Ziua Logo
  Nr. 2194 de sambata, 1 septembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Deficitul contului curent a depasit 1,3 miliarde de dolari
-- Fata de primul semestru 2000, nivelul deficitului a crescut de peste doua ori * In aceeasi perioada, datoria externa a crescut cu 6,5%
Deficitul contului curent, inregistrat la sfarsitul lunii iunie 2001, a depasit 1,3 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere de peste doua ori fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, respectiv 581 milioane de dolari, se arata in datele publicate de Banca Nationala a Romaniei....   (1 afisare)
Preturile carburantilor cresc incepand de astazi
Litrul de benzina va fi cu 460 de lei mai scump
-- Motorina va costa cu 250 lei/litru mai mult
SNP Petrom majoreaza, incepand de astazi, preturile carburantilor auto cu procente cuprinse intre 1,9% si 3,2%, in functie de sortimentul de produs petrolier, in urma devalorizarii cu 5,4% a leului in raport cu euro in cursul lunii august, a declarat ieri directorul general al SNP, Ioan Popa."Pretul carburantilor are doua componente, respectiv pretul de livrare...   (1 afisare)
APAPS a amanat majorarea de capital de la Alro
-- In 30 de zile va fi luata o decizie finala privind aceasta operatiune
Autoritatea pentru Privatizare a amanat cu 30 de zile luarea unei decizii finale privind necesitatea adoptarii unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor de majorare a capitalului social la Alro Slatina, se arata intr-un comunicat al APAPS. Consiliul de Administratie al societatii Alro Slatina a convocat, pentru data de 3 septembrie, Adunarea Generala a Actionarilor, una dintre...   (1 afisare)
Petrom intra la Bursa
-- Actiunile societatii vor fi tranzactionate, incepand de luni, la categoria I a BVB * Cotarea SNP ar putea majora capitalizarea Bursei de aproape trei ori
Societatea Nationala a Petrolului Petrom SA va fi listata, incepand de luni, 3 septembrie, la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat, ieri, Ioan Popa, directorul general al societatii. "Incepand de luni, actiuni Petrom in valoare de 2655 miliarde de lei, reprezentand 6,674% din capitalul social, vor fi...   (3 afisari)
Guvernul nu mai da celulare pentru soferii prefectilor
Executivul a aprobat o Ordonanta prin care stabileste reducerea cu 25% a numarului de autoturisme si a consumului de carburanti destinate institutiilor publice si autoritatilor locale, precum si diminuarea cu 30% a cheltuielilor telefonice, a anuntat, ieri, la teleconferinta cu prefectii, primul ministru Adrian Nastase. Premierul a mentionat ca telefoanele mobile pot fi solicitate numai de persoanele care detin functii de demnitate publica....   (1 afisare)
Executivul grabeste demilitarizarea serviciilor publice comunitare
Guvernul a adoptat o ordonanta de infiintare a serviciilor publice comunitare de evidenta a populatiei, in subordinea consiliilor judetene si a sectoarelor municipiului Bucuresti, a anuntat, ieri, premierul Adrian Nastase. Vorbind despre necesitatea demilitarizarii serviciilor publice comunitare, premierul a adresat un apel, reprezentantilor Ministerelor de Interne si Administratiei Publice, la conlucrare in sensul transferului de...   (6 afisari)
Expozitie de Turism la "Cerbul de Aur"
Ministerul Turismului organizeaza, cu prilejul Festivalului International "Cerbul de Aur", o Expozitie de Turism in aer liber, deschisa publicului larg, in fata hotelului Aro - Palace, se arata intr-un comunicat al ministerului. "Prin aceasta actiune se promoveaza oferta turistica locala, respectiv programele agentiilor din zona si cele ale Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC)", se mentioneaza in comunicat. De asemenea, ministerul...   (2 afisari)
Mates a discutat problema arieratelor cu ministrul Industriei
Negociatorul-sef al Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania, Neven Mates, s-a intalnit joi cu ministrul Industriei si Resurselor, Dan Ioan Popescu. Discutiile dintre cele doua parti au vizat politica de privatizare a Ministerului Industriei, politica energetica si bugetele de venituri si cheltuieli ale societatilor din domeniul energetic. Potrivit ministrului Industriei, discutiile cu expertii FMI s-au concentrat si asupra...   (3 afisari)
Gunoierii au nevoie de atestat
Serviciile publice de salubrizare vor fi asigurate dupa noi norme, in conformitate cu strategia nationala cu privire la deseurile solide si cu prevederile directivelor Uniunii Europene. Cabinetul Nastase a adoptat, joi, o Ordonanta privind serviciile de salubrizare in localitati, instituind competente si raspunderi pentru autoritatile locale si pentru prestatorii de servicii. Actul normativ contine dispozitii a caror incalcare atrage raspunderea penala, materiala,...   (1 afisare)
Serviciile de transport public local vor avea noi norme
Cabinetul Nastase a adoptat Ordonanta privind serviciile de transport public local de calatori, asigurand cadrul normativ specific pentru definirea competentelor si raspunderilor autoritatilor administratiei publice locale privind transportul public si pentru stabilirea operatorilor de servicii publice, a modului de licentiere si de monitorizare a activitatii acestora. Ordonanta se refera in exclusivitate la transportul public local de persoane...   (3 afisari)
Discriminarea sexuala va fi pedepsita
Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, Proiectul de lege privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, in vederea eliminarii discriminarii dupa criteriul de sex in viata publica din Romania. In acord cu principiul egalitatii sanselor, prin actul normativ se interzice discriminarea intre femei si barbati in domeniile muncii, educatiei, sanatatii, culturii, informarii, participarii la decizie, se instituie modalitatile de rezolvare a sesizarilor, reclamatiilor...   (5 afisari)
Bani de la buget pentru biserici si ingrijitorii acestora
Premierul Adrian Nastase, a anuntat, ieri, la teleconferinta cu prefectii, ca Guvernul a adoptat o ordonanta care prevede descentralizarea cheltuielilor lacasurilor de cult, in ceea ce priveste personalul neclerical. Nastase a precizat ca aceste "contributii" ale statului in sprijinirea lacasurilor de cult, care se ridica la 1.400.000 de lei lunar pentru personalul neclerical, vor fi acordate atat de la bugetul central, cat si de la bugetele...   (2 afisari)
Mobexpert a deschis in Bucuresti complexul Mega Mex
Grupul Mobexpert a deschis, ieri, oficial complexul Mega Mex din Bucuresti alcatuit din trei magazine de mobila, pe o suprafata totala de 40.000 de metri patrati. Pentru construirea si amenajarea complexului, alcatuit trei magazine, au fost necesare investitii in valoare de 20 milioane de euro. O alta investitie aflata in programul Mobexpert, in valoare de zece milioane de euro, este deschiderea unei noi capacitati de productie la Dej. In cadrul...   (12 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Depozitul clandestin de bauturi spirtoase "Jamaica" a fost inchis (135 afisari)
 Zece somalezi prinsI in Vaslui se credeau in Germania (86 afisari)
 3rei Sud Est, eclipsati de Antero Boys (46 afisari)
 Aaliyah a fost inmormantata ieri (44 afisari)
 Al saselea mandat in dosarul "Amfetamina" (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01714 sec.