Ziua Logo
  Nr. 2949 de vineri, 27 februarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Presedintele Macedoniei s-a prabusit cu avionul
-- Boris Trajkovski si-a pierdut viata alaturi de alti opt oameni * Aparatul a cazut la 80 de kilometri de Sarajevo, in conditii meteorologice foarte proaste * Aeronava prezidentiala, un Beechcraft 200 Super King Air, era second-hand si a mai avut probleme tehnice * Delegatia oficiala se deplasa la o conferinta, la Mostar
Albanezul a scapat
Presedintele macedonean, Boris Trajkovski, si-a pierdut viata ieri intr-un accident aviatic survenit in conditii...   (2 afisari)
     1 comentariu
Moartea lui Trajkovski ar putea destabiliza Macedonia
Nascut in 1956 in satul macedonean Strumica, Boris Trajkovski a absolvit Facultatea de Drept la Skopje, inainte de a pleca in Statele Unite pentru a studia Teologia. Aflat in SUA, Trajkovski renunta la ortodoxism, devenind pastor metodist. Boris Trajkovski era casatorit si tata a doi copii.
Figura atipica a scenei politice macedonene, a intrat in viata publica in 1997, prin ocuparea unui modest fotoliu de consilier la Primaria din Skopje. Un...   (2 afisari)
Transnistria, gaura neagra a Europei
-- Raportul SUA subliniaza incarcerarea politica a Grupului Ivantoc
Raportul pentru 2003 al Departamentului american de Stat privind drepturile omului atrage atentia asupra faptului ca "autoritatile transnistrene continua sa practice detentia arbitrara ca pe ceva normal. Aceasta este aplicata persoanelor suspectate de criticarea regimului". Raportul american mentioneaza problema grupului Ivantoc "care a ramas in inchisoare inca din 1993" si arata ca "nu s-a luat...   (1 afisare)
Cubreacov continua lupta pentru Mitropolia Basarabiei
Nemultumita de raspunsul autoritatilor la cererile de a i se restitui proprietatile dinainte de epoca sovietica, Mitropolia Basarabiei a solicitat ca rivala ei, Mitropolia Moldovei, sa fie suspendata, pana ce va accepta ca, prin statut, sa nu se mai revendice de la vechea Mitropolie a Basarabiei, transmite Rador.
Membrul Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei, deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov, a declarat ca Mitropolia Basarabiei...   (2 afisari)
Separatistii de la Tiraspol desfiinteaza scolile romanesti
Cele cateva scoli transnistrene cu predare in limba romana au fost amenintate recent cu inchiderea de autoritatile de la Tiraspol, care le-au dat un ultimatum pentru a-si clarifica statutul, transmite Rador. Parintii elevilor, organizatiile pentru drepturile omului si autoritatile moldovene cred ca Tiraspolul urmareste de fapt lichidarea scolilor si au adus acest pericol in atentia Consiliului Europei. Comitetul de Ministri al Consiliului...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Film Musica" la Ateneu (28 afisari)
 Liderii romilor din Mures instiga populatia impotriva autoritatilor (16 afisari)
 Claudia Carstoiu a pus la punct Dinamo (16 afisari)
 Traian Basescu, de la turnator la ofiter (16 afisari)
 Brokerii scot bani din actiunile unor persoane decedate (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01776 sec.