroe, informeaza Agentia Rusia la Zi. Potrivit datelor oferite de seful institutiei, Evgheni Cervonenko, "pretul problemei" se ridica la circa 11,3 milioane de dolari, bani necesari ducerii la bun sfarsit a etapei secunde a constructiei (crearea unei cai navigabile cu lungimea de 162,2 km, cu o adancime de 7,2 m). "Nu este una dintre...   (18 afisari)      1 comentariu
Chisinaul cere inspectie internationala la depozitele Armatei a 14-a
Din Transnistria au disparut doua "valize nucleare"
Ministerul de Externe si pentru Integrare Europeana din Republica Moldova a cerut Ministerului de Externe rus sa organizeze o inspectie internationala la depozitele de armament de la Colbasna, relateaza BASA-press preluata de Mediafax.
Ministerul a mai cerut reluarea rapida a procesului de retragere a munitiilor de pe teritoriul moldovean.
Motivul invocat de MAEIE pentru trimiterea...   (8 afisari)
     5 comentarii
FSB considera Internetul "o amenintare"
Analistii FSB au recunoscut pentru prima data ca Internetul constituie o amenintare pentru autoritatile ruse, propunind chiar o restringere a accesului la reteaua mondiala de comunicare, relateaza, ieri, pagina electronica a agentiei RIA-Novosti.
Referindu-se la evenimentele din Ucraina si Georgia, Dmitri Frolov, reprezentant al Centrului pentru Securitatea Informatiilor din cadrul FSB, a propus, joi, in cursul unei dezbateri consacrate legislatiei in domeniul...   (6 afisari)
     1 comentariu
Papa stia ca preotii sunt supravegheati de politia politica
Parintele Konrad Hejmo, acuzat de un organism polonez ca a colaborat in secret cu serviciile de securitate ale Poloniei comuniste, denunta o "operatiune internationala pentru a stirbi memoria lui Ioan Paul al II-lea", relateaza AFP si Mediafax. Parintele Hejmo, director al Casei pelerinului polonez de la Roma, afirma, conform presei italiene de ieri, ca a fost un "naiv" si a fost manipulat, la inceputul anilor 1980, de un agent polonez...   (4 afisari)
Corespondenta din Ierusalim de la Tesu SOLOMOVICI
Povestea cu cantec a unor israelieni rapiti
Nu in Orientul Mijlociu a fost inventata metoda rapirilor si a ostaticilor, dar acolo ea a proliferat cu salbaticie. Razboiul arabo-israelian are inscris in rabojul sau nenumarate actiuni de rapire, supravietuitori au fost putini, dar uneori politica guvernamentala oficiala si serviciile speciale israeliene au reusit in extremis sa salveze vieti.
De-a lungul deceniilor s-a acumulat o banca de date, experienta...   (12 afisari)
     14 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Robert Schuman, "parintele Europei" (1907 afisari)
 Conflict de proportii intre China si Japonia (911 afisari)
 Proprietarii - de un leu speranta (558 afisari)
 Istoria datei pascale de la Niceea pana azi (264 afisari)
 Lumea secretelor (230 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01689 sec.