Ziua Logo
  Nr. 2682 de vineri, 11 aprilie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Montare monumentala la Nottara
Petre Bokor face "Razboi si pace"
La Sala Magheru a Teatrului Nottara va avea loc, pe 20 aprilie, premiera spectacolului "Razboi si pace", dupa romanul lui Lev Tolstoi, in regia lui Petre Bokor, autor si al versiunii scenice a textului, dramatizat in urma cu 50 de ani de Erwin Piscator (initiatorul "teatrului politic"), Alfred Neumann si Guntram Prufer. E vorba despre o "superproductie", cum a numit-o directorul de la Nottara, Mircea Diaconu, pusa pe picioare in numai...   (13 afisari)
Dublu vernisaj la Sibiu
Carte si gravura veche la Brukenthal
O serie de manifestari culturale, care au culminat cu deschiderea unei expozitii de carte si gravura veche din secolul al XV-lea, a fost organizata ieri la Sibiu, la comemorarea bicentenarului mortii celui care a fondat Muzeul Brukenthal, Samuel von Brukenthal. Evenimentele, gandite de Ministerul Culturii si Cultelor, cuprind simpozioane dedicate vietii lui von Brukenthal, vernisaje, concerte de muzica de camera, dar si un serviciu religios...   (4 afisari)
"Arta poloneza intre experiment si reprezentare"
In cadrul "Anului Polonez in Austria" (2002/2003), Muzeul Leopold din Viena a prezentat o expozitie de arta poloneza ce cuprindea aproape 200 de lucrari semnate de 80 de artisti - pictura, sculptura, desen si arta decorativa, dar si creatii apartinand "noilor medii de masa" (postere, design industrial, tiparituri, filme si fotografii) - realizate in perioada 1918-1939. Purtand titlul "Arta poloneza intre experiment si reprezentare", expozitia a fost...   (3 afisari)
Galeriile bucurestene va stau la dispozitie
Horia Popp va recomanda
Autentic. In sezonul semisecolului meu comunist, un (pe atunci) redactor-sef mi-a ridicat pana in stratosfera precarul meu nivel politic: "- Bai, Popp, avem si noi betivi, afemeiati, cartofori si pictori".
Genul Stan Papusa intelege absolut totul. Si astazi. Asa ca tot ce nu-i cuprinde mintea devine in opinia lui nebunie. Daca inainte de a manca pui o floare pe o fata de masa apretata, iar seara, vai, citesti o carte in loc sa...   (10 afisari)
O carte pe zi
"Padurea spanzuratilor. Un film de Liviu Ciulei"
Editura Tehnica detine in Colectia "Diverse" cartea lui Virgil Petrovici, intitulata "Padurea spanzuratilor. Un film de Liviu Ciulei". Titlul este dedicat acestei opere cinematografice, una dintre cele mai reprezentative din istoria filmului romanesc si, totodata, un moment de referinta pentru evolutia celei de-a saptea arte. Purtand girul lui Liviu Ciulei, care consemneaza in carte amintirile legate de aceasta ecranizare dupa nu mai...   (14 afisari)
Stiri pe scurt
-- "Ars Perspectivae"
La Galeria Apollo din Capitala va fi lansata astazi, de la orele 12.00, lucrarea "Ars Perspectivae" de prof. univ. dr. Zamfir Dumitrescu, prezentata de acad. prof. univ. dr. Razvan Theodorescu. Lansarea, organizata de Editura Nemira si Uniunea Artistilor Plastici, are loc in ansamblul unei expozitii de compozitii grafice bazate pe imagini, planse si trame geometrice din cartea "Ars Perspectivae", compozitii realizate de graficienii Carmen Apetrei si Ovidiu Croitoru....   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Procurorul Mircea Petrescu e cercetat pentru tentativa de omor (18 afisari)
 UNSLR are o noua conducere (18 afisari)
 "Padurea spanzuratilor. Un film de Liviu Ciulei" (14 afisari)
 Claudiu Lucaci, numit consul general la Los Angeles (14 afisari)
 Petre Bokor face "Razboi si pace" (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01360 sec.