Ziua Logo
  Nr. 2113 de miercuri, 30 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
PD, PNL si PRM s-au ridicat impotriva modificarii Legii administratiei publice locale
Ordonanta "Cozmanca" provoaca motiunea
-- Peremistii au cerut, in plenul Camerei, demisia ministrului Administratiei Publice * Se pune, chiar, problema initierii unei motiuni de cenzura sustinuta de parlamentarii celor trei partide
Guvernul Adrian Nastase a emis, la scurt timp de la promulgarea Legii administratiei publice locale, o Ordonanta de Urgenta prin care se modifica articolul 152 din acest act normativ....   (5 afisari)
Regele Mihai s-a plimbat prin Bucurestii vechi
Familia Regala s-a plimbat, ieri, la orele pranzului, pe ulitele prafuite ale Bucurestilor vechi. Timp de o ora, Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, insotiti de Principesa Magareta si Principele Radu au vizitat Curtea Veche, Hanul cu Tei, Curtea Sticlarilor, Biserica Stavropoleos, Carul cu bere si expozitia "Romania Moderna. Domnia Regelui Carol I", gazduita de Muzeul de Istorie al Romaniei. "Sire, eram mica pe vremea cand ati parasit tara....   (3 afisari)
Clubul Roman de Presa protesteaza impotriva tentativei de inasprire a pedepselor pentru ziaristi
Actuala putere persevereaza in politica de ingradire a libertatii presei. Dupa repetate tentative de promovare a unei legi a presei cu final previzibil - incorsetarea dreptului la opinie - Guvernul, prin Ministerul Justitiei, vine cu un proiect de modificare a Codului Penal in sensul inaspririi pedepselor pentru ziaristi. Astfel, desi Camera Deputatilor a luat in considerare o aliniere la standardele...   (1 afisare)
Fostii refugiati politici, impotriva articolului 238 CP
Asociatia Fostilor Refugiati Politici din Romania, ai carei membri se afla in cea mai mare parte in strainatate, ia act cu profunda ingrijorare de initiativa ministrului Justitiei, Rodica Stanoiu, de a inaspri prevederile Codului Penal privind ofensa adusa autoritatii, prevazuta de articolul 238, se spune intr-un comunicat semnat de presedintele AFRPR, Dinu Zamfirescu. Acesta considera ca "prima jurista a tarii ignora Constitutia, cu referire...   (2 afisari)
UMRL, alaturi de gazetari
Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi (UMRL) protesteaza impotriva incercarilor ministrului Justitiei, Rodica Stanoiu, de a inaspri legea penala privind delictele in care pot fi implicati ziaristii, apreciind ca intimidarea pe aceasta cale a gazetarilor urmareste "ingradirea acestei institutii fundamentale a democratiei care este presa. UMRL avertizeaza ca intr-un stat ca Romania, in care coruptia si delincventa nesanctionata sunt notorii si au atins niveluri periculoase...   (4 afisari)
Quintus, ingrijorat de ingradirea libertatii de expresie
Mircea Ionescu Quintus a apreciat, ieri, ca modificarea Codului Penal, la propunerea Ministerului Justitiei, in sensul prezentat de presa, este un lucru ingrijorator. In opinia sa, nu este cazul ca pedepsele pentru jurnalisti sa fie inasprite. El s-a declarat impotriva ingradirii dreptului la libertatea de expresie. (R.A.)   (1 afisare)
Posta electronica
-- Intrebarea zilei de ieri a fost: "Urmareste PDSR sa anihileze presa si dreptul cetateanului la informare si exprimare?" Iata in continuare cateva raspunsuri.
Ionut
Desi vrea sa creeze aparenta unui partid social-democrat european, PDSR nu poate scapa de reminiscentele lasate in educatia si mentalitatea comunista a unor membri uneori marcanti ai partidului. Este de datoria societatii civile in ansamblu, presa si intelectuali, sa impiedice alunecarea spre totalitarismul cu "fata...   (1 afisare)
STIRI
-- Prefectul de Cluj, contra Funar
Vasile Soporan, prefectul judetului Cluj, l-a acuzat, ieri, pe primarul Gheorghe Funar, de abuz in functie, precizand ca nu va da curs solicitarii acestuia de constatare a dizolvarii de drept a Consiliului Local. Funar ii ceruse acestuia, cu o zi inainte, sa constate dizolvarea de drept a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, in urma aparitiei situatiei de incompatibilitate in cazul a 16 dintre cei 31 de consilieri. Funar a declarat ca nu va mai permite...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vor fi acordate premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti (31 afisari)
 Apsa de Jos (II) (26 afisari)
 Cununie in lipsa si fara martori (24 afisari)
 STIRI (19 afisari)
 Agresorul judecatorului Florica Pena este cautat de Politie si de clanul Gemenii (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01297 sec.