Ziua Logo
  Nr. 2695 de sambata, 26 aprilie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Traditii
»  
Datini Pascale
Hristos a Inviat! Adevarat a-nviat! Crestinii ortodocsi si greco-catolici celebreaza in aceste zile Pastele, cea mai importanta sarbatoare crestina a anului. De Pasti se sarbatoreste invierea lui Iisus, fiul lui Dumnezeu. Biblia spune ca, la doua zile dupa moartea lui Iisus pe cruce, mormantul Lui a fost gasit gol si, curand, discipolii Lui au inceput sa-L intalneasca. Crestinii cred ca Invierea lui Iisus arata ca si ei pot primi o noua viata dupa moarte. Sarbatoarea Pastelui este...   (137 afisari)      16 comentarii
Pastele in lume
Peste tot in lume, exista obiceiuri specifice Pastelui, care presupun si pregatirea gatirea unor mancaruri traditionale, alimente care peste tot sunt duse la biserica, pentru a fi binecuvantate.
Bulgaria: Ouale de Paste se vopsesc, in Bulgaria, tot in Joia Mare si fiecare crestin duce un astfel de ou la biserica. Dupa ce acesta este sfintit, fiecare om isi ingroapa oul in vie, despartindu-se astfel, simbolic, de toate relele si necazurile pe care le-au avut in anul trecut. In Vinerea...   (12 afisari)
     1 comentariu
Iisus crucificat
Atunci ostasii guvernatorului au dus pe Iisus in pretoriu si au adunat toata cohorta in jurul Lui. L-au dezbracat de hainele Lui si L-au imbracat cu o haina stacojie. Au impletit o cununa de spini, pe care I-au pus-o pe cap, si I-au pus o trestie in mana dreapta. Apoi ingenunchiau inaintea Lui, isi bateau joc de El si ziceau: "Plecaciune, Imparatul Iudeilor!". Si scuipau asupra Lui si luau trestia si-L bateau peste cap. Dupa ce L-au batjocorit, L-au dezbracat de haina stacojie,...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mesaj de speranta, salvare si impacare (250 afisari)
 Datini Pascale (137 afisari)
 Deasupra noastra domneste bucuria credintei (124 afisari)
 Iepurasul aduce editii speciale TV (72 afisari)
 Gaurile negre din Armata (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01338 sec.