Ziua Logo
  Nr. 2928 de marti, 3 februarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
O noua formula pentru recalcularea pensiilor
-- Ministrul Muncii, Elena Dumitru, considera ca actuala metoda ar duce la scaderea veniturilor pentru 55% dintre pensionari * Banca Mondiala ar putea acoperi partial costul tranzitiei la fondurile de pensii private
Pana la mijlocul lunii februarie, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) va prezenta o noua formula de recalculare a pensiilor, intrucat aplicarea prevederilor din Legea 19/2000 ar duce la scaderea veniturilor pentru mai...   (3 afisari)
Greva de avertisment in minerit
Minerii din exploatarile bazinului carbonifer Mehedinti declanseaza astazi, intre orele 7.00 - 9.00, o greva de avertisment, alaturandu-se, astfel, actiunii de protest similare a Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, a anuntat liderul sindical, Victor Munteanu. Conform acestuia, cei peste 17.000 de mineri sunt hotarati, in cazul in care Compania Nationala a Lignitului Oltenia refuza negocierile, "sa declanseze conflictul de munca pe o perioada nedeterminata".
Consiliul...   (2 afisari)
Materiale nucleare sub control
Romania nu are probleme deosebite in asigurarea supravegherii si controlului materiilor prime nucleare si a celor de interes nuclear, cum este apa grea, a declarat Lucian Biro, presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, ieri, la "Prima Conferinta Nationala privind implementarea Garantiilor Nucleare si a Protocolului Adictional in Romania". Garantiile nucleare se refera la masurile intreprinse pentru ca materialele si echipamentele posibil...   (1 afisare)
Copii cu HIV alungati ilegal din scoli
Zeci de copii infectati cu HIV sunt alungati din scoala de catre parintii elevilor sanatosi, desi boala lor este mai putin periculoasa decat altele, pecum hepatita C, a declarat Calin Pop, directorul Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor prin Sustinere Reciproca. Numai la inceputul acestui an de invatamant, noua copii au fost alungati din mai multe scoli bucurestene si unul in Ilfov, dupa ce parintii celorlalti scolari au aflat ca in unitatile de invatamant respective...   (6 afisari)      1 comentariu
Romania vrea investitori spanioli in turism
O serie de oameni de afaceri si tour-operatori spanioli vor vizita in perioada urmatoare diverse destinatii turistice din Romania in vederea dezvoltarii colaborarii in acest sector, inclusiv prin realizarea de investitii, a declarat ieri Nicu Radulescu, secretar de stat in ministerul de resort. "In timpul discutiilor din cadrul targului de turism FITUR, de la Madrid, a aparut ideea de a deschide piata romaneasca pentru investitorii spanioli in domeniul...   (1 afisare)
Reguli noi pentru veterinari
Autoritatea veterinara centrala va avea dreptul sa dispuna sacrificarea animalelor, daca exista indicii referitoare la aparita unor boli, potrivit unei ordonante aprobate recent de Guvern, informeaza Mediafax. De asemenea, inspectorii veterinari pot patrunde in unitatile care produc sau vand animale si produse de origine animala, in statiile de incubatie a oualor, dar si in gradinile zoologice pentru a verifica modul de respectare a normelor sanitar-veterinare. Persoanele...   (1 afisare)
Multinationalele de tigari nu vor clienti minori
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a incheiat, ieri, un Parteneriat pentru Prevenirea Accesului Minorilor la Tigarete, impreuna cu trei companii multinationale producatoare de tigarete din Romania. Cele trei companii - Philip Morris, JTI (JT International Romania) si British American Tobacco - urmeaza sa puna la dispozitia ANPC expertiza internationala in domeniul programelor de prevenire a fumatului juvenil, asigurand sustinerea...   (1 afisare)
Anunt umanitar
Andrei Lazar este un copil de 6 ani si jumatate, care in urma cu 4 ani s-a imbolnavit de leucemie. In acest timp a urmat un tratament foarte dificil cu citostatice la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, sub supravegherea medicului primar Stefania Neamtu, sefa sectiei de oncopediatrie. In ianuarie 2004, boala a recidivat intr-o forma deosebit de agresiva. Singura solutie de tratament este un transplant intr-o clinica din strainatate. Costul acestei operatii ajunge la 100.000 USD....   (6 afisari)
Stiri pe scurt
-- Reduceri la TAROM
TAROM ofera tarife reduse pentru calatoriile dus-intors pentru biletele cumparate pana la data de 29 februarie 2004. Pentru plecarile din Bucuresti cu destinatia Chisinau si Sofia pretul biletului este de 99 de euro. Daca alegeti sa calatoriti la Roma, Milano, München sau Frankfurt tariful este de 199 de euro Pentru Atena, Istanbul, Salonic si Budapesta - 149 de euro; Viena si Bruxelles - 299 de euro; Paris si Londra - 289 de euro; Madrid 295 de euro. Pentru...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Daniel Uncu scrie la ZIUA (55 afisari)
 Stiri pe scurt (44 afisari)
 Dosarul "Emil Georgescu" de la CNSAS are peste 1000 de pagini (27 afisari)
 Janet Jackson, dezbracata de Justin Timberlake (25 afisari)
 De la Actiunea "Haiducul" la Planul "Radu" (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01411 sec.