Ziua Logo
  Nr. 2282 de joi, 13 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Suntem un teatru de manere, nu de manele!"
Acum trei ani, pe 14 decembrie, lumea artistica pierdea unul din marii sai umoristi: Mihai Maximilian. In acelasi timp, teatrul de revista "Constantin Tanase" pierdea unul dintre cei mai vechi prieteni si colaboratori. Cum intampina actorii de la "Tanase" aceasta trista si emotionanta aniversare si ce proiecte au in pregatire pentru noul an, aflam de la unul dintre cei mai iubiti actori de revista si, totodata, director al teatrului "Tanase": la ora bilantului,...   (21 afisari)
"Ravelstein" de Saul Bellow in limba romana
Editia in limba romana a romanului "Ravelstein", lucrare - "bomba" a scriitorului american Saul Bellow, a fost lansata, marti dupa-amiaza, la Centrul Cultural American din Bucuresti. Aparitia lui "Ravelstein" a fost extrem de controversata in lumea literara romaneasca, din cauza modului in care autorul trateaza doua personaje, identificate de catre unii critici literari cu Mircea Eliade sau cu filosoful politic Alan Bloom. Totusi, cartea trebuie citita...   (4 afisari)
Un concert rar la Ateneu
Eugen Albulescu, unul dintre cei mai cunoscuti pianisti romani peste hotare, va putea fi vazut si auzit in Romania astazi si maine, de la orele 19.00, la Ateneul Roman, ca solist al Orchestrei Filarmonice "George Enescu", dirijata de bulgarul Valeri Vatchev. Evenimentul va include concertul nr. 1 de Ceaikovski, uvertura operei "Norma" de Bellini si Simfonia nr. 4 de Mendelssohn. Eugen Albulescu, care s-a nascut in 1970 la Bucuresti, s-a stabilit in Pennsylvania, Statele...   (6 afisari)
Nichita se "reintoarce" la Muzeul Literaturii
Muzeul Literaturii Romane gazduieste astazi, de la orele 12.00, in Sala Rotonda, evocarea "Nichita Stanescu - 18 ani de la moarte". La evenimentul -omagiu vor participa prof. Traian Badulescu-Suteanu, prof. univ. dr. Valeriu Filimon si prof. Nicolae Mohorea. Invitata speciala a momentului comemorativ va fi Mariana Stanescu, iar Viviana Ioan-Poitor si Didi Carpovici vor sustine un mini recital.
Tot la Muzeul Literaturii, dar de la orele 16.00, va avea...   (6 afisari)
Corina Popescu la OTV
Cu siguranta multi va veti intreba "da' cine-i Corina Popescu?", iar foarte multi veti spune "a, da, e domnisoara cu "Vremea" de la Gab si Gogu Sou". Ea este si, daca nu ati cunoscut-o pana acum, duminica de la orele 15.00 (luni in reluare la orele 09.00), mutati pe OTV. Compania de Teatru Daya, prin cei doi actori Dan Tudor si Gabriel Fatu, aduce in casele telespectatorilor o emisiune din ce in ce mai traznita. Desi in acest sou actorii au rolurile principale, prezenta feminina...   (9 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Murfatlar ataca piata pe culoarul activ (52 afisari)
 Regionalizare si provincialism (47 afisari)
 Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea (23 afisari)
 "Suntem un teatru de manere, nu de manele!" (21 afisari)
 Noul pasaport e super-securizat (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01682 sec.