Ziua Logo
  Nr. 2344 de vineri, 1 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Bancile romanesti au trecut cu bine examenul "euro"
Bancile comerciale din Romania au trecut cu bine examenul de introducere in circuitul monetar a bancnotelor euro, iar tranzitia de la monedele nationale din zona euro la moneda unica s-a desfasurat fara accidente, au apreciat participantii la un colocviu organizat, ieri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR) cu ocazia incheierii perioadei de tranzitie la moneda europeana. "Bancile comerciale au atras depozite semnificative in euro, incepand cu ultima...   (2 afisari)
Sindicatele au gasit o gaura in programul Nastase
"Alfa" contesta unificarea contributiilor catre bugetul de stat
Unificarea contributiilor pentru asigurari sociale, fond administrat de Guvern, favorizeaza aparitia unui "focar de coruptie", apreciaza liderii confederatiei sindicale "Cartel Alfa", intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului de Finante, Mihai Tanasescu. "Alfa" considera ca recenta propunere a Ministerului de Finante de unificare a celor trei fonduri existente la ora actuala (fond...   (1 afisare)
Virusul ucigas a fost descoperit. Specialistii au dat verdictul:
Boala porcului
-- Deocamdata, nu se cunoaste valoarea pierderilor si numarul porcilor ucisi de aceasta maladie * Aceasta nu se transmite la om, iar animalele bolnave vor fi incinerate
Specialistii din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti si Directia Sanitar Veterinara au depistat boala care a facut ravagii printre efectivele de porci din judetul Iasi. Este vorba despre boala de Teschen, care a aparut...   (72 afisari)
Puscarie pentru patronii care nu platesc somajul
Incepand de astazi, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pune in aplicare prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Noua lege, asa cum ZIUA a prezentat pe larg in aceasta saptamana, prevede stimulente si facilitati pentru someri si pentru agentii economici, in vederea ocuparii fortei de munca. Totodata sunt prevazute si o serie de sanctiuni disciplinare, materiale,...   (5 afisari)
RomTelecom a inregistrat pierderi de 40,8 milioane de euro anul trecut
Compania RomTelecom a inregistrat, anul trecut, pierderi nete de 40,8 de milioane de euro, fata de un profit net de 10,8 milioane de euro in anul 2000, in conditiile obtinerii unor venituri operationale de 941,9 milioane de euro, mai mari cu 4,8% raportat la anul precedent, se arata intr-un comunicat al companiei elene OTE. Numai in ultimele trei luni ale anului 2001, pierderile nete RomTelecom s-au cifrat la 49,4 de milioane...   (4 afisari)
Participarea la greva de avertisment a profesorilor i-a surprins si pe organizatori
Recreatie performanta
-- Peste 80% din salariatii din invatamant au incetat ieri lucrul intre orele 11.00-13.00
Greva de avertisment organizata ieri de Alianta federatiilor sindicale reprezentative din invatamant a fost un prilej pentru angajatii din acest domeniu de a-si exprima nemultumirea fata de atitudinea pe care, de 12 ani, guvernantii o manifesta fata de scoala si fata de dascali. Potrivit datelor furnizate...   (1 afisare)
Inelul care ne subtiaza
O echipa de specialisti in chirurgia laparoscopica din Timisoara si Bucuresti a realizat ieri o interventie chirurgicala in premiera pentru Timisoara, prin intermediul careia o persoana obeza este ajutata sa slabeasca, informeaza Mediafax. Operatia efectuata laparoscopic consta in micsorarea volumului stomacului cu ajutorul unui inel reglabil. Specialistii au operat o pacienta in varsta de 47 de ani, din Braila, care la o inaltime de 1,74 de metri are o greutate de 150 de...   (3 afisari)
Angajati si disponibilizati ai UM Tohan Zarnesti s-au strans in fata uzinei
Aproape 4000 de angajati si disponibilizati ai Uzinei Mecanice Tohan Zarnesti s-au strans, ieri, in fata uzinei, pentru a afla de la liderii de sindicat cand isi vor primi banii cuveniti. Liderul sindicatului, Mircea Tantau, a declarat ca oamenii s-au adunat in fata uzinei pentru a afla care au fost concluziile discutiilor care au avut loc, miercuri, la Bucuresti, intre reprezentantii muncitorilor si disponibilizatilor...   (13 afisari)
Decontarile pentru produsele supuse accizarii trebuie sa se realizeze prin banci
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor prevede obligativitatea ca decontarile intre agentii economici producatori sau importatori de produse supuse accizelor (furnizori) si cumparatorii acestor produse sa se efectueze integral prin banci, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. "Aceasta prevedere este aplicabila in exclusivitate pentru produsele supuse accizelor,...   (5 afisari)
Softwin ofera firmelor servicii pentru relatia cu clientii
Softwin ofera responsabililor de marketing, vanzari si IT solutii la cheie pentru managementul relatiei cu clientii (CRM). Adoptarea, de catre companii, a unor solutii si servicii CRM profesioniste aduce un plus de valoare in relatia pe care aceste companii o au cu clientii lor si are un impact major asupra cresterii cifrei de afaceri, a profitului si a cotei de piata. Printre clientii care au beneficiat de solutiile si serviciile CRM Softwin...   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PNTCD gandeste revenirea la monarhie prin Printul Nicolae (421 afisari)
 23 de magistrati, notari si executori dati pe mana justitiei (230 afisari)
 Traficantul "Floreata" a ajuns dupa gratii (99 afisari)
 Mucles la APAPS (76 afisari)
 Boala porcului (72 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02205 sec.