Ziua Logo
  Nr. 3233 de sambata, 29 ianuarie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
O alta optica a finantarii
Foarte adesea reprezentantii mediului de afaceri pun in discutie problema creditului. Ei acuza fie rata dobanzii deosebit de ridicata, fie conditiile de creditare anevoioase si costisitoare.
In legatura cu conditiile de creditare, nu se poate face nimic pe termen scurt. Singura sansa este legata de cresterea sigurantei si predictibilitatii mediului de afaceri. Acestea vor diminua riscul in afaceri si vor permite mai multa larghete din partea bancilor...   (2 afisari)
UCECOM se opune promulgarii Legii cooperatiei
Asociatia Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti - UCECOM solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea privind organizarea si functionarea cooperatiei si sa o trimita Parlamentului pentru reexaminare, informeaza Rompres. Potrivit unui comunicat al UCECOM, Colegiul Executiv al Consiliului National de Conducere al Cooperatiei Mestesugaresti, intrunit la Covasna, a luat nota cu profunda indignare de recenta decizie a Curtii Constitutionale...   (32 afisari)      1 comentariu
Productivitatea in UE creste, dar ramane in urma SUA
Productivitatea in Uniunea Europeana a crescut anul trecut, dar continua sa ramana in urma SUA, potrivit unui raport dat publicitatii de institutul de conjunctura Conference Board, informeaza AP, preluata de Rompres. Productivitatea in cele 25 state membre ale UE a crescut in 2004 de la 1,3% la 1,6%, a anuntat Conference Board. "Cresterea productivitatii si a angajarilor in 2004 sunt vesti bune pentru UE", a declarat Bart van Ark, director in...   (7 afisari)      4 comentarii
Enel a deschis in Romania o sucursala de consultanta in afaceri
Grupul italian Enel, viitorul proprietar al societatilor Electrica Banat si Electrica Dobrogea, a infiintat recent in Romania o firma de consultanta pentru afaceri si management, denumita Enel Servicii SRL Bucuresti, informeaza Mediafax. Potrivit reprezentantilor companiei italiene, noua firma este o societate de servicii creata pentru a oferi suport logistic si administrativ activitatilor din sectorul electricitatii, desfasurate de...   (45 afisari)
Vel Pitar se modernizeaza
Compania de morarit si panificatie Vel Pitar Ramnicu-Valcea are planificate, pentru acest an, investitii in valoare de 4,5 milioane de dolari, fondurile urmand sa fie alocate pentru achizitionarea de echipamente de productie si innoirea parcului auto. "Investim in tehnologie de fabricatie, intrucat painea proaspata este un produs perisabil, care trebuie sa ajunga in bune conditii la consumator", a declarat Gheorghe Francu, directorul general al companiei, informeaza Mediafax.
Valoarea...   (21 afisari)
Salarii mai mari la IAR Ghimbav
IAR Ghimbav majoreaza in acest an salariile celor peste 1000 de angajati cu 17% in trei transe, informeaza Rompres. Potrivit liderului de sindicat Arpad Suba,in baza contractului colectiv de munca negociat in urma cu cateva zile, cresterea salariilor este de 5% incepand cu 1 ianuarie 2005, cu 5% de la 1 iulie acelasi an, si cu 7%, de la 1 octombrie a.c., iar reactualizarea se face trimestrial la cursul dolarului. Salariul mediu brut este in prezent la IAR de 11,5...   (2 afisari)
   (1 afisare)
"Camping'' Urziceni, furnizor pentru trupele NATO
Fabrica de articole de camping din Urziceni livreaza echipament militar firmelor care aprovizioneaza trupele NATO, a declarat directorul societatii, Marin Gont, informeaza Rompres. Din cifra de afaceri a societatii, de peste doua milioane de euro in anul 2004, 30% reprezinta valoarea contractului pentru aproximativ 40.000 de saci de dormit, corturi si rucsacuri de folosinta militara. "Beneficiarii straini sunt atrasi de pretul convenabil si de calitatea...   (107 afisari)      1 comentariu
Weidmueller investeste in Maramures
Compania germana Weidmueller va incepe, in acest an, constructia unei fabrici de conectori electrici in Romania, in valoare de cinci milioane de euro, a declarat presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Alexandru Popa (foto), informeaza Mediafax. Investitia de tip greenfield va fi localizata in orasul Tautii Maheraus din judetul Maramures, va fi etapizata pina in 2007 si va crea 200 de locuri noi de munca.
