Ziua Logo
  Nr. 2260 de sambata, 17 noiembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Locuitorii provinciei iugoslave isi aleg astazi reprezentantii in Parlament
Kosovo la vot
-- Adrian Severin: "Alegerile vor desemna interlocutori pentru negocierile dintre comunitatea kosovara si Guvernul federal" * Pactul de Stabilitate are 29 de proiecte pentru relansarea economica a provinciei * Owen Masters: "Consiliul Europei sprijina revenirea la democratie" * Bodo Hombach: Dreptul de proprietate si privatizarea lenta ii sperie pe investitorii straini * Mircea Geoana: "Comunitatea internationala...
   (4 afisari)
Ce insemnatate au alegerile din Kosovo pentru Europa si organizatia pe care o reprezentanti?
Adrian Severin: Trebuie sa incep prin a spune ca alegerile regionale din Kosovo se desfasoara in contextul politic definit de Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate ONU si au in vedere exclusiv obiectivele incluse in acea rezolutie. Viitoarele alegeri tind, pe de o parte, la constituirea unor autoritati regionale apte a crea conditiile pentru restabilirea ordinii, pentru administrarea regiunii si pentru...   (2 afisari)
Schimbarea statutului Kosovo, decisa de ONU
-- Cum va reactiona comunitatea internationala fata de o eventuala stare de adversitate a Federatiei Iugoslave in perspectiva iesirii de sub autoritatea sa a provinciei Kosovo?
Adrian Severin: Alegerile din Kosovo se organizeaza inclusiv pe baza unor intelegeri politice la care s-a ajuns cu conducatorii Federatiei Iugoslave. Eu insumi am participat la consultarile cu liderii iugoslavi. Prin urmare nu avem de ce estima o reactie de adversitate a acestora...   (1 afisare)
UCK trebuie sa dispara
-- In contextul anihilarii miscarilor teroriste musulmane din Balcani ce rol vor juca structurile organizatorice ale UCK?
Adrian Severin: Mai intai as dori sa inlatur sintagma "terorism musulman". Terorismul nu are caracter etnic. Cat priveste UCK aceasta trebuie sa dispara, ca atare, prin integrarea completa in structurile firesti ale unei societati pluraliste dotata cu institutii democratice. Pozitia AP OSCE in acest sens este clara. Mai intai dezarmarea si demilitarizarea...   (4 afisari)
Protectoratul KFOR si MINUK va continua
-- Cat preconizati ca va mai sta provincia Kosovo sub protectia KFOR si MINUK?
Adrian Severin: Tinand seama de dificultatea proceselor despre care am vorbit, cat si de complexitatea situatiei din zona Balcanilor de Vest cred ca prezenta internationala in Kosovo si zonele invecinate se va mentine pentru inca multa vreme. Bine ar fi ca acest interval sa fie cat mai scurt dar finalul sau nu poate fi inca estimat.
Owen Masters: Kosovo va ramane sub protectia KFOR...   (2 afisari)
Romania, felicitata pentru contributia la stabilitatea regionala
-- Ce proiecte specifice ati realizat sau sunt avute in vedere pentru provincia Kosovo?
Bodo Hombach: In total, sunt 29 de proiecte regionale in cadrul Mesei de Lucru I a Pactului, care vor fi realizate cu participarea reprezentantilor din Kosovo. In cadrul Mesei de Lucru II exista doua mari proiecte de infrastructura, reabilitarea autostrazii Pristina-Skopje si refacerea punctelor de frontiera de la Blace, dintre Kosovo si Macedonia....   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Umbrela bulgareasca" a lui ben Laden (170 afisari)
 Flixotide ofera o sansa impotriva astmului (74 afisari)
 Ofiterul Topolinschi, condamnat la trei ani de inchisoare (47 afisari)
 "Groparul" a plecat de la CENTROCOOP (41 afisari)
 Catastrofa ecologica la "Paradisul Verde" (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01122 sec.