Ziua Logo
  Nr. 2113 de miercuri, 30 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Nastase a lansat strategia copilului
Parlamentarii vor sa ne schimbe pampersii
-- Numarul copiilor institutionalizati ar urma sa scada cu aproape 25.000 pana in 2004
Premierul Adrian Nastase a declarat, ieri, la Snagov, in cadrul reuniunii de lucru privind protectia copilului in Romania ca, in ultima perioada, au fost intreprinse o serie de initiative care creeaza premisele necesare pentru dezvoltarea viitoare a reformei in acest sistem, cum ar fi majorarea cu o treime a bugetului alocat Autoritatii...   (4 afisari)
Examene speciale pentru elevii speciali
Olimpicii sustin capacitatea separat
Potrivit noii metodologii de organizare si desfasurare a examenului de Capacitate aprobat recent de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), elevii participanti la olimpiadele internationale isi vor sustine cele trei probe intr-o sesiune speciala. Astfel, inscrierea la concurs va avea loc in zilele de 1 si 2 iunie. In 4 iunie are loc proba de limba si literatura romana, pe 5 iunie - limba si literatura materna, in 6 iunie...   (1 afisare)
Romania este prima tara candidata care cheltuie banii ISPA
-- Tara noastra si-a consumat cota pe doi ani si jumatate
Pentru cele opt proiecte ISPA privind protectia mediului (instrument pentru politici structurale de pre-aderare) se va incepe finantarea la sfarsitul lunii iunie, cel mai tarziu in luna iulie, a declarat Petru Lificiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Apelor si Protectiei Mediului. "Valoarea celor opt proiecte se ridica la 370 milioane de euro, din care 275 milioane de euro...   (2 afisari)
O dorinta la mana MEC
Artistii de la Circul de Stat "Globus" vor studii superioare
Cu toate ca exista de ani si ani in nomenclatorul profesiilor, si nu dintre cele mai usoare, meseria de circar nu poate fi platita la valoarea muncii prestate, pentru simplul fapt ca nu exista inca, in Romania, o facultate care sa poata emite o diploma de specialitate. Si asta, in conditiile in care, prin toata lumea, s-a dus buhul maiestriei artistilor Circului de Stat "Globus". Acestia fiind recompensati cu nenumarate...   (3 afisari)
STIRI
-- Profesorii vor fi supusi expertizelor psihiatrice
Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii a solicitat sprijin Ministerului Sanatatii pentru intocmirea unui act normativ care sa prevada o examinare psihiatrica riguroasa a cadrelor didactice, la inceputul fiecarui an scolar, pentru a elimina din sistem persoanele cu probleme de sanatate, a declarat secretarul de stat Vasile Molan. Pana acum nu a existat o corelatie intre Ministerul Sanatatii si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii...   (9 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vor fi acordate premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti (31 afisari)
 Apsa de Jos (II) (26 afisari)
 Cununie in lipsa si fara martori (24 afisari)
 STIRI (19 afisari)
 Agresorul judecatorului Florica Pena este cautat de Politie si de clanul Gemenii (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.