Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul International de Teatru de la Sibiu, in toi
"Romeo si Julieta", una dintre marile atractii
A zecea editie a Festivalului de Teatru de la Sibiu a inceput vineri, cu primul invitat din Sectiunea Mari Spectacole, "Ferma Animalelor", produsa de compania Northern Stage din New Castle, Marea Britanie. Spectacolul, care se joaca in Anglia, cu mare succes, de zece ani si a carui prezenta in sala Teatrului "Radu Stanca" marcheaza sarbatorirea Anului Mondial Orwell, e regizat de Alan Lyddiard...   (3 afisari)
"De Pretore Vincenzo", cu Malaele regizor-interpret
Piesa "De Pretore Vincenzo", regizata de Horatiu Malaele, a avut premiera sambata. Cea mai recenta productie a Teatrului Bulandra are la baza un text din 1957 al lui Eduardo de Filippo si este povestea iubirii cinic-inocente dintre De Pretore (interpretat de Horatiu Malaele) - un hot perseverent care si-l ia drept ocrotitor in faradelegi pe Sf. Iosif - si a sa Ninuccia (Clara Voda) - aparent un inger, stangace in dragostea ei. Din distributia piesei...   (3 afisari)
Premiantii TIFF
-- Islanda, dubla castigatoare * Dorel Visan laureat pentru excelenta, iar Neagu Djuvara pentru "debut"
Marele castigator al celei de-a doua editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) este filmul "Noi albinosul", al islandezului debutant Daur Kari, care a obtinut atat Trofeul Transilvania, cat si Premiul Criticii, informeaza organizatorii. Premiile au fost decernate sambata seara, in cadrul unei festivitati transmisa in direct de Romania 1. Per total au fost proiectate...   (2 afisari)
Stiri pe scurt
-- Prime auditii cu Symbol
Astazi, de la orele 18.00, in aula Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (Muzeul "George Enescu") corul Symbol, dirijat de Jean Lupu, va sustine un concert cu 14 prime auditii romanesti. In program, lucrari de: Doru Popovici, Zaharia Popescu, Stefan Andronic, Mircea Neagu, Alexandru Plesca, Ion Pelearca, Paul Rogojina, Constantin Dragusin, Olguta Lupu. (L.D.)
Gala Absolventilor UNATC
Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01629 sec.