Ziua Logo
  Nr. 2282 de joi, 13 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Primul razboi politic de anvergura de dupa Alegerile din 2000
Gusa - PSD contra Constantinescu - Zoe Petre
A fost de ajuns ca fostul presedinte, Emil Constantinescu, sa se declare nemultumit de faptele actualilor guvernanti, cu prilejul primei iesiri publice, dupa o lunga perioada de tacere, pentru ca Puterea sa reactioneze acid. Pe langa afirmatia lansata, marti, in Parlament, de secretarul general al Guvernului, Serban Mihailescu, care ameninta ca va dezvalui situatia fundatiilor lui Constantinescu,...   (11 afisari)
MAE doreste circulatia libera a romanilor in intreaga Europa
Mircea Geoana: Romania va deveni o frontiera rasariteana a Occidentului
Ministerul de Externe va intreprinde, anul viitor, eforturi diplomatice pentru a obtine eliminarea obligativitatii vizelor si in cazul deplasarilor cetatenilor romani in state europene care nu apartin spatiului Schengen: tarile nordice, Elvetia, Marea Britanie, Irlanda, a anuntat, ieri, ministrul de Externe Mircea Geoana. Seful diplomatiei a precizat ca astfel romanii...   (2 afisari)
George W. Bush va denunta tratatul antibalistic ABM
Seful Casei Albe, George W. Bush, i-a informat, ieri, pe liderii Congresului despre decizia de a denunta tratatul antibalistic ABM, a declarat liderul majoritatii democrate din Senat, Thomas Daschle. Surse din cadrul Administratiei americane anuntasera, inca de marti, ca Bush va lua in curand o astfel de decizie. Si Rusia era informata in privinta acestei intentii a presedintelui american. In opinia lui Bush, tratatul ABM, semnat de Washington...   (13 afisari)
Ion Iliescu participa la Reuniunea Consiliului European de la Laeken
Dupa intalnirea cu secretarul general al NATO, George Roberston, presedintele Romaniei, Ion Iliescu, se va afla astazi, in Belgia, pentru a participa la Reu-niunea Consiliului European de la Laeken. Pentru maine, agenda sefului statului cuprinde intrevederi cu oficialitatile din Liege, dupa care, la Universitatea din oras, presedintele va sustine o conferinta cu tema "Romania si Europa in pragul noului Mileniu". La Dineul de Gala...   (1 afisare)
Presedintele Aliantei Nord-Atlantice, in vizita la Bucuresti
George Robertson ne evalueaza sansele de integrare in NATO
Secretarul general al NATO, lordul George Robertson, soseste astazi, la Bucuresti, insotit de o delegatie a Aliantei, pentru a evalua demersurile Romaniei de integrare in organizatie, informeaza un comunicat al Ministerului de Externe, remis redactiei. Vizita din tara noastra se inscrie in turneul pe care acesta il intreprinde in statele candidate la NATO, inaintea summitului...   (2 afisari)
Stoica: PNL a tras sirena
Liderul PNL, Valeriu Stoica a facut, ieri, intr-o conferinta de presa, "bilantul unui an de opozitie liberala". Stoica a enuntat actiunile in care partidul sau s-a implicat, insistand asupra faptului ca acesta nu a realizat "o opozitie de catifea", intrucat "guvernarea partidului unic anchilozat, cu bratele de fier, a reclamat un altfel de opozitie". Liderul liberal a precizat ca activitatea parlamentarilor PNL in anul 2001 a cuprins 300 de luari de cuvant in plenul celor...   (1 afisare)
UFD si PNL au stabilit sa comunice
Liderii PNL si UFD au discutat, ieri, despre "posibilitatea construirii unei opozitii puternice care sa limiteze ascensiunea stangii". Valeriu Stoica a precizat ca cele doua partide trebuie sa inceteze sa comunice prin intermediul presei. Adrian Iorgulescu a sustinut ca, deocamdata, "nici UFD, nici PNL nu sunt capabile sa faca fata conglomeratului politic numit PSD" si s-a referit la posibilitatea crearii unei aliante intre PNL, UFD si PNTCD. Iorgulescu a precizat...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Murfatlar ataca piata pe culoarul activ (52 afisari)
 Regionalizare si provincialism (47 afisari)
 Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea (23 afisari)
 "Suntem un teatru de manere, nu de manele!" (21 afisari)
 Noul pasaport e super-securizat (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05107 sec.