Ziua Logo
  Nr. 2113 de miercuri, 30 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Corespondenta din Budapesta de la Ileana CORNEA
Ministrii de Externe NATO dezbat extinderea si criza balcanica
-- Tarile candidate s-au reunit in Consiliul de Parteneriat Euro-Atlantic * Bucurestii pledau pentru implicarea Romaniei in problemele Balcanilor * Politia ungara, cu ochii pe manifestantii anti-Bruxelles
Ministrii Afacerilor Externe din tarile membre ale NATO au inceput, ieri, la Budapesta, reuniunea lor semestriala, in cursul careia vor discuta despre situatia din Balcani, apararea europeana...   (7 afisari)
Largirea UE costa aproape 400 de miliarde de euro
Costul extinderii spre Est a Uniunii Europene este estimat, intr-un document in lucru, pregatit de Comitetul Bugetar al Parlamentului European, la aproximativ 393 de miliarde de euro in primii zece ani, transmite corespondentul Mediafax la Bruxelles. Documentul mai arata ca Germania va trebui sa plateasca in jur de o treime din costurile totale ale extinderii UE. Studiul se bazeaza pe presupunerea ca zece tari candidate vor adera la UE in anul 2004...   (2 afisari)
Corespondenta din Londra de la Ruxandra STOICESCU
Viitorul Uniunii Europene dezbina electoratul britanic
Discursul lui Lionel Jospin despre viitorul Uniunii Europene a produs noi tensiuni in campania electorala britanica. Partidul conservator si-a continuat atacurile la adresa proiectului european, si a afirmat ca Marea Britanie ar pierde 36 de miliarde de lire daca va incerca o mai stransa cooperare cu Uniunea. Cu toate acestea, in timp ce conservatorii spera sa influenteze electoratul cu atitudini...   (1 afisare)
UE si NATO vor sa scape Macedonia de rebelii albanezi
Fortele macedonene au continuat, ieri, atacurile impotriva separatistilor albanezi din apropiere de capitala Skopje. Potrivit Reuters, armata a deschis focul asupra pozitiilor gherilelor din satul Matejce, unul din cele 12 sate controlate de acestia. Albanezii au tras din cladiri si din moschee, a precizat purtatorul de cuvant al fortelor armate, Blagoja Markovski. Responsabilul pe probleme de politica externa al UE, Javier Solana, a revenit...   (2 afisari)
Rusia si SUA coopereaza pentru pace in Orient
Rusia si Statele Unite trebuie sa lucreze impreuna pentru a pune capat celor opt luni de conflict in Orientul Mijlociu, i-a spus ministrul de Externe Igor Ivanov presedintelui palestinian Yasser Arafat, dupa intalnirea avuta ieri la Moscova, relateaza Reuters. "Vorbim pe aceeasi voce pentru ca suntem incredintati ca Washington-ul este interesat sa puna capat violentelor si de normalizarea situatiei in regiune", a explicat Ivanov.
In plus, el a anuntat...   (1 afisare)
OSCE a trimis banii Moscovei pentru evacuarea armamentului din Transnistria
Ministerul rus de Externe a primit documentul prin care se certifica acoperirea, din Fondul benevol al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a cheltuielilor legate de evacuarea si casarea armamentului si munitiilor stocate in Transnistria, informeaza BASA-press, care citeaza un comunicat al Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau, preluata de Mediafax.
La Moscova a avut loc, in data de 24 mai, un schimb...   (2 afisari)
Coalitia lui Djukanovici pregateste referendumul pentru independenta
Coalitia presedintelui separatist din Muntenegru, Milo Djukanovici si Alianta Liberala au semnat, luni, un acord de cooperare care deschide calea organizarii unui referendum pentru independenta intr-o perioada de opt luni, relateaza Mediafax. Dupa ce a renuntat la formarea unei coalitii guvernamentale cu separatistii lui Djukanovici, Alianta Liberala s-a angajat sa sustina in Parlament cabinetul minoritar care urmeaza sa fie format...   (1 afisare)
STIRI
-- Ucraina are un nou premier
Parlamentul ucrainean i-a acordat, ieri, votul de incredere premierului Anatoly Kinakh, un om de afaceri si apropiat al presedintelui Leonid Kucima, relateaza Reuters. Kinakh, in varsta de 46 de ani, presedintele Uniunii Industriasilor si Intreprinzatorilor, urmeaza in functie lui Viktor Iuscenko, demis in urma unui vot de neincredere luna trecuta. El a declarat ca sustine accelerarea economiei de piata si privatizarea si a anuntat ca va promova reforma impozitelor....   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vor fi acordate premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti (31 afisari)
 Apsa de Jos (II) (26 afisari)
 Cununie in lipsa si fara martori (24 afisari)
 STIRI (19 afisari)
 Agresorul judecatorului Florica Pena este cautat de Politie si de clanul Gemenii (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05468 sec.