Ziua Logo
  Nr. 2928 de marti, 3 februarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
»  
Oamenii de afaceri vor "revolutie fiscala"
-- Estimarile intreprinzatorilor arata ca numarul darilor cerute de stat depaseste 100 * Taxele extrabugetare sunt considerate o adevarata "gaura neagra"
Oamenii de afaceri solicita Ministerului Finantelor o revolutie fiscala si afirma ca reducerile de taxe anuntate pentru anii urmatori nu vor avea efectele scontate. "Actualul proiect de strategie fiscala nu raspunde unor cerinte elementare de crestere economica prin stimularea investitiilor si de reducere...   (2 afisari)
BEI ar putea finanta turismul balnear
Turismul balnear romanesc ar putea fi modernizat, incepand din acest an, cu fonduri ale Bancii Europene de Investitii (BEI) in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, Nicu Radulescu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), in cadrul seminarului "Superlativele Turismului Romanesc" organizat de Revista lunara "Vacante si Calatorii", in colaborare cu Consiliul Judetean...   (1 afisare)
Cresterea PIB cu peste 7% ar dauna economiei
-- Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, considera ca o crestere economica fortata poate dezechilibra contul curent sau reaprinde inflatia
O crestere economica de 7 - 8%, fata de 4 - 5% cat se urmareste in prezent, ar suprasolicita economia nationala si ar avea efecte negative asupra inflatiei sau a contului curent, a declarat ieri Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Sa nu creada cineva ca privatizarea utilitatilor...   (1 afisare)
Adisam Telecom intra pe piata telefoniei
Adisam Telecom a lansat, recent, serviciul Globax, prin intermediul caruia va furniza convorbiri telefonice nationale si internationale prin utilizarea propriei retele si a infrastructurii unuia dintre cei mai importanti operatori internationali de telecomunicatii, MCI din SUA. "Una din principalele caracteristici ale noului serviciu este ca plata se va face in Romania, iar accesul va fi posibil catre 70 de tari", a declarat Serban Savu, directorul de vanzari...   (4 afisari)
Bursa in crestere
Bursa de Valori a revenit la crestere, ieri, sustinuta la nivelul preturilor de evolutiile pozitive ale companiilor care si-au anuntat rezultatele financiare preliminare la sfarsitul saptamanii trecute, iar ca volum, de o tranzactie speciala de peste 1,6 milioane de euro pentru Rafinaria Astra Ploiesti, informeaza Mediafax. "A fost o tranzactie mare, de circa 10% din capitalul social si care s-a oprit la limita unei oferte publice. In cadrul acesteia s-a cumparat maximum din ceea...   (2 afisari)
Lege pentru descentralizarea serviciilor publice
Proiectul de lege privind descentralizarea serviciilor publice va fi discutat de Guvern in luna martie, a anuntat ieri ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gabriel Oprea. El a precizat, cu ocazia intalnirii cu reprezentantii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ca in aceeasi luna va fi dezbatut de catre Executiv si proiectul de lege privind institutia prefectului. Cele doua proiecte legislative au fost discutate de oficialii...   (4 afisari)
Stiri pe scurt
-- Incasari APAPS
Veniturile incasate de Autoritatea pentru Privatizare in ianuarie 2004 se ridica la 22 de milioane de dolari. Potrivit unui comunicat al institutiei, 17 milioane de dolari reprezinta contravaloarea ratelor scadente din pretul pachetelor de actiuni ale unor societati vandute in ultima perioada, iar 5 milioane de dolari au fost recuperate in urma castigarii in instanta a unor procese declansate in baza Legii privind reorganizarea judiciara si falimentul. 300.000 de dolari...   (7 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Daniel Uncu scrie la ZIUA (55 afisari)
 Stiri pe scurt (44 afisari)
 Dosarul "Emil Georgescu" de la CNSAS are peste 1000 de pagini (27 afisari)
 Janet Jackson, dezbracata de Justin Timberlake (25 afisari)
 De la Actiunea "Haiducul" la Planul "Radu" (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01137 sec.