Ziua Logo
  Nr. 2113 de miercuri, 30 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Societati Civile in catalog si CD
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a scos pe piata a treia editie a "Catalogului Societatii Civile 2000", insotit si de versiunea electronica (CD). Impresionantul Catalog, de 650 de pagini, este o sursa de informatie indispensabila pentru cei interesati de sectorul nonprofit autohton. Din cuprins fac parte coordonatele a peste 4000 de organizatii ale societatii civile - asociatii, fundatii si sindicate, cu date actualizate in perioada august-noiembrie...   (1 afisare)
Apsa de Jos (II)
Prilejul de a vedea Sighetul de "dincolo", din Ucraina, mi l-a oferit invitatia de a insoti celebrul, deja, ansamblu folcloric "Transilvania" din Baia-Mare, intr-un mini-turneu la Apsa de Jos. ("Transilvania" e, printre altele, una din putinele grupari artistice din lume care a spart "embargoul" contra Irakului, fratii Petreus & comp. cantand si dansand anul trecut la Bagdad pana au facut bataturi.) Si nu are cum sa nu te emotioneze faptul ca, in ciuda atator decenii de opresiune,...   (26 afisari)
Vor fi acordate premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti
Au fost anuntate nominalizarile pentru Premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti, editia a II-a, lansata, in parteneriat, de catre Ministerul Informatiilor Publice (MIP) si World Vision Romania. Din juriu au facut parte urmatorii: Dan Chisu (directorul festivalului DAKINO), Dana Deac (Antena 1), Lia Lucia Epure (directorul revistei "Focus Vest" Timisoara), Jeana Gheorghiu (Societatea...   (31 afisari)
"Un radio de pici!"
ProFM lanseaza, de Ziua Copilului, campania "Un radio de pici", program ce se va derula de-a lungul intregii luni iunie. Luna cuprinde concursuri, in prima jumatate a lunii, castigatorii vor avea posibilitatea sa-si innoiasca garderoba, iar in a doua jumatate iubitorii de tabere la munte fiind sfatuiti sa-si incerce norocul, castigatorii urmand sa plece la Predeal vreme de 10 zile. Un alt gen de premii se adauga celor care se adreseaza iubitorilor de filme. Astfel, de-a lungul...   (6 afisari)
ZIUA va recomanda
-- MICUTA SUE
DRAMA SUA, 1991
Regia: John Hughes
Cu: Alisan Porter, Kelly Lynch
PRO TV, ora 20.00
Bill Dancer si micuta sa companioana, carliontata Sue, sunt copiii nimanui. Ei traiesc pe strazi si-si castiga singuri existenta, incercand sa-si pastreze sufletul curat. Desi fura zilnic, scopul lor nu este sa aiba Profit cu Mihai Codreanu din ceea ce fura, ci sa aiba cu ce sa-si cumpere de mancare pentru a mai castiga o zi de viata. Intr-o zi, ei au pus ochii pe frumoasa si bogata...   (2 afisari)
Romania 1 a avut luni seara cel mai vizionat talkshow
-- Cotele din 28 mai
Urban 200.000+;
Interval orar: 19.00 - 23.00
ProTV 05.60%
Antena 1 08.90%
Romania 1 08.90%
Prima TV 06.00%
Acasa TV 03.70%
TVR 2 00.80%
Tele 7abc 00.50%
Atomic 00.20%
Altele 00.40%
Cotele talkshow-urilor din 28 mai
Urban 200.000+
ProTV Teo Show ora 17.45 05.40%
ProTV De la om la om ora 20.05 05.90%
ProTV Provest ora 23.05 03.40%
Antena 1 Marius Tuca Show ora 22.00 07.40%
Antena 1 Noaptea tarziu cu Mircea Badea ora 23.50 03.10%
Romania...   (3 afisari)
"Tablourile Regelui" le-au emotionat pana la lacrimi pe Majestatile Lor
Colectia de arta contemporana, realizata de artisti la initiativa Fundatiei Anastasia, le-a fost prezentata luni Majestatilor Lor Mihai I al Romaniei si Regina Ana si Altetelor Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Colectia, despre care a vorbit Andrei Plesu, este expusa in salile Muzeului Literaturii Romane. Familia Regala si suita au fost intampinate de catre Sorin Dumitrescu, presedintele...   (3 afisari)
"Istoriile secolului XX" - o noua colectie de carte
-- Editura Fundatiei Culturale Romane a lansat, in cadrul Targului de Carte Bookarest 2001, primele patru lucrari din noua colectie "Istoriile secolului XX".
"Literatura romana in secolul al XX-lea" de Dumitru Micu
Reputatul profesor si istoric literar Dumitru Micu, autorul a unor impunatoare monografii, a unor numeroase si vaste cercetari in domeniul curentelor de creatie, a reusit sa scrie si o istorie a literaturii romane. Prezenta lucrare...   (4 afisari)
Andrei Serban duce "Negutatorul din Venetia" in Franta
Regizorul roman Andrei Serban va monta "Negutatorul din Venetia" de William Shakespeare la Comedia Franceza din Paris, in stagiunea 2001-2002, informeaza Mediafax. Comedia Franceza a anuntat luni programul stagiunii sale 2001/'02, in care va prezenta nu mai putin de 17 spectacole, dintre care 12 vor fi premiere, in cele trei sali pariziene, "Richelieu", "Vieux-Colombier" si "Studio-theatre". Dintre toate aceste premiere, numai doua piese vor...   (2 afisari)
Teatrele independente ies la parada
Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) invita bucurestenii la Parada Teatrelor Independente, in perioada 31 mai - 9 iunie, la Sala Teatrului de Comedie, in cadrul Festivalului "Bucuresti 2001", organizat de Primaria Municipiului si UNITER.
In data de 31 mai, orele 19.00 va avea loc deschiderea Paradei Teatrelor Independente cu spectacolul "Zaruri si carti" de Tom McWeeney - productie a Teatrului Luni. Participa Traian Basescu, Primar General, si Ion Caramitru,...   (2 afisari)
STIRI
-- Teme de studiu literar la Hyperion
Astazi si maine se va derula la Casa Universitarilor cea de-a XI-a Sesiune de Comunicari organizata de Societatea Academica si Universitatea Hyperion. Deschiderea sesiunii va avea loc in dimineata aceasta, de la orele 09.30, cand va fi lansat volumul zece al Comunicarilor "Hyperion". Amfitrioni vor fi prof. dr. Ion Spanulescu, rectorul Universitatii, si prof.dr.doc. Dim Pacurariu, decan de onoare al Facultatii de Filologie. Printre cei ce s-au pregatit sa...   (8 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vor fi acordate premiile Concursului National de Jurnalism Civic pentru Profesionisti (31 afisari)
 Apsa de Jos (II) (26 afisari)
 Cununie in lipsa si fara martori (24 afisari)
 STIRI (19 afisari)
 Agresorul judecatorului Florica Pena este cautat de Politie si de clanul Gemenii (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02139 sec.