Ziua Logo
  Nr. 2282 de joi, 13 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Finantele sunt ingrijorate de "gaura" din bugetul asigurarilor sociale
-- Deficitul acestui buget, de 0,6% din PIB, afecteaza in executie tinta de 3,5% din PIB stabilita cu FMI pentru deficitul bugetului consolidat * Pe primele 10 luni, deficitul consolidat a fost de 2,7% din PIB
Deficitul bugetului general consolidat s-a ridicat, in primele zece luni ale acestui an, la 30.128,3 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 2,7% din PIB, in conditiile in care tinta rectificata de deficit pentru intregul an...   (2 afisari)
Capitalul privat a reinviat una din cele mai mari podgorii din Romania
Murfatlar ataca piata pe culoarul activ
De la privatizarea podgoriilor Murfatlar din primavara trecuta, cea mai cunoscuta marca a vinurilor romanesti s-a impus pe piata cu un nou look. Pe langa noua strategie economica, cele 2100 de hectare de vita-de-vie dobrogene au reinviat la propriu. Daca, cu mai putin de un an in urma, Murfatlar era in pragul falimentului, in momentul de fata firma se afla in plina ascensiune, printr-o...   (52 afisari)
Compania elvetiana Syngenta a deschis o reprezentanta in Romania
Compania elvetiana Syngenta, furnizoare de seminte si produse de protectie a plantelor, a investit doua milioane de dolari pentru infiintarea unei reprezentante in Romania, care isi va incepe activitatea in ianuarie 2002, a declarat, Marc Bonfils, director general al Syngenta Romania, informeaza Mediafax. Compania Syngenta este rezultatul fuziunii, in anul 2000, a doua companii internationale din domeniul agricol si anume Novartis...   (13 afisari)
CNAS pune accent in 2002 pe ingrijirea medicala la domiciliu
Una din prioritatile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru anul 2002 vizeaza schimbarea sistemului de finantare a spitalelor pentru reducerea cheltuielor. Aceasta implica reducerea duratei de spitalizare paralel cu largirea gamei de servicii prin continuarea tratamentului la domiciliul asiguratului. In acest sens, CNAS a introdus in Contractul-cadru pe anul viitor un capitol distinct privind ingrijirile medicale la domiciliu....   (1 afisare)
Inflatia pe noiembrie a fost de 2,7%
Majorarea tarifelor pentru furnizarea energiei termice a ridicat inflatia, in luna noiembrie, la 2,7%, fata de 2,4% in luna anterioara, in conditiile in care alimentele si serviciile s-au mentinut aproape de vechile preturi. Potrivit Institutului National de Statistica, energia termica s-a scumpit, luna trecuta, cu 57,2%, in timp ce pentru energia electrica au fost practicate tarife mai mari cu 5,1%. Datele Institutului National de Statistica arata ca, in noiembrie,...   (2 afisari)
Noua lege a padurilor este gata
Parlamentul a adoptat, ieri, prevederile Ordonantei de reglementare a regimului silvic si administrarea fondului forestier, dat fiind faptul ca existau o serie de texte aflate in divergenta intre cele doua Camere. Textul final prevede ca padurile vor putea fi administrate si de proprietari, prin structuri silvice proprii, nu asa cum hotarasera senatorii ca padurile sa fie administrate doar de structurile silvice de stat. Parlamentarii PSD si-au stabilit pozitia fata...   (1 afisare)
Parlamentul a votat rapoartele CNVM la gramada
Parlamentul reunit in sedinta comuna, a adoptat, ieri, bugetul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pe 2002, care prevede un excedent de 5 miliarde lei. Veniturile CNVM preconizate in buget sunt in suma de 86,1 miliarde lei, cu un sold al anului precedent (2001) de 25 miliarde lei, iar chetuielile sunt de 81,1 miliarde lei. Veniturile CNVM pe 2002 sunt deduse din valoarea tranzactiilor efectuate pe piata secundara, din valoarea activului...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Murfatlar ataca piata pe culoarul activ (52 afisari)
 Regionalizare si provincialism (47 afisari)
 Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea (23 afisari)
 "Suntem un teatru de manere, nu de manele!" (21 afisari)
 Noul pasaport e super-securizat (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01769 sec.