Ziua Logo
  Nr. 2264 de joi, 22 noiembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Italia si Franta, avocati ai cauzelor Romaniei si Bulgariei
Ziarul ZIUA s-a angajat si se va implica intotdeauna in apararea si promovarea intereselor Romaniei pe plan national, regional si international. Intre acestea se inscrie, cu titlul cel mai important pentru viitorul statului roman, integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si structurile de aparare europene si euro-atlantice. In aceasta virtute, ZIUA a initiat, incepand cu 9 mai, Ziua Europei, un proiect de mediatizare a procesului de integrare...   (3 afisari)
Teroristii albanezi continua sa ameninte Macedonia
-- Dizolvarea Parlamentului este improbabila
Presedintele Parlamentului macedonean, Stojan Andov, a declarat, marti, ca punerea in aplicare a reformelor politice votate recent de Parlamentul de la Skopje risca sa fie perturbata de situatia din teren, criticand prezenta "grupurilor teroriste" care exercita, in opinia sa, o "putere armata" in fostele zone de conflict, relateaza Mediafax. "In cazul in care fortele politiei nu intervin, grupurile armate...   (1 afisare)
Iugoslavia are prioritati clare in Pactul de Stabilitate
Emisarul regional al Pactului de Stabilitate, Mihai-Razvan Ungureanu, a discutat, zilele acestea, cu autoritatile iugoslave despre ultimele evolutii politice in federatie si pro-iectele care urmeaza sa fie sustinute de organizatie. Ungureanu a avut intalniri cu ministrul federal de Externe, Goran Svilanovic, cu coordonatorul national al Pactului, Milan Pajevic, si cu seful misiunii OSCE pentru Iugoslavia, Stefano Sannino.
Printre proiectele...   (1 afisare)
Danezii pregatesc noul Guvern
Premierul social-democrat danez Poul Nyrup Rasmussen i-a prezentat, ieri, reginei Margreth, demisia sa si a intregului Guvern, in urma infrangerii suferite in cadrul scrutinului legislativ de marti. Rasmussen a precizat ca va continua sa se ocupe de problemele curente, pana la constituirea unui nou executiv. Premierul demisionar i-a propus suveranei sa-i convoace pe reprezentantii a opt partide politice alese in noul Parlament pentru a desemna un negociator in vederea...   (1 afisare)
Geoana ar putea vizita Ucraina saptamana viitoare
Ministerele de Externe din Romania si Ucraina discuta posibilitatea ca seful diplomatiei romane, Mircea Geoana, sa intreprinda o vizita la Kiev, pe 27 noiembrie, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvant al MAE, Victor Micula. Oficialul roman a mai declarat ca o reuniune a comisiei mixte romano-ucraineana de cooperare pe problemele minoritatilor nationale va avea loc, la Kiev, azi si maine. Delegatia romana, formata din experti ai MAE, Ministerului Informatiilor...   (1 afisare)
Voronin exclude negocieri cu Tiraspolul
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a admis ca negocierile cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, ar putea sa nu fie reluate niciodata, transmite BASA-press, preluata de Mediafax. Seful statului a facut aceasta declaratie pe aeroport la intoarcerea de la Moscova, unde s-a aflat in vizita oficiala de doua zile pentru a semna cu Vladimir Putin Tratatul politic bilateral. Voronin nu a oferit alte detalii. Presedintele Moldovei a subliniat...   (3 afisari)
In Polonia, un fost agent comunist negociaza cu UE
Noul negociator-sef al Poloniei cu Uniunea Europeana, Jan Truszczynski, a recunoscut ca, in anii '80, a fost agent al serviciilor speciale comuniste. Aceasta informatie nu a fost insa data publicitatii oficial, relateaza, in numarul de ieri, cotidianul "Zycie", citat de Mediafax. Declaratia privind colaborarea "a fost depusa la tribunalul special pentru verificare" in perioada in care Truszczynski, in varsta de 52 de ani, ocupa postul de consilier...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 A murit Ion Cristinoiu (79 afisari)
 Bresa "Bolgiu" (79 afisari)
 Ana Pascu a ramas in fruntea FR Scrima (29 afisari)
 A aparut plasturele contraceptiv (29 afisari)
 Crintea a prejudiciat MLPTL cu 8,5 miliarde (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02046 sec.