Ziua Logo
  Nr. 2344 de vineri, 1 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Ministrii au lecturat Codul Muncii prima oara
Guvernul reglementeaza munca de noapte
-- Nici ucenicii nu sunt omisi
Guvernul a discutat, ieri, intr-o prima lectura, proiectul de lege privind Codul Muncii. "Proiectul promoveaza clar drepturile fundamentale ale lucratorilor, printre care cel mai important - dreptul la salariu, protejat in mod special prin crearea Fondului de Garantare a creantelor salariale", a declarat purtatorul de cuvand al Guvernului, Claudiu Lucaci. Proiectul aduce reglementari...   (1 afisare)
Fierul se caleste strategic
Romania va produce noua milioane de tone de otel anualExecutivul a aprobat, in sedinta de ieri, Strategia de restructurare a industriei siderurgice pentru perioada 2002 - 2005, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Claudiu Lucaci. La sfarsitul restructurarii, capacitatile operationale de otel ale Romaniei vor fi de 8,5 - 9 milioane tone/an, din care 5,5 milioane tone la Sidex Galati. Productia realizata in acest sector va asigura necesarul pentru consumul intern...   (7 afisari)
Proiectele legilor pietei de capital au fost trimise la UE
Guvernul a transmis Comisiei Europene proiectele de acte normative privind modul de organizare si functionare a pietei de capital, inaintea adoptarii definitive a acestora. "Premierul Adrian Nastase a decis ca aceste proiecte sa fie trimise Comisiei Europene, astfel incat reglementarile privind piata de capital sa satisfaca atat cerintele interne, cat si pe cele externe", a spus Claudiu Lucaci, purtatorul de cuvant al Executivului. El a...   (1 afisare)
Scandal la Propact
-- Sindicatul are acum doi presedinti, care se contesta reciproc
Propact, Sindicatul National al Taranimii Romane, va trimite organismelor Uniunii Europene si Bancii Mondiale o scrisoare prin care atrage atentia asupra modului in care se face retrocedarea proprietatilor in Romania, a declarat Dan Draghici, presedintele Propact, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Un astfel de memoriu a fost adresat Presedintiei, Senatului, Camerei Deputatilor, Ministerului Justitiei si Curtii...   (11 afisari)
AVAB a facut o superafacere in cazul Artrom Slatina
Ionel Blanculescu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), si Dmitri Pumtyanskiy, presedintele companiei ruse Sinara Group, au semnat, ieri, la Slatina, contractul de cesiune a creantei in valoare de sase milioane de dolari detinute de AVAB asupra societatii Artrom din localitate.
"A fost acoperita in totalitate valoarea titlurilor de stat emise pentru creanta asupra Artrom, precum si dobanzile aferente acestor titluri....   (3 afisari)
Omniasig si-a desemnat ieri castigatorii campaniei promotionale "Asigurarea Obligatorie Auto - Sigur cu Omniasig!"
Ieri, la Clubul Diplomatilor din Bucuresti, in prezenta unei comisii de validare a tichetelor castigatoare, a avut loc desemnarea castigatorilor Campaniei Promotionale "Asigurarea Obligatorie Auto - Sigur cu Omniasig!", campanie lansata in luna decembrie a anului 2001.
La aceasta promotie au participat toti detinatorii de autovehicule (cetateni romani cu domiciliul in Romania si persoane...   (4 afisari)
Troleibuzul 65 circula pe traseu scurtat
Troleibuzele liniei 65 vor circula, incepand de astazi, pe un traseu scurtat din cauza solicitarii reduse intre "Dridu" si "Sfintii Voievozi" (cap linie 97), pe str. Pajurei, bd. Bucurestii Noi, Calea Grivitei, Gara de Nord, Calea Grivitei, str. Polizu, Piata Buzesti, str. Occidentului, se arata intr-un comunicat de presa. Pe tronsonul modificat, troleibuzele vor opri in statiile: "Polizu" (respectiv "Calea Grivitei"), "Piata Buzesti" si "Sfintii Voievozi"...   (4 afisari)
Tramvaie deviate in Titan
Circulatia tramvaielor intre Piata Titan si bd. 1 Decembrie 1918 se intrerupe in perioada 1 - 15 martie in vederea executarii unor lucrari la magistrala de metrou N. Grigorescu - Th. Pallady, se arata intr-un comunicat de presa. Astfel, tramvaiele liniei 27 vor circula in ambele sensuri pe un traseu modificat, de la intersectia bd. Th Pallady/bd. 1 Decembrie 1918 prin bd. 1 Decembrie 1918, str. L. Rebreanu, bd. C. Ressu, sos. Mihai Bravu, cu intoarcere prin str. Dristorului,...   (4 afisari)
Ministerul Agriculturii va subventiona in continuare achizitia de utilaje agricole
Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP) preconizeaza emiterea unui nou Ordin prin care sa se subventioneze achizitia de utilaje agricole, a declarat Gheorghe Predila, secretar de stat in MAAP, ieri, in cadrul Comisiei de Dialog Social. Pentru acest an, se aloca 700 miliarde de lei, cu care se pot subventiona aproximativ 2700 de tractoare. "Se mentine limita de subventionare de 55% din pretul de cumparare,...   (1 afisare)
Martisoare la licitatie
Peste 70 de martisoare, confectionate de copiii strazii si delincventi internati in centrul "Ciresarii" al Primariei Sectorului 2, vor fi vandute astazi in cadrul unei licitatii ce va incepe la ora 11.00. La actiunea de caritate, care se va desfasura la sediul centrului, situat pe strada Aaron Florian nr. 5, au fost invitate sa participe o serie de personalitati publice, care prin contributiile lor materiale vor ajuta la imbunatatirea conditiilor de trai ale minorilor institutionalizati....   (4 afisari)
Angajatii Spitalului Nasaud au organizat o greva de avertisment
Circa 200 de angajati ai Spitalului Nasaud s-au aflat, ieri, timp de doua ore, in greva de avertisment, protestand fata de intarzierea si de neindexarea salariilor. De asemenea, asistentii si unii medici reproseaza conducerii ca nu le plateste garzile efectuate in zilele de sambata si duminica si spun ca pierd, din acest motiv, intre 500.000 de lei si un milion de lei pe luna. Protestatarii au amenintat ca, in cazul in care revendicarile...   (3 afisari)
Guvernul supervizeaza imaginea integrarii
Guvernul a aprobat, ieri, modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 9/2001 privind unele masuri in domeniile culturii si artei, cultelor, cinematografiei si dreptului de autor. Modificarile se refera la faptul ca responsabilitatea elaborarii si aplicarii strategiei si politicilor in domeniu trece din competenta Consiliului National al Audiovizualului in cea a Executivului, respectiv a Ministerului Culturii si Cultelor. Masura este in concordanta cu aranjamentele...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PNTCD gandeste revenirea la monarhie prin Printul Nicolae (421 afisari)
 23 de magistrati, notari si executori dati pe mana justitiei (230 afisari)
 Traficantul "Floreata" a ajuns dupa gratii (99 afisari)
 Mucles la APAPS (76 afisari)
 Boala porcului (72 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04314 sec.