Potrivit presedintelui ARIS, planul...   (30 afisari)
     1 comentariu
Romania este un jucator privilegiat pe piata emisiilor de gaze cu efect de sera
Desi Romania are probleme grave in domeniul protectiei mediului, ea este considerata a fi un actor principal in implementarea Protocolului de la Kyoto. Intr-un studiu publicat de PointCarbon, o organizatie norvegiana de cercetari in domeniul emisiilor de gaze cu efect de sera, si Vertis Environmental Finance, un grup de consiliere financiara, Romania este principala tara furnizoare de permise transferabile...   (11 afisari)
Noi dobanzi la Romexterra
Romexterra Bank practica incepand de saptamana trecuta, noi dobanzi pentru depozitele constituite de persoanele fizice si juridice, se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Rompres. Astfel, pentru depozitele in lei cu dobanda variabila, dobanda este de 7% pentru depozitele la termen pe sapte zile, 8% pentru cele pe 14 zile, 14% pentru cele pe o luna, 14,5% pentru cele pe trei luni, 14,75% pentru cele pe sase luni, 15% pentru cele la noua luni, 15,5% pentru cele pe...   (1 afisare)
Alpha Bank reduce brusc dobanzile la creditele ipotecare
Alpha Bank a operat, saptamana trecuta, cea mai ampla reducere din intregul sistem bancar romanesc la dobanzile variabile aplicate pentru creditele ipotecare in lei, coborand rata anuala cu opt puncte procentuale, de la 22% pe an la 14% pe an. "Analizand tendinta de scadere a dobanzilor bancare, Comitetul de Administrare a Activelor si Pasivelor din Alpha Bank a decis ca la creditele ipotecare, unde maturitatea merge pana la 25 de ani, trebuie...   (3 afisari)      1 comentariu
Reteaua de ING Office-uri se extinde la Pitesti si Constanta
ING Romania a deschis sapte noi ING Office-uri, trei in Pitesti si patru in Constanta, continuand astfel dezvoltarea sustinuta a retelei de birouri destinate exclusiv serviciilor bancare si de asigurari pentru persoane fizice. Acum, aceste servicii, reunite sub conceptul de "Self'Bank", sunt disponibile in 39 de locatii din opt orase: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Bacau, Brasov, Pitesti si Constanta, informeaza un comunicat...   (15 afisari)
Anul economic 2005, intre riscuri si prudenta
"In 2005 vom consemna un deficit de cont curent mai mare decat in 2004, poate chiar de 7%", a estimat analistul financiar Daniel Daianu", in cadrul seminarului "Anul economic 2005 si mediul de afaceri", organizat de FinMedia. Daianu a avertizat ca vom avea un buget "foarte incordat", sugerand amanarea liberalizarii totale a contului de capital - preconizata pentru luna aprilie - deoarece dobanzile sunt inca foarte inalte.
Presedintele Asociatiei Oamenilor...   (2 afisari)
Toate companiile de brokeraj si-au majorat capitalul initial
Toate cele 67 de companii de brokeraj autorizate sa desfasoare operatiuni de intermediere si-au majorat capitalul initial in 2004, 35 dintre acestea urmand sa desfasoare operatiuni in contul clientilor, iar 31 sa tranzactioneze si pe cont propriu, potrivit datelor comunicate de CNVM, informeaza Mediafax.
Companiile de brokeraj detin, in prezent, un capital initial de minimum 85.000 de euro, in cazul in care desfasoara activitati in contul...   (4 afisari)
Pseudo-dictionar de macroeconomie
-- Motivatie
Procesul de reforma economica (microeconomica si institutionala) in care se afla Romania de 15 ani reprezinta, din punctul de vedere al provocarii stiintifice, un enorm laborator in timp real in care observatorii (cercetatori, oameni politici, filosofi) pot detecta fenomene si procese care, de multe ori, incalca grav asteptarile si prescriptiile teoriilor clasice (acceptate deja) generand cel mai important instrument de cunoastere si progres...   (16 afisari)
Daewoo a lansat modelul Matiz cu motor Euro III
Producatorul auto Daewoo Romania a introdus un propulsor care respecta normele de poluare Euro III in echiparea automobilului de clasa mica Daewoo Matiz, iar pretul de pornire al masinii a fost majorat cu circa 300 de euro, pana la 5299 de euro, informeaza Mediafax. "Noua versiune Matiz va inlocui modelele cu motor Euro II. In prezent, in reteaua de dealeri mai exista un stoc redus de Matiz cu propulsor Euro II, care va fi epuizat in foarte scurt...   (5 afisari)
BVB - asteptarile de crestere pentru anul 2005 sunt mari
Asteptarile de crestere a pietei bursiere pentru anul 2005 sunt mari, 42% dintre cei care au raspuns unui sondaj publicat la sfarsitul anului 2004 pe site-ul financiar kmarket.ro anticipand o crestere cu cel putin 60% a indicelui BET in acest an, informeaza Rompres. Conform sondajului, nu mai putin de 83,7% dintre respondenti anticipeaza o crestere de cel putin 30% a indicelui BET, care exprima evolutia medie a bursei de valori. Numai 2,5%...   (1 afisare)
Americanii investesc masiv in Bulgaria
Grupul american AES a anuntat ca intentioneaza sa construiasca o centrala termoelectrica in orasul bulgar Maritsa-Iztok care sa furnizeze energie electrica incepand cu 2008, informeaza AP, citata de Rompres. "Estimam ca vom incepe lucrarile de constructie la noua centrala la finele acestui an. Saptamana trecuta AES a finalizat negocierile pentru imprumutul care va finanta acest proiect", a declarat Robert Hemphill, directorul pentru Dezvoltare al AES. Prima...   (3 afisari)      2 comentarii
Bursa de Valori Bucuresti: Evolutii in perioada 17 - 21 ianuarie 2005
Cel mai important eveniment al saptamanii trecute credem ca tine de decizia Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei de a reduce dobanda de interventie, ceea ce a avut reverberatii pe toate segmentele pietei financiare autohtone, implicit si la Bursa de Valori Bucuresti. Peste 30.000 de tranzactii au fost negociate in ringul Bursei in ultima saptamana, valoarea lor cumulata apropiindu-se de 2600 de miliarde...   (2 afisari)
Partidul Popular European si Romania
Inceputul anului 2005, pe langa multe alte probleme, a readus in centrul opiniei publice relatia dintre Partidul Popular European (PPE) si clasa politica romaneasca. Din punctul de vedere al PPE, Romania este inca un stat problema, deoarece este singura tara din Europa Centrala si de Est, care in acest moment nu are o reprezentare cel putin acceptabila in parlamentul tarii, prin reprezentantii politici actuali afiliati la PPE. Acest fapt va conduce...   (5 afisari)
A aparut "tomograful de birou"
De curand a fost lansat, de catre compania Medison, ecograful Accuvix XQ, care prin calitatile sale poate fi comparat cu un adevarat "tomograf de birou".
Acesta este un ecograf cu inalta rezolutie proiectat sa realizeze imagini 2D, 3D si Live 3D, fiind unul din produsele de varf in domeniul ecografelor Doppler color, avand screen-touch si posibilitate de arhivare a imaginilor. Pentru Accuvix XQ a fost conceput un pachet softwear 3D - XI compus din 3 aplicatii inovatoare,...   (24 afisari)
Marile porturi europene se extind pentru a face fata comertului cu China
Cel mai aglomerat port european, Rotterdam, intentioneaza sa-si extinda capacitatea de primire a navelor, pentru a rezolva pe termen lung problemele cauzate de cresterea extraordinara a comertului cu China, ce a determinat congestionarea traficului portuar in vara anului trecut, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Anul trecut, vasele si barjele incarcate cu containere din Asia au fost nevoite sa astepte, in unele cazuri...   (17 afisari)      1 comentariu
Pas important spre extinderea G7
Ministrii de Finante din cele mai mari state in dezvoltare se vor intalni, la 5 februarie, la Londra, cu omologii sai din principale economii ale lumii, anunt apreciat de analisti drept un pas important spre extinderea Grupului celor Sapte (G7), transmite Reuters, citata de Mediafax. Potrivit unui surse din Ministerul britanic de Finante, a carui tara detine in 2005 presedintia rotativa a Grupului celor Sapte, ministrii de Finante din India, Brazilia, Africa de Sud,...   (3 afisari)
Germania a fost in 2004 cel mai mare exportator mondial
Pentru al doilea an consecutiv in 2004 Germania a fost cel mai mare exportator mondial in ciuda aprecierii monedei euro in raport cu dolarul american, potrivit statisticilor preliminare date publicitatii de autoritatile germane, informeaza AP, citata de Rompres. Datorita unor importanti constructori auto precum DaimlerChrysler sau Volkswagen si a unor importante corporatii internationale, cum este cazul conglomeratului Siemens, in 2004 Germania...   (3 afisari)      2 comentarii
Programul Socrates - Componenta Observare si Inovare
Actiunea "Observare si Inovare" a programului Socrates II urmareste promovarea cooperarii europene in cadrul politicilor educationale. Principalele obiective ale acestei actiuni sunt: imbunatatirea calitatii si transparentei sistemelor educationale; continuarea procesului de inovare educationala din Europa prin schimbul de informatii si experienta, prin indentificarea bunelor practici, prin analiza comparativa a sistemelor si politicilor in acest...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Scoala mea iubita/Bine te-am gasit" (901 afisari)
 Topul profesorilor din Scoala nr. 56 (113 afisari)
 "Camping'' Urziceni, furnizor pentru trupele NATO (107 afisari)
 Bogdan Albu consuma droguri (84 afisari)
 Interzis fara lanturi pe zapada (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02056 sec.