Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Bolnavii de SIDA mor cu zile
-- Bugetul alocat programului pentru combaterea acestei boli acopera doar un sfert din necesar
Fondurile alocate programului national anti-SIDA pentru 2001, din bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de sanatate, este de 448 de miliarde de lei, doar un sfert din cat ar fi fost necesar pentru asigurarea terapiei, diagnosticului si preventiei, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Streinu Cercel, presedintele comisiei de specialitate a Ministerului Sanatatii si Familiei....   (1 afisare)
Profesorii acuza MEC ca lasa admiterea in liceu la "cheremul" calculatorului
-- Ei considera ca metoda repartitiei candidatilor cu ajutorul computerului, propusa de minister, este irealizabila
Organizarea admiterii in liceu prin metoda repartitiei candidatilor cu ajutorul calculatorului, varianta agreata de Ministerul Educatiei si Cercetarii este irealizabila, in conditiile in care un elev poate avea cel mult 999 de optiuni si, numai in Capitala, sunt aproximativ 30.000 de absolventi ai claselor a...   (2 afisari)
Legea pensiilor ar putea fi modificata
Reprezentantii Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) si cei ai marilor centrale sindicale au cazut de acord asupra modificarii unor prevederi din noua Lege a pensiilor, insa exista si opinii inca divergente, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul de resort, Marian Sarbu. Potrivit ministrului Muncii, ambele parti au agreat varianta stabilirii unei valori minime a punctului de pensie, in raport de care se calculeaza pensia finala. MMSS si...   (2 afisari)
ANL incepe lucrarile de constructie la 8000 de locuinte pentru tineri
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va incepe in acest an lucrarile de constructie a unui numar de 8233 de locuinte pentru tineri, care vor fi acordate in regim de inchiriere, la care se adauga 974 de apartamente si 1882 de case construite prin sistemul de credit ipotecar, a anuntat Miron Mitrea, ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL). In Bucuresti, primariile de sector au prezentat liste cu terenurile...   (7 afisari)
Peste 90% din fondurile alocate de UE Romaniei au fost deja contractate
Romania are o capacitate buna de absorbtie a fondurilor asigurate prin programe ale Uniunii Europene, rata de contractare depasind 90% din sumele alocate fiecarui program aflat in curs de derulare, a declarat, ieri, Simon Mordue, coordonatorul Directiei de Asistenta a Preaderarii de la Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti, in cadrul unui seminar pe tema finantarii europene organizat de Consiliul Economic si Social. Mordue...   (1 afisare)
Guvernul a aprobat proiecte IT in valoare de 500 de milioane de dolari
Grupul pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei, condus de premierul Adrian Nastase a aprobat, ieri, 24 de proiecte in domeniul IT&C, propuse de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, care necesita fonduri de peste 500 de milioane de dolari. Un proiect, care se va desfasura pe o perioada de doi ani si va necesita investitii de aproape 200 milioane dolari, il reprezinta introducerea in invatamant a cat mai multor...   (4 afisari)
Universitatea Hyperion sarbatoreste 11 ani de la infiintare
Universitatea Hyperion din Bucuresti isi sarbatoreste, astazi, ziua, ocazie cu care va fi lansata si lucrarea "Electricitate si magnetism", elaborata de rectorul universitatii, prof. univ. dr. Ion Spanulescu. Evenimentul va avea loc in cladirea ultramoderna, de beton si sticla a universitatii, situata in Calea Calarasilor nr 169. Universitatea Hyperion a fost infiintata in 1990, de un grup de profesori universitari, academicieni si oameni...   (11 afisari)
STIRI
-- Economiile populatiei in banci au crescut cu 3,1%
La sfarsitul lunii martie, masa monetara a fost de 191.551 miliarde de lei, in crestere cu 2,9% in termeni nominali si cu 0,9% in termeni reali, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Cresterea masei monetare a fost determinata in exclusivitate de majorarea activelor externe nete cu 5,5%, pana la 105.945 miliarde de lei, prin majorarea cu 7,2% a componentei "Valute convertibile", respectiv 142 milioane de dolari....   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01815 sec.