Ziua Logo
  Nr. 2344 de vineri, 1 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Tökes propune un protocol Guvern - Bisericile maghiare
-- Episcopul considera ca UDMR ar trebui sa fie alaturi de opozitia democratica
Presedintele de onoare al UDMR, episcopul Laszlo Tokes, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca bisericile maghiare interesate ar trebui sa semneze un protocol cu Guvernul privind restituirea bunurilor bisericesti. Tokes a spus ca UDMR nu ar trebui "sa faca un capital electoral, egoist" din problema restituirii bunurilor bisericesti sau sa fie intermediar...   (3 afisari)
Reprezentanta Fundatiei Adenauer i-a adus cu picioarele pe pamant pe politicienii prezenti la un simpozion pe tema reformei politice
"E foarte usor sa dai vina pe electorat..."
Asociatia Pro Democratia (APD) si Fundatia Konrad Adenauer au organizat, ieri, la Snagov, o conferinta pe tema reformei legislatiei electorale in Romania, avand ca invitati reprezentanti ai partidelor politice, asociatiilor civice, sindicatelor, analisti politici, jurnalisti. Subiectul a fost disecat in trei parti si dezbatut...   (5 afisari)
Iliescu se intalneste cu liderii PSD
Presedintele Iliescu va avea, incepand de astazi, o serie de consultari cu partidele. El se va intalni, astazi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii PSD, iar saptamana viitoare cu liderii celorlalte partide parlamentare. Pe agenda acestor intalniri figureaza propunerile de modificare a Constitutiei, masurile de lupta impotriva coruptiei si situatia economico-sociala din tara. Ion Iliescu va invita PRM la consultari numai daca acest partid va trimite la Palatul...   (1 afisare)
"Istoria Bulgariei", lansata astazi la editura Corint
Volumul "Istoria Bulgariei" de Plamen Pavlov, Iordan Ianev si Daniel Cain, o microsinteza publicata de Editura Corint, va fi lansata pe piata romaneasca, astazi, la Palatul Sutu. Cartea este prefatata de prof. univ. dr. Gheorghe Zbuchea care observa ca pana in prezent, nu a fost editata o astfel de lucrare in limba romana, originala sau traducere, privind evolutia vecinilor nostri sudici. "Aceasta sinteza de istorie a fost alcatuita in mod fericit...   (5 afisari)
Presa olandeza comenteaza pe marginea vizitei premierului Nastase
"Marele salt inainte: acceptarea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica"
Prezenta premierului Adrian Nastase in Olanda a fost acompaniata de o serie de articole, presa locala axandu-si relatarile, comentariile si reportajele pe ambitiile euro-atlantice ale Romaniei. Summitul de la Praga, scrie, de exemplu, Algemeen Dagblad, ar putea fi "o ultima sansa pentru Romania, care vrea sa dovedeasca prin candidatura la NATO ca este orientata...   (6 afisari)
George Robertson precizeaza ca extinderea Aliantei Nord-Atlantice va continua si dupa Praga
NATO nu doreste sa primeasca tari corupte
Secretarul general al NATO, George Robertson, a declarat, intr-un interviu publicat, ieri, de cotidianul bulgar "Trud", ca summitul din noiembrie, de la Praga, nu va marca incheierea procesului de extindere a Aliantei, relateaza Mediafax. El a mai precizat ca Alianta "nu poate accepta tari in care coruptia face ravagii, pentru ca ea nu distruge numai statele respective,...   (2 afisari)
Geoana: Suntem aproape de NATO
Ministrul de Externe, Mircea Geoana, a fost ieri prezent la sedinta Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor. El a fost chemat pentru a da ultimele detalii privind evolutia candidaturii Romaniei la NATO si situatia din Republica Moldova. Geoana a declarat ca a mai discutat cu deputatii din comisie si despre relatiile Romaniei cu Federatia Rusa si cu statele vecine. Ministrul a subliniat ca, in plan politic, Romania trebuie sa mai rezolve problema coruptiei,...   (1 afisare)
Presedintele CJ Olt afirma ca este compatibil cu functia
Marin Ionica, presedintele Consiliului Judetean Olt, ne-a transmis un comunicat in care demonstreaza ca nu detine nici o calitate in societati comerciale sau regii aflate in subordinea administratiei publice locale care sa-l faca incompatibil cu pozitia sa actuala. Precizarile lui Marin Ionica sunt urmare a articolului "Panoul fruntasilor PSD care paraziteaza administratiile locale", publicat in ziarul nostru din 21 februarie, care avea la...   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PNTCD gandeste revenirea la monarhie prin Printul Nicolae (421 afisari)
 23 de magistrati, notari si executori dati pe mana justitiei (230 afisari)
 Traficantul "Floreata" a ajuns dupa gratii (99 afisari)
 Mucles la APAPS (76 afisari)
 Boala porcului (72 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04658 sec.