Ziua Logo
  Nr. 2702 de miercuri, 7 mai 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Catedrala Mantuirii in Parcul Carol
-- Consiliul National Bisericesc a acceptat hotararea Guvernului * Un comitet consultativ al Patriarhiei va selecta noul proiect si echipele care-l vor realiza * Premierul propune organizarea unor dezbateri publice
Un comitet consultativ al Patriarhiei Romane format din arhitecti, istorici si clerici, condus de Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanu, Episcop vicar patriarhal, secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - din care fac parte printre...   (8 afisari)      3 comentarii
Nume grele la Festivalul International de Literatura
Amos Oz, Antonio Lobo-Antunes si Ismail Kadare vin in Romania
-- Ministerul Culturii si Cultelor si-a retras sprijinul pentru acest eveniment
Israelianul Amos Oz, portughezul Antonio Lobo-Antunes si albanezul Ismail Kadare se numara printre cei 50 de scriitori din strainatate care vor participa la Festivalul International de Literatura, ce va avea loc intre 18 si 24 septembrie, la Neptun si Bucuresti. Cea de a doua editie a evenimentului aduce...   (4 afisari)
Micro-stagiune bucuresteana a Teatrului iesean "Luceafarul"
Teatrul pentru Copii si Tineret "Luceafarul" din Iasi incepe, de astazi, o mini-stagiune bucuresteana, intitulata "Cinci piese romanesti" si care reuneste o selectie de spectacole realizate in ultimele stagiuni de echipa artistica a Teatrului. Manifestarea, care se va incheia pe 9 mai, este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, Consiliului Judetean iasi, Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru - Sectia romana...   (4 afisari)
Academia analizeaza Rosia Montana
O delegatie a Academiei Romane, condusa de presedintele acestui for, acad. Eugen Simion, si formata din acad. Marius Iosifescu, acad. Florin Filip, acad. Gheorghe Vladutescu, vicepresedinti, acad. Ionel Haiduc, presedintele Filialei Cluj, acad. Mircea Banciu, presedintele Sectiei de Stiinte Chimice, acad. Mircea Sandulescu, presedintele Sectiei de Stiinte Geonomice, si Dumitru Radu Popescu, membru corespondent se afla in perioada 6-8 mai in vizita la Sibiu-Rosia...   (7 afisari)      1 comentariu
Polanski si "Pianistul" deschid Festivalul Filmului European
Ajuns la cea de-a saptea editie, Festivalul Filmului European, gazduit in mod traditional de cinematograful Studio din Bucuresti, se va extinde anul acesta in alte doua mari orase, Timisoara si Iasi, a anuntat ieri Jonathan Scheele, la conferinta de presa care anunta deschiderea festivalului. Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, principalul organizator al evenimentului, s-a declarat bucuros sa poata raspunde dorintei iubitorilor...   (1 afisare)
Lansare cu ceremonial
De la orele 14.00, Universitatea din Bucuresti ii va acorda astazi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Walter Biemel, in prezenta prof. dr. Ioan Panzaru - prorector, conf. dr. Mircea Dumitru - decanul Facultatii de Filosofie, prof. dr. Gabriel Liiceanu. Cu aceasta ocazie va avea loc si lansarea versiunii romanesti a lucrarii "Fiinta si timp" de Martin Heidegger, publicata la Humanitas, in traducerea lui Gabriel Liiceanu si a lui Catalin Cioaba, dedicata lui Biemel....   (2 afisari)
Capitala si Neptunul vor gazdui Congresul International al Societatii Europene de Cultura din Venetia
Modalitati de pastrare si protejare a identitatii
Congresul Societatii Europene de Cultura din Venetia, cu tema "Cultura si culturile, in Europa si dincolo de ea", se va desfasura in dubla locatie - Bucuresti si Neptun - in perioada 9-13 mai, sub inaltul patronaj al presedintilor Romaniei si Italiei, precum si sub auspiciile Academiei Romane si ale orasului Venetia. Organizat cu sprijinul Guvernului,...   (3 afisari)
Teatru romanesc la New York
La Lark Theatre din New York, care se ocupa aproape exclusiv cu promovarea textului nou de teatru, o tanara autoare dramatica romana, Saviana Stanescu, lucreaza in prezent o piesa - povestea unei tinere trimisa de mama sa se marite in Statele Unite - pe tema contactului dintre emigranti si cultura lor de adoptie. Intitulat "Waxing West", textul va fi prezentat saptamana aceasta, intr-o repetitie publica, la centrul doctoral al Universitatii CUNY. (I.P.)   (1 afisare)
O carte pe zi
"Retori, simulacre, imposturi"
Eseistul Ciprian Siulea propune sase teme de reflectie tratate precum niste "chestiuni arzatoare". Volumul, subtintitulat "Cultura si ideologii in Romania", a aparut in Colectia AltFel a Editurii Compania. Din introducere aflam ca "volumul de fata isi propune sa exploreze, in cateva teme, relatia tensionata si adesea nefericita pe care ideologiile - atat cele consacrate, cat si cele de data mai recenta - au intretinut-o cu cultura romana". (L.D.)   (5 afisari)
Stiri pe scurt
-- Eliade in slovena
Editia in limba slovena a lucrarii "Istoria Romanilor" de Mircea Eliade s-a bucurat de un considerabil succes la public la manifestarile culturale organizate de Ambasada Romaniei din Ljubljana, informeaza un comunicat remis redactiei. Manifestarile au fost dedicate "Saptamanii Europei" din 5 mai, de la "Centrul Europa" al Delegatiei Comisiei Europene din capitala Sloveniei. La standul Romaniei au fost prezentate si produse culinare romanesti si materiale de popularizare...   (13 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prapad la "Horting" (221 afisari)
 Stiri pe scurt (67 afisari)
 Catherine Siachoque aspira la statueta pentru rol secundar (42 afisari)
 Explozie la Mecanica Medias (31 afisari)
 Cenzura la acreditarea farmaciilor (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.28297 sec